TERATAK KU DI JOHOR BAHRU


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

Photobucket



70 comments:

  1. TQ Huszaini kerana jenguk blog saya...menarik tengok gelagat sicomel tu dalam gambar :)

    ReplyDelete
  2. Rumah yang sangat cantik dan kemas. Terasa kemesraan setiap ahli yang mendiami rumah :)

    ReplyDelete
  3. TQ Nurul saya suka barangan kraft dan interior design kat rumah

    ReplyDelete
  4. lawanya rumah.. bukan saja bab2 makan.. bab menghias rumah pun expert weh.. besar rumah.. bisnesman ke? ada kije kosong tak? ehe

    ReplyDelete
  5. kelakar la Cik Nad nih...kite keje biase je..buat masa nih mcm takde vacancy sini. Tapi guard kat gate kosong nak? hehehe

    ReplyDelete
  6. kalau jadi mak guard, haruslah saya kena di belasah dulu. Maklomlah.. kecik.. uhu..

    ReplyDelete
  7. Nice house dan sejuk mata memandang.

    ReplyDelete
  8. Hi Papa :
    Wow, this is only your Teratak .
    I can't imagine how your house looks then.
    Elegant...almost a "Mansion".
    Simpan barang antik ke?
    Congrats and All the best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh...siapa ni?...thanks for your compliments. Jangan puji banyak sangat. Orang saja antik...barang antik tak ada hehe.

      Delete
  9. nie kat area mana..?. macam nenek pernah kesini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat area Bandar Seri Alam....nenek orang JB ke

      Delete
  10. oh Seri Alam.. nenek kat jb juga...bila la Papa-Ntiq nk belanja nenek nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo anytime..jom nek....JB kat ner nek duduk...bisnes camne?

      Delete
  11. seri alam dkt jalan apa bro? saya pn seri alam jgk...dkt dghn Park View tp bkn dlm PArk View...

    ReplyDelete
  12. salam, nak tanya, ada maid ke utk hias dan jaga semua ni agar sentiasa kemas?
    Saya pun duduk pasir gudang(kota masai)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang ada maid tapi anak2 saya pun dah besar jadi tak de masalah rumah tak kemas. Sorang study kat KL dan sorang lagi study kat melaka. tinggal 2 orang je kat rumah

      Delete
  13. Alhamdulillah...rezeki Allah...so nice, nyaman mudah2an ahli keluarga papaNtiq sentiasa di rahmati..amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ...erm tapi sapa ni...tak cam kalu pakai 'anonymous' kalu bolih register lagi bagus

      Delete
  14. just like my dream house. Subhanallah.

    ReplyDelete
  15. rumah saya kat Pasir Gudang juga :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIK SUZLIN...berjiran la kite hehe

      Delete
  16. Saya org Johor gak, dari BP, cuma mencari rezeki di negeri orang.

    Rumah yg cantik dan kemas, ye lah org ada ramai anak dara, tentu rajin berkemas...

    ReplyDelete
  17. masyaallah cantiknya rumah papa ntiq ni...kalau dekat boleh nekcik mampir!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. NEKCIK...hish ngader dia..mana cantik nye..kemas2 masa nak ambik gambor jer hehehe

      Delete
  18. hehe. xcntik langsung rumah, macam hape je!! #OrgYangJelesMemangMacamGini, hehehe.. cantiknye umah, bile nak dpt umah cm gini.. kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. ish kelakar la dia....sapa nama nih...guna nickname senang cam....nnt follow ok TQ bebanyak

      Delete
  19. wahh cantiknya rumah papa.... bleh buat panduan ni nk deko umh nnti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AURORA CHENTA...uih buat panduan pulak dah macam la kiter nih terer sangat. Tu nak kene tanya Eric Leong dari Kasa-Impian:)

      Delete
  20. Replies
    1. AZIM @XIM ...segan nye jgn puji sgt.

      Delete
  21. cantiknye rumah...rumah anak2 dara semua...nk meminang anak teruna kecik lagi...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. SUE MAMA....takpe bagi anak2 teruna tu makan vitamin banyak2 nanti membesar cepat leh masuk minang :)

      Delete
  22. fulamak! cantiknya rumah, kemas & bergaya... am visiting you here... what a nice place to be... thnx for visiting mine... nak jadi your PA keje kat rumah boleh tak? ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. LINDA AMRI....thanks ya follow blog i...eh nak jadi PA pulak dah...sila submit resume :)

      Delete
    2. haha just teasing you lah Mr.Papa...dulu I study kat UTM Skudai, so kira Johor tu bukan asing bagi I :) Bila nak datang Sabah? Datanglah with your family ;)

      Delete
    3. LINDA AMRI..ohh UTM so biase la tu ngan JB area. Nanti one day saya pegi Sabah.

      Delete
  23. cantik..kemas....suke tgk!!!!
    interior yg menarik....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ATIESAYANGKAMU...tq bebanyak...nak datang sini pun bolih hehe :)

      Delete
  24. Salam, lawa rumah....itulag untungnya ramai anak dara kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. MARSITA YAHYA....anak2 dara saya nengok citer korea dan dengar lagu korea je 24 jam tak de masa nak hias2 rumah nih ...sabor je la hahaha....saya yg suka hias2 rumah nih sebenar nye dan tanam2 pokok kat luar tu

      Delete
  25. Biasa lah bila papa dia buat anak2 emmm...lepas tangan je le..dah kawin sok dia pandai le buat sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MARSITA YAHYA....hopefully la tu hehe

      Delete
  26. papa-ntiq. nak tanya.. pic no-2 tu.. buat siling macam tu pakai lampu apa ye? terang sgt. bukan yg downlite tu. yang dlm ruang kat area kipas tu.. selalu simpan habuk tak?
    sbb sy nak buat camtu gak. cuma saya perlukan sesuatu yg less maintenance but high quality.. in surveying mood katakan..

    ReplyDelete
  27. CIK NAD....oooooo nak hias rumah yer....hmmm tukar topik nih biase cakap pasal makan hahaha.
    Saya letak lampu putih panjang kat sepanjang lubang tu sbb tu nampak cerah

    ReplyDelete
  28. Salam.. Seronoknye tgk ruma ni... Jemput la dtg rumah d tmn scientex, bleh tolong hias rumah sy skali.. Heheh...

    ReplyDelete
  29. ZET.... eh duk kat Pasir Gudang ek? saya memang biase area tu ramai kawan2 kat sana keje kilang. Ooooo nak hias rumah? bolih bolih hehe

    ReplyDelete
  30. cantiknya rumah. pandai deco2 ekk? sy ni suka gak deco2 tp xde bakat. so rumah tu jd serabot je tgk. terus xde mood dah nk deco hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. SharEna...ish memuji pulak dia...saya kemas simple2 ikut magazine je

      Delete
  31. wowww.. sejuk mata memandang... simple & kemas jer... liya sukaaaaaa..!!!!! ^_~

    ReplyDelete
    Replies
    1. LIYA HANIF...ye ke Liya...jom datang umah saya

      Delete
  32. Boleh ke nk dtg rumah walau x kenal, cuma baca di blog saja....Teringin nk hias rumah (walau kecil) tapi x reti. Cemburu tgk rmh org kemas, cantik dan selesa.

    ReplyDelete
  33. ni tgh raya boleh dtg beraya umh papa walaupun tak kenal...ehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. KU-CIT.....kite tunggu dia tak datang beraya punnn hehe

      Delete
  34. cantiknya rmh Papa. ni kt area mana? rimba? lembah? kita baru pindah seri alam, tp rmh comel je la, jauh beza dgn rmh Papa ni. heeeeee (^^,)v

    ReplyDelete
    Replies
    1. SARAH AND FAD.....ermm kite segan la nak cakap kat mana hehe...ntah2 saya duk sebelah rumah Sarah kot :)

      Delete
    2. sorry tersalah lah x reply kt sini. haaaaaa x mungkin rmh seblah sbb rmh kita apartment, rmh Papa 2 tgkt cantik!! ;p

      Delete
  35. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  36. Cantiknye rumah. Boleh jd inspirasi. Anyway alang2 boleh tanye x? Hehe. U tau x kje2 kosong dlm oil n gas utk Welding Inspector? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. NAZURA ARIFIN....ehh ke situ pulak dia. Hmmm rase nye mcm takde. Skrg keje mane? Tolong email kat saya ok....

      Delete
  37. Sempoi perkemasan umah Papa Ntiq...

    ReplyDelete
    Replies
    1. NIZAM.....saya dah visit blog nizam..bagus!! banyak tempat2 makan menarik! Nanti saya link.

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!