Tuesday, 21 May 2013

RESTORAN SELERA SAMBAL, PASIR GUDANG, JOHOR

Ade 4 restoran di sepanjang Jalan Pengkalan 5 ni yang specialise masakan ayam penyet. Semua nye sedap2 dan semua nye padat bila lunch time!! Dulu saya dah post entri Mak Nyai Cafe (klik sini) tapi kali ni nak cakap pasal Restoran Selera Sambal pulak. Dua2 ni dok sebelah menyebelah jer...gaduh tak gak nye??....kau curik customer aku, aku curik customer kau...haha!

Hari tu pergi dengan member2 try ayam dan lele je tapi dia punya daging penyet gerenti best giler. Kalau datang masa lunch jangan la lewat nanti penuh meja tau..mengidam pulak kang.

Tempat nye selesa, luas dan service very good.

So apa lagi tunggu2.....jommmmmmm terjah Selera Sambal pulak!!

 photo P1060930_zpsd28daa5e.jpg
 photo P1060931_zps27d6ed18.jpg
 photo P1060450_zpsd9e882df.jpg
 photo P1060446_zps430cd1f3.jpg
 photo P1060448_zpsceb37ff2.jpg
 photo P1060442_zps6f236c48.jpg
 photo P1060441_zpsa87b1e62.jpg
 photo P1060440_zps95f35955.jpg

22 comments:

  1. wahhh... best ni.. fai dgn husband selalu tak tahu nak makan kat mana time weekend. boleh cuba.. thanks a lot! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. FAI.....eh banyak tempat2 makan di pasir gudang tu nak kene explore skit :)
      Nanti Fai follow yer blog saya TQ

      Delete
  2. cer pergi rest ayam penyet kat kipmart masai yg lama..angkat cap jempol la..semua terangkat beb..alhamdulillah sodap

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dah try sana. Yang mengadap jalan, sebelah kedai asesori kereta tu kan.

      Delete
  3. made in malaysia lagi....papa buat liputan sana lak

    ReplyDelete
  4. Hi Papa, so apa lagi tunggu2x!!! I dah tunggu lama bawah pokok ceri, you tak sampai sampai pun??? hahaha...

    Please tapau Ayam penyet for me, hantar express.

    Have a great day ahead.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMELIA...hi masterchef celebrity Amelia hehe..makin famous you sekarang...bolih mintak autograph please....pleasssssss :)

      Delete
  5. Negeri Johor adalah SYURGA untuk menu ayam penyet nie

    ReplyDelete
  6. dekat banyak - banyak kedai dekat kg pasir putih rupanya ini ya paling best, gua akan terjah nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. ONLAJER....try dua2 restoran. MAK NYA CAFE duk betul2 sebelah dia. Marbeles hehe..

      Delete
  7. salam, bagi tekak saya pula, ayam penyet yang sedap di kg pasir putih tu, kedai seri kemang yang ada bebek tu, kedua warung top 10 tu je. tapi selera orang lain-lain kan. Saya silent reader je sblom ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEYAZ ISA....jangan silent silent nanti terkucil hehe. Tima kasih komen dan baca blog saya. Ada orang kondem restoren saya review dan ada yg puji. Bagus sebab blog saya mencetus perbincancan. Betul tak :)

      Delete
  8. Buka/tuput pukul berape ye.... ?
    teringin nak try lahh... kita ni jauh kat skudai, ntah2 jauh2 pegi nanti tutup pulak huhuhuhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya kurang pasti lak. Cuba call hp kat namecard saya letak kat atas tu. Jauh tu dari skudai semata2 nk pegi sana

      Delete
  9. Sy dah mkn semua nasi ayam penyet kat kg pasir putih tu tp plg sedap res sri kemang gk the best...sambal dia lain dr yg lain...

    ReplyDelete
  10. Ade yang tau tak dimane ade itik/bebek penyet?

    ReplyDelete
    Replies
    1. MUJI YONO....belum pernah dengar lagi itik penyet

      Delete
    2. Itulah saya pun blm pernah dengar di jb, tp di malaka central ada,,, bini saya suruh cari kat jb,,, bila kawan2 ad yg tau tolong bagi tau saye

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!