Thursday, 15 August 2013

CURRY PIT STOP, PLAZA ANGSANA, JOHOR BAHRU

Ramai orang2 melayu suka shopping kat Plaza Angsana kalu datang Johor especially Singaporeans tapi tak ramai yg tahu pasal kedai makan ni....the BEST asam pedas in JB bagi saya!!...betul tak bohong.

Jangan keliru dengan nama kedai "Curry" Pit Stop sebab dia tak jual curry pun hanya asam pedas 100%!...macam2 jenis ikan.

Lokasi nye ground floor sebelum masuk ke food court (sebelah escalator). Kedai ni tersangat la simple...takde deco...takde tempat yang khas macam restoren2 lain dan duduk kat open space jer...kesian pulak!...tapiiiii...nak repeat semula nih....the BEST asam pedas in town!!

Nak kene gi awal2 sebab kalu dah pukul 2 ptg tu gerenti habis....ngidam la jawap nye.

So apa lagi? Jommmmmmm pekena asam pedas Curry Pit Stop pulak......

 photo 20130630_130321_zps53134b4f.jpg
 photo 20130630_131844_zps1b94eed1.jpg
 photo 20130630_132033_zpsc2359bb4.jpg
 photo 20130630_130608_zpsf28f5e83.jpg
 photo 20130630_132003_zps91973690.jpg
 photo 20130630_130526_zpsc6f682ee.jpg
 photo 20130630_132059_zpscb522ed9.jpg
 photo 20130701_074823_zpse7ab7b19.jpg

29 comments:

  1. sedapnyaaaa! ari tu pegi plaza angsana makan mee rebus hj wahid, punya la ramai umat manusia, sampai beratur panjang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ELISE HAMIN.....kat sini memang ramai manusia. Sebelum raya ari tu saya nk gi sini sampai jam giler so tak jadi pegi. Kalu u nak makan mee rebus hf wahid, pegi je restoren dia di taman rinting lagi selesa dan banyak pilihan lauk semua best2

      Delete
    2. ari tu sempat jugak makan mee rebus kampung melayu, saya rasa lagi kawwwwwwwwwww dari mee rebus hj wahid tu...ohoiiiiiiiiiii, sedap!!!

      Delete
    3. ELISE HAMIN....owh ye ke nnt saya try!

      Delete
  2. Sedapnyaaaaaaaaaa makananananana

    ReplyDelete
  3. Wah...Papa sekarang dah expert ambik gambar kan. Takder segan2 dah yer. Welcome to the club..hehehehehe. Oh, saya belum jejak lagi Plaza Angsana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AZIELA....selamat hari raye!....saya main belasah je sekarang ambik gambo hehe....kalu segan camner nak jadik blogger betul tak ;)

      Delete
  4. saya pernah makan kat sini.....mahal sesangat bagi saya lah..x sempat nak tanya napa mahal owner bgtau sewa 'kedai' mahal...mm maybe masa saya pi tu kedai ni baru2 aje beroperasi.....la ni dah murah sikit kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. OJOLALY......bergantung kot. Kalu ambik udang, ekor atau kepala ikan sure mahal. Kalu ambik isi tengah atau pari biase jer harga. Saya rasa ok sebab rasa pun sedap asam pedas dia. Banding tempat lain murah tapi takde taste :)

      Delete
  5. tempatnya open space la papa..rasa mcm tade privacy lak...kalo close space sdap gak...eheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. KU-CIT.....betul. Tu yang sedey skit. Orang lalu lalang masa tgh makan sebab dekat sangat dgn pintu ke food court

      Delete
  6. Memang sedap..sy pernah keja kat angsana..sy pon suka mkn kat sana.boleh dikatakan hampir tiap2 hr layan asam pedas kat situ..ni dah balik dok seremban.dah lame x pekena asam pedas kat sana... cari kat seremban ni..tak de yg same
    ..dkt johor gak sedap..mmmm lapa

    ReplyDelete
    Replies
    1. QAS RINA....ye ke sure ngidam kan hehe. Nanti Qas Rina follow blog saya ok so bolih tengok apa lagi yg best makan kat JB nih..erksss lagi la ngidam!

      Delete
  7. Replies
    1. KAK INA KL.....tapiiiii akak punye masakan guna basmathi king tu lagiiiii sodap hehe....

      Delete
  8. Teringat asam pedas sembilang lah PapaNtiq..my peberet tuh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. NEKCIK....susah tu nk carik org jual asam pedas ikan sembilang. Nnt saya survey tmpt yg best pastu ckp kt Nekcik

      Delete
  9. Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)
    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. oh ini sudah bagus..sy br di jb..asyik ulang tmpt same je..shud try this one..hehe..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. CHICKEN_FLOSS....byk lg tempat2 mkn menarik di JB nih

      Delete
  11. saya da cuba..
    mmg sampai menjilat jari..

    jom singgah blog saya.
    ada sesuatu menarik disana
    www.freevitamin.my

    ReplyDelete
  12. yes this is the best asam pedas ever! kalah asam pedas parit jawa yg dah kureng tuuu..but xdinafikan mmg agak mahal cuma worth it for their very good taste and ikan dia mmg fresh.tp for me,diorang ok sbb diorang mmg ltk siap2 price tag kat lauk2.fyi, sekarang dh new look.nice tp still guna open concept :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. EIRA....hai orang JB!....saya pun suka makan sini tapi ramai cakap mahal. Sekali sekala bolih la kan Eira...lepas penat window shopping tul tak? hehe....thanks ya sudi singgah dan follow sini...

      Delete
  13. Rasa biasa je...tempat nie mmg takkan pegi lagi..mahal nak mampus...ikan mayong sekerat (isi) + taugeh goreng + Sirap = RM14.50...pikir pikirkan lah hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. RIO AZZARO......alamak kesian ko hehehe.....sini memang mahal...confirm mahal. Sebab tu setakat ni aku baru makan sekali jer walau pun sedap.....

      Delete
  14. Hye semua....assalamualaikum...saya hani..wakil Dr curry pit stop..ingin mmbertahu bahawa owner kedai iaitu En Abdul ghani bin at an..telah kembali ke rahmatullah PD 25 September lalu kerana barah hati...dgn ITU sy juga ingin smpaikan pesan arwah...jutaan trrima kasih kepada para pelanggan yg pernah berkunjung ke restaurant kami....sekian..

    ReplyDelete
  15. la.. ingtkan restoran mamak sebab style mcm mamak... selalu lalu jer.. tq info boleh try lain kali hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. JAJA EDDY...saya pn dah lama tak makan sini nak kene singgah nanti. Nampak macam dah ada pembaharuan lebih canggih kedai nih

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!