Thursday, 18 June 2015

2015 BUFFET RAMADHAN JOHOR BAHRU


Assalammualaikum semua.....

Pejam celik pejam celik dah sampai bulan ramadhan 1436H, 2015. Kejap je kan? Syukur alhamdulillah moga kite dapat up up dan up kan lagi amal ibadat dalam bulan ni....ramadhan tahun depan ntah dapat ke tidak jumpe....insyaAllah la ye....

Macam biase, tiap2 tahun saya akan compile restoran2 dan hotel2 di  kawasan JB yang menyediakan package buffet untuk berbuka dan buat masa ni ada 30 tempat2 menarik untuk saya kongsi....nanti akan tambah lagi dari semasa ke semasa......

Ermmmm....bila tengah makan tu jangan la lupa tinggalkan sekejap untuk solat maghrib yer...alaaa 15 minit je pastu sambung la semula.

Usah cakap banyak...jommmmmmm kite survey tempat2 ni dan jangan lupa ye kasik comment dan feedback camne makanan2 situ....kalau tak sedap kite kondem dan bannnnn hahaha....

 photo GOOD20HOPE_zpsc8syhgrx.jpg
 photo GRANDBLUEWAVE2_zpsylxjk4ue.jpg
 photo ABAH20BERIANI20HOUSE_zpsaxqkptsp.jpg
 photo GRANADA_zpskhwsvqjn.jpg  photo BANAFEE_zpsttfaoxeg.jpg
 photo GRANDPARAGON_zpsszdvldiv.jpg  photo HORIZON20HILLS_zps4ge6hc5w.jpg  photo HOTEL20SENTRAL_zpsltrhvlkm.jpg  photo MALAY20VILLAGE_zpsfuzwzjsx.jpg  photo 141a8734-0427-415b-b908-a6a9b4883368_zps3gyfyh2n.png  photo KSL_zpsc4ut1hu2.jpg  photo PALM20RESORT_zpsss8y8rdq.jpg  photo MELETOP_zpsynrmxtin.jpg  photo RENAISSANCE_zpsmxf85d4q.jpg  photo b2c543cb-8d69-43a6-bce1-f5237e5419ec_zpsmuzqct0k.jpg  photo TANJUNG20PUTERI_zpsdze8b93j.jpg  photo d1b4c90f-8a03-4892-b9b3-a45f87f131f8_zpsgp0ajgsn.png  photo NEW20YORK_zpsn2awvtnq.jpg  photo SILKA_zpsag7avlso.jpg
 photo aa20SATAY20ALMIZAN_zpsdgtub93b.jpg  photo aa20AL20HANIM_zps6dgdalhh.jpg  photo aa20JOHOR20STEAMBOAT_zpst5hnkt9t.jpg
 photo aa20SELASIH_zpspmgpoxwv.jpg
 photo aa20M20SUITES_zps7pjtxxnx.jpg
   photo aa20BERJAYA_zpsl4s0c1bn.jpg  photo aa20VILLA20WARISAN_zpsmqcew6rk.jpg
 photo aa20KG20DANGA_zpswe4oyoau.jpg
 photo aa20SERI20MALAYSIA_zpsuzun4zra.jpg
 photo aa20AMANSARI_zps95tlenxt.jpg

18 comments:

  1. Ya Allah lamanya Papa -Ntiq mensursurvey tempat makan..sampai dah bersawang rumah...Nekcik ingat Papa Ntiq dah bukak resto Asam pedas sembilang ke..he..he
    selamat mnjalani amal ibadah di bulan yang mulia ini untuk Papa Ntiq sekeluarga....amiin

    ReplyDelete
    Replies
    1. NEKCIK.....kakaka ade je dia nak ngene kan kite. Mmg byk sya kene bersihkn sawang sbb lama kat puncak kinabalu utk bertafakur...bila dh gempa baru turun smula...muahaha
      Selamat berpuase ke Nekcik sekeluarge juge ye

      Delete
  2. byk pilihan buffet..gambar pun cantekkk..tp mahal2 lah skang ni...berbuka kat umah jelah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. HARUMI ISAO...nmpk gaya gitu la ye

      Delete
  3. Salam dan selamat berpuasa Papa Ntiq. Nice jjcm blog la, banyak info boleh dapat kat sini, lebih-lebih lagi yang baru nak bertapak di JB. Kami ada jugak teringin nak buat review buffet-buffet Ramadan di sekitar JB, tapi masa mencemburui kami..ahaks!...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SELERA MALAYSIA...thanks admin selera malaysia. Website tuan pun menarik juge siap resipi lagi hehe...

      Delete
  4. hati berkata macam teringin nak berbuka di luar ngan keluarga
    tapi bila tgk tang harga agak besar jugak lah biji mata x 3 orang..
    maka makan di rumah aje lah wat ala2 buffet sendri...
    tq info

    ReplyDelete
    Replies
    1. JAJA EDDY.....klu kali 3 tu mmg mahal. Takpe masak sendiri lagi ada personal touch kata org...

      Delete
  5. wow banyaknye pilihan. harga pun lebih kurang je dengan kuantan ni.terima kasih info.mana tahu ade rzeki iftar di johor pulak tahun ni

    ReplyDelete
  6. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  7. Hi Papa NtiQ, how you doing? Lama MIA? Selamat berpuasa.
    Sekarang dah banyak sangat pilihan buffet buffet but semua macam over price dan add GST lagi..... too expensive to eat out.

    Have a nice day, take care.
    Amelia

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMELIA cayanggggg.....MIA kat gunung kinabalu so lepas earthquake i balik semula hahaha....

      Delete
  8. Hi Papa NtiQ, Selamat Hari Raya to you and family.
    Have a wonderful holiday, warmest regards.
    Amelia

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!