Monday, 16 September 2013

De KAYU MANIS, JALAN KOLAM AIR, JOHOR BAHRU

Restoren ni baru je di buka. ALAMAT dan TELEPHONE
 bolih refer namecard kat bawah tu. Sapa2 yang tak biase area kolam air ni, lokasi nye sederet dengan Thistle Hotel dan English College.

Luas, bersih dan dekorasi yang menarik! Malam tu kita orang makan sup tulang, nasi arab mandy lamb, sup tulang merah dan ayam penyet. Saya rekomen SUP TULANG.....yummilicious. MESTI!!

Keseluruhan nye OK...TAPI satu je yang tak puas hati. Western food lambat gile terhegeh-hegeh 45 min....satu dish jerrrr bukan banyak pun. Bila tanya  yer yer ok ok ok tapi tak jugak sampai. Dia masak western kat luar depan restoren kemudian bila dah sampai bukan nak tunjuk muka bersalah ker cakap sorry ker maap ker discount ker.....buat selambe je....marah nampak?

SELAIN DARI WESTERN.....masakan2 lain bagus!

 photo 20130629_204044_zps7bd1c305.jpg
 photo 20130629_211516_LLS_zps2de91326.jpg
 photo 20130701_074628_LLS_zps421d88ae.jpg
 photo 20130701_074543_LLS_zps0a495b38.jpg
 photo 20130629_210816_zps316f76b8.jpg
 photo 20130629_203542_zps66cc2b9a.jpg
 photo 20130629_203243_zpsed2d34ac.jpg
 photo 20130629_205602_zps62bfde73.jpg
 photo 20130629_205023_zpsea2b3c14.jpg
 photo 20130629_204529_zpse7bc6e05.jpg
 photo 20130629_203906_zpsad49b537.jpg
 photo 20130629_204354_zpsbcf31d5c.jpg
 photo 20130629_204501_zps81be86c3.jpg
 photo 20130629_203711_zps7885d6ab.jpg
 photo 20130629_203449_zpsaa6ca671.jpg
 photo 20130629_203219_zpscc989438.jpg
 photo 20130629_205002_zpse6135b48.jpg
 photo 20130629_210635_zps273e3e8d.jpg

21 comments:

  1. lama papa tak update ehh....gi bertapa ehh??? eheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. KU-CIT....hehe saje malas nk upload pics. Banyak lagi photo dlm camera belum transfer nih :)

      Delete
  2. Teringin nk rasa tulang merah tu. Klu kt KL ni mane bleh dpt?

    ReplyDelete
    Replies
    1. YUZZY...kurang pasti pulak. Saya belum jumpa lagi restoren2 KL yg serve sup tulang merah

      Delete
    2. Mm..tu la kan..nk kena turun JB gak ler nmpknyer nie..:P

      Delete
    3. YUZZY... nk rasa sup tulang merah original kene pegi singapore bukan jb. Cuba tgk entry saya pasal ni

      Delete
  3. Papa..blom penah ke seberang tambak lg..(btw sy mmg follower tegar blog ni..:) )

    ReplyDelete
    Replies
    1. YUZZY....wah follower tegar! Nak kene bayar upah nih hehe....tapi saya tak nmpk nama "yuzzy" dlm follower list blog ni...nama penuh apa dan dok mana tu

      Delete
    2. Saya di Serdang..cuma blom register dlm blog tu..hihi

      Delete
    3. YUZZY...register kat blog saya sebagai follower ok TQ bebanyak

      Delete
  4. harga ok x ? kalau yang papa makan ngan famili tu berapa total die ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. NADIA VANILLYA....hmmm lupa lak berapa harga sbb main belasah jerr hehe

      Delete
  5. Wah.. looks interesting. Nak try jugak sup tulang merah. Sama tak dgn sg? Kita panggil Bone Steak. Hehe.. thanks papa for the update! -lina.

    ReplyDelete
  6. LINA....Yup sama dgn bone steak...

    ReplyDelete
  7. sumpah terliur tengok makanan ni..
    salam perkenalan.. :)

    ReplyDelete
  8. AZWANIE HISHAM.....amboi sampai bersumpah hehe....salam perkenalan juga...dari mana ni? ....nanti register follower blog saya ok?

    ReplyDelete
  9. Salam Papa. thanks singgah blog saya. Saya sejak pindah rmh sendiri ni dh jarang mkn kt luar, tu yg dh kurg entry psal kedai2 mkn. xpe lah, saya refer blog Papa je la klu terasa nk mkn kt luar. heeeee (^^,)v

    ReplyDelete
    Replies
    1. SARAH AND FAD....oooo ye kerr...thanks ya sudi singgah sini!

      Delete
  10. mcm sedap je, mcm enak je... terliur sangat.. nanti nak try p sna, price ok tak?

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!