Sunday, 20 October 2013

RESTOREN SELERA TANJUNG, TANJUNG LANGSAT, JOHOR

Restoren ni femes dengan mee bandung udang dan bila lunch time ramai customers dari area Pasir Gudang datang sini. Kalau tak biase agak susah jugak nak cari tempat ni jadi jangan lupa contact phone number kat bawah tu untuk direction.

Dulu kecik je restoren ni tapi sekarang dia dah renovate jadi tak perlu risau pasal tak cukup meja. Scenery memang cantik sebab lokasi nye di tebing selat tebrau dan bolih nampak jembatan baru yg panjang menghubung ke desaru.

Masakan sedap dan harga pun ok. Satu je nak kene warning awal2... kadang tu bila musim lalat2 meroyan memang boring giler di buat nye...atas meja, atas makanan penuh lalat!!...sabor je la...

 photo P1070443_zps2a3984af.jpg
 photo P1070463_zps642cc150.jpg
 photo P1070464_zpsb8a17a74.jpg
 photo P1070436_zps24069843.jpg
 photo P1070425_zps69dd1bde.jpg
 photo P1070454_zpseef55d5a.jpg
 photo P1070457_zps6f3e55f5.jpg
 photo P1070447_zpsf86093ad.jpg
 photo 20130616_174432_zps36fa93ed.jpg
 photo P1070441_zps7412c9d3.jpg
 photo P1070430_zps8d9cf4d4.jpg
 photo P1070429_zps2d16e158.jpg
 photo P1070427_zps739de4e7.jpg

18 comments:

  1. Salam, Papa NtiQ..
    Saya selalu makan kat sebelahnya :-)))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. SERI KANDI.....best ke sebelah tu....nk jugak pegi tp belum ada kesempatan lg....kawan saya ckp kalu pegi lagi atas ada restoren asam pedas

      Delete
  2. Hi Papa NtiQ, good morning. Yo... jauhnya pergi sampai hujung peta cari makan? I haven't been there and my kereta tak da GPS, takut sesak. LOL... Nanti I nak pergi I calling you lah... :))

    Have a great day.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMELIA....jom jommmm i belanja...hopefully lalat tak ada hahaha

      Delete
  3. Hi Papa Ntiq... nice info
    planning to go there...restoren nampak biase tp food meletops
    hi hi
    Selamat berkenalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. AZIAN MAHMUD....hi kembali...TQ sudi baca blog ni....
      Nak pegi sana bolih tapi jaga2 dengan lalat ...kalau kene serang baik blah hahaha

      Delete
  4. LOL....
    X jadi ahh
    allergic lalat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AZIAN MAHMUD.....eh jangan la camtu....pegi laaaa.....saya joke2 je...nanti marah tokey kedai kalu dia terbaca nih kakaka....pegi tauuu

      Delete
  5. view cantek. makan sedap. bertambah selera makan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ART KREATIP.....tq bebanyak sudi singgah blog saya

      Delete
  6. Perkenalkan saya Lisa dari PT. Adways Indonesia yakni perusahaan Jepang yang bergerak di bidang Digital Media Advertising. Pada saat ini saya ingin memperkenalkan Affiliate sistem kami yakni SmartDriver dimana Affiliate ini berbasis CPA ( Cost per Action ) dan Publishers dapat memilih secara langsung Advertisement yg diminatinya untuk ditampilkan di dalam website.

    Berikut adalah URL untuk melakukan pendaftaran sebagai Publisher SmartDRiver.

    https://smartdriver.asia/publisher/PrePublishers/add

    Atas perhatiannya kami ucapkan terima kasih.


    --
    Best Regards

    Siti Kolisah
    Business Development Executive

    PT Adways Indonesia
    UOB PLAZA 22nd Floor
    Jl. MH. Thamrin No.10 Jakarta 10230, Indonesia
    HP 085727506251, Telp 021-31920035

    ReplyDelete
  7. Salam

    Mee Bnadung nya pada saya agak kurang..sebab bau udang yang amat kuat..dan tiada rasa pedas..pada pendapat saya Mee Bandung Muar lagi sedap..

    Makanan kat sini pun biasa sahaja...nasi goreng pun penuh dengan garam yang tak hancur...mmmm...nasib kot

    ReplyDelete
  8. nanti balki johor blh singgah sini
    thanks share.salam kenal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. NIK ROS....thanks ya sudi singgah blog saya!

      Delete
  9. Orang Pasir GudangThursday, February 11, 2016

    x pyah la pegi kedai ni..sy da byk kali trkene..mahal giler..bdk2 yg kira..da ramai da complaint psl ni..kt fb pn da kecoh..layanan pekerjanye pn xde adab,biadab..serik ooo...mee bandung dia pn cair pkai udang lama..dlu ok lg,tp skrg smenjak mkin maju ni mkin x sedap..harga pn mkin mahal..klu korsng xcaye,pegi la try..

    ReplyDelete
  10. setuju dgn Orang Pasir Gudang...masa mee bandung udang sampai ke meja..kuah mee dah agak sejuk dan rasa/bau hanyir...udang juga tak fresh..masa byr tanyalah harga semangkuk yg biasa dan special..hurmmm...tunjuk muka tak puas hati..jika nak charge mahal..kualiti jagalah...

    ReplyDelete
  11. Kumpulan FILM INDOXXI Terbaru 2020

    Nonton MULAN
    Nonton THE NEW MUTANTS
    Nonton AFTER WE COLLIDED
    Nonton START UP
    Nonton SPACE SWEEPERS
    Nonton Film Terbaru

    Nonton Disini Drakor Terbaru
    Nonton Disini Serial MandarinTerbaru
    Nonton Disini AnimeTerbaru
    Nonton Disini Film India Terbaru
    Nonton Film Gratis
    BIOSKOP LAYAR KACA
    TERBARU DAN TERLENGKAP SILAHKAN KLIK LINK DI ATAS YA :)

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!