PROMOSI RESTOREN

Sejak blog ni beroperasi, saya terima banyak permintaan dari pemilik2 restoren untuk perkenal kedai2 mereka. Ada yang emai, sms dan wassap...

Masalah nya kat blog saya ni tak ada ruang yang sesuai untuk pemilik2 ini mempromosi kan tempat mereka kecuali dalam entry post sahaja  sebagai komen. Jadi harap ruangan "promosi restoren" ini dapat mencapai tujuan ini.

Tak ada komisyen pun dari mana2 pihak dan semua ni free je. Jadi tulis dan rekomen apa2 je tentang restoren tuan2 semua di bawah.


Utk pengetahuan, ruangan ini mencecah melebihi 500,000 hits dan BLOGMAKANBEST mencecah lebih 1.8 MILLION hits. Jadi ini satu advertisement yang cukup baik utk kedai makan tuan2.
Untuk keterangan yang lebih jelas pada pembaca2, sila nyatakan seperti berikut:-
  • NAMA RESTORAN
  • NAMA PEMILIK
  • ALAMAT
  • NOMBOR TELEPHONE
  • FACEBOOK/BLOG
  • WAKTU BERNIAGA
  • JENIS MAKANAN YANG DI SEDIAKAN
  • LAIN2 KETERANGAN

9 comments:

  1. Hi I nak check kan, tempat makan mana yg dekat with legoland, i first time gi johor tak berapa familiar (from sarawak) bole tolong rekomen kan, we will be driving but coming during 4th day raya. Thank you

    ReplyDelete
  2. Anda mencari cari tempat menjamu selera bagi sarapan dan makan tengahari, jangan risau dan pening kepala....ada sebuah restoran yg menyediakan masakan kampung selera melayu asli (ori). Terletak di Taman Molek, menyediakan menu sarapan pagi dan makan tengahari juga ala-carte utk santai petang....apa tunggu lagi berkunjung lah ke Restoran Warisan R&Z beralamat di No. 11, Jalan Molek 3/10, Taman Molek Johor Bahru dengan rasa kepuasan pelanggan dan harga yang berpatutan. Cubalah dan rasailah sendiri citarasa kampung selera melayu sejati, anak jati Johor. Kami menyediakan Sarapan Pagi seperti Lontong, Nasi Lemak, Pelbagai Menu Nasi Campur yg disaji mengikut citarasa pelanggan, dan antara yg menjadi HOT MENU disini adalah Mee Kari "How Liaw" (customer yg bg gelaran) dan Favourite Menu "Nasi Ayam Warisan".... Restoran ini juga menerima tempahan (katering) mengikut citarasa dan kehendak pelanggan. Untuk maklumat lanjut sila hubungi 019-2680296. Terima Kasih

    ReplyDelete
  3. Nama kedai:The Rodongs
    Pemilik:Taufik
    Alamat:Xg2 pusat komersial seksyen 7 shah alam(belakang giant)
    Telefon:012-3596838
    Waktu Berniaga:10.30 am-4pm
    Jenis Masakan:masakan tradisional dari negeri pahang(patin masak tempoyak-rm 8,pais patin-rm 10,sambal hitam pahang,asam rong dan lain-lain)

    **Ikan diambil dari sungai pahang,temerloh.Untuk menu ikan-ikan liar yang lain sila buat tempahan terlebih dahulu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. fb:https://www.facebook.com/TheRodongs
      email:therodongs@gmail.com

      Delete
  4. Nama kedai:Ray Chicken Wing
    Pemilik:Meor
    Alamat:Jln Jana Mulia 5, Tmn Jana Setia, 34600 Kamunting, Perak.
    Telefon/Whatsapp:014-8171604
    Waktu Berniaga:4.30pm - 10.30pm
    Jenis Masakan: Kepak Ayam Madu
    Facebook: Ray Chicken Wing

    ReplyDelete
  5. Nama kedai : Restoran Shibam Hadramawt
    Pemilik : Raad Ahmed
    Alamat : NO.11 Jalan Kebudayaan 1A, Taman Universiti, 81300 Johor Bahru, Johor
    Telefon : 017-7444693/011-12716070
    waktu berniaga : 11 am- 1am
    jenis masakan : Makanan Arab
    Facebook : Shibam Hadramawt Restaurant

    https://www.facebook.com/ShibamHadramawtRestaurant?ref=notif&notif_t=page_user_activity

    ReplyDelete
  6. Kayu Manis Seafood Restaurant
    PEMILIK ZAINAL AZMAN
    NO 5 COTTAGE WALK. OFF PERSIARAN APEC CYBERJAYA
    TEL +603-8322 3151
    Live seafood fish crab with Chinese Muslim Cuisine

    ReplyDelete
  7. NAMA RESTORAN: Eye's Steak On The Alley
    NAMA PEMILIK: Mr. Ayie
    ALAMAT: GM05-09 & GM05-10, Bazaria Pantai, Jalan Pantai Permai 2, Pantai Dalam, 59200 Kuala Lumpur
    NOMBOR TALIPON: 017-2563283 / 01112353984
    WAKTU BERNIAGA: Setiap Hari dari 6 petang sampai 12 malam
    JENIS MAKANAN YANG DI SEDIAKAN: Western (Ribs Steak, Lamb Chop, Chicken Chop, Burger Bakar)
    Facebook: eye's steak on the alley
    instagram: eyessteak

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!