Friday, 9 May 2014

AGEHAN JAPANESE RESTAURANT (HALAL), GRAND BLUEWAVE HOTEL, SHAH ALAM

Siapa nak rasa japanese foods yang HALAL dan EXCLUSIVE?

Saya nak rekomen ramai2 pegi Agehan Restaurant untuk rasa makanan jepun yang palingggggg authentic!!....alaaa tak main la Sushi King.....

Berkonsepkan halal japanese buffet yang pertama di Malaysia. Jadi makan la sepuas puas hati hehehe....TETAPI walaupun buffet, semua dishes hanya dimasak fresh selepas kite order dari menu dan bukan nye pre-cooked macam kebanyakan buffet lain......best kan??? 

Master chef nye di import dari Jepun dan ulang alik dari meja ke meja tanya customers samaada ok ke tak masakan...macam ni la first class service!

Kat sini ikan2 nye semua gerenti fresh....japanese mackerel, salmon, soft crab, sotong, prawns dan lain2 termasuk veggies. Sushi sini pun lain dari lain....mesti mesti mesti cuba baru tau!

Kalau nak merasa teppanyaki pun ada...hanya pilih ramuan yang ada depan dan chef akan terus buat...cepat pulak tu.

Kepada peminat2 tempura pulak macam saya nih.....owhhhh heaven!

Tak usah cakap banyak2...tengok pics kat bawah sure meleleh nye.

JOMMMMMM....kite terjah Agehan pulak.....!!!

 photo 20140111_210314_zps43d2a4db.jpg
 photo 20140111_212653_zps7c055b17.jpg
 photo 20140111_213258_zpseaf44cca.jpg
 photo 20140111_213029_zps9e17ca10.jpg
 photo 20140111_200501_zps586c3381.jpg
 photo 20140111_200522_zps0f2e869c.jpg
 photo 20140111_202410_zpsbdd28feb.jpg
 photo 20140111_202542_zpsc6cf118a.jpg
 photo 20140111_205341_zps0ceb41b7.jpg
 photo 20140111_202214_zpsbfbe24d6.jpg
 photo 20140111_202031_zps5b2cf121.jpg
 photo 20140111_201728_zpsd771144a.jpg
 photo 20140111_201720_zpsf9a67248.jpg
 photo 20140111_201712_zpsf57d6067.jpg
 photo 20140111_201335_zpsd0f377c6.jpg
 photo 20140111_210610_zpse20bfb0b.jpg
 photo 20140111_200919_zps667b1194.jpg
 photo 20140111_213326_zps18a82030.jpg
 photo 20140111_213452_zpse0a695e9.jpg
 photo 20140111_212644_zpsad9f20c8.jpg
 photo 20140111_200330_zpsf3c24976.jpg
 photo 20140111_200349_zps9a6b6a46.jpg

20 comments:

  1. As salam. Tiap hari ke ada buffet. Atau waktu tertentu shj. Berapa per head. Thank

    ReplyDelete
    Replies
    1. AZIE...thanks ya sudi singgah. My wife peminat setia blog u...hehe...dia sure jeles nengok u comment kat blog i...
      Yup tiap hari.....masa i pegi tu kene RM60++ per pax...tu jan tahun ni....skrg tak sure pulak berapa harga

      Delete
  2. Dah lama teringin nak makan makanan jepun cuma tak jumpa lg restoran yg ada tanda halal. Tq PapaNtiq :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZEFA NORASMARA......nasib baik tak mengidam kan....bagus la kan dpt merasa. Selamat menjamu selera!

      Delete
  3. Kalau ada kt kedah kan best, dh lama teringin nak mkan.nk jmpa yg halal
    Ckup susah,,

    http://ourlovebonding.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAMA DARWISY.......skali skala turun KL bolih merasa

      Delete
  4. ALLAHHHHH

    sedapnyaa

    saya jumpa blog ni pasal google tentang halal korean food

    jumpa entry pasal restoran korea kat laman seri tu

    tapi bila tinjau2 lagi

    jumpa info pasal agehan!

    lama dah usha agehan ni

    haritu pegi hari ahad...tutuuuppp

    kempunan mak jemah

    hehehe

    seronoknya blog ni

    untuk kaki makan macam saya

    bersabarlah wahai suamiku dengan tabiat makan luar biasa binimu ini

    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. SHAKLEE....ish ish ish..jommmm makan....sama la perangai kite
      Jangan lupa register follow blog saya ok TQ TQ TQ

      Delete
  5. Salam singgah dan salam perkenalan. Saya follow this blog..

    Mmmm...sedapnya...terjumpa jugak restoran sushi halal...was2 la nak makan kat sushi king..lepas ni boleh makan di sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iam NURUL.....salam perkenalan NURUL.....tengkiu kerana sudi singgah dan follow blog saya....terharu u....... :)

      Delete
  6. Wahhh bestnya. Berapa ek per pax?

    ReplyDelete
  7. http://jobandcash.com/?share=49031

    ReplyDelete
  8. Aslm bro. Tq for the info. Den org sh alam tpi tak rajin rayau. Tapi nampak gayo eh entry bro mostly exclusive. Utk Bajet ciput cam kami ado tak? Tq bobanyak klu sudi share ttg tu. Slmt menjamu selero, tapi jojago kalori dn kolestrol yo.

    ReplyDelete
  9. 2016 ada lagi ke

    ReplyDelete
  10. Kumpulan FILM INDOXXI Terbaru 2020

    Nonton INDOXXI

    Nonton LayarKaca21

    Nonton Bioskopkeren

    Nonton Film Terbaru


    Nonton Disini Drakor Terbaru

    Nonton Disini Serial MandarinTerbaru

    Nonton Disini AnimeTerbaru

    Nonton Disini Film India Terbaru

    Nonton Film Gratis

    BIOSKOP LAYAR KACA

    TERBARU DAN TERLENGKAP SILAHKAN KLIK LINK DI ATAS :)

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!