Saturday, 18 January 2014

GANGNAM STATION (HALAL KOREAN RESTAURANT), LAMAN SERI BUSINESS PARK, SHAH ALAM


Ini entry ketiga dalam blogmakanbest tentang restoren korea yang halal. Pertama SWEETREE di Ampang (Klik Sini) dan kedua DUBU-DUBU di Midvalley (Klik Sini). Jadi sekarang kita merayau-rayau ke Shah Alam pulak!

Restoren ini di usahakan olih En Samsuddin Abd. Aziz dan beralamat di G36, Block 5, Laman Seri Business Park, Jalan Persiaran Sukan, Seksyen 13 Shah Alam (Tel: 019-2737753). berdekatan Stadium Shah Alam dan bersebelahan Kelab Golf Sultan Abdul Aziz Shah.

Laman Seri Business Park ni terdapat banyak restoren2  yang best2 dan Gangnam Station ni baru je bukak dan pernah masuk dalam program JALAN-JALAN CARI MAKAN TV3. Dalam restoren ni, terpampang signboard yang mengatakan restoren ni pakar dalam masakan Bulgogi....wah memang feveret saya!

Kite order Combo Set (B) yang ada Bulgogi, Tteokbokki rice cake, Korean Rice, 6 jenis side-dish (bolih refill), drinks dan Sundubu Jjigae. Total kena bayar RM134.

Sundubu Jjigae ni masakan sup tauhu seafood.....best! tak puas! Dan Bulgogi pulak memang the best dan serving portion pun banyak gile! Kite makan empat orang pun tak habis.....


Kat bawah tu saya dah ambik gambor setiap page dalam menu! untuk tatapan saudara saudari para bloggers semua....segan tauuuu dok klik2 sambil nyorok2 huhuhuh...

Apa lagi tunggu2...jommmmmmmmmm terjah Gangnam Station pulak!!!

 photo 20140111_122419_zps916af078.jpg
 photo 20140111_122557_zps754f337a.jpg
 photo 20140111_122932_zpsf4b9c23d.jpg
 photo 20140111_123314_zps9e315835.jpg
 photo 20140111_123321_zpsbb4d9949.jpg
 photo 20140111_122738_zpsa0723659.jpg
 photo 20140111_121221_zps6b6e4ee5.jpg
 photo 20140111_122543_zps2d473b03.jpg
 photo 20140111_125421_zps9fef07a0.jpg
 photo 20140111_130131_zps0bbeef70.jpg
 photo 20140111_125222_zps60a5f91d.jpg
 photo 20140111_125605_zpsd3f06d49.jpg
 photo 20140111_125838_zpsd81d20e4.jpg
 photo 20140111_125828_zps5d24fa45.jpg
 photo 20140111_125807_zps793bde59.jpg
 photo 20140111_125752_zps41169056.jpg
 photo 20140111_125736_zpse56e354a.jpg
 photo 20140111_125728_zpseed669f0.jpg
 photo 20140111_125648_zpsf27aa4eb.jpg
 photo 20140111_125627_zpscf7f9ac7.jpg
 photo 20140111_121725_zps25c31666.jpg
 photo 20140111_121522_zps6688f8a0.jpg
 photo 20140111_121613_zps670727b2.jpg
 photo 20140111_121649_zps8cc7c4c3.jpg
 photo 20140111_121812_zps8de39035.jpg

15 comments:

  1. haritu saya tak sempat nak makan bulgogi..sedap tak kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. GEROBOK KECIL......uihhh sedap bulgogi nye. By the way...saya abang bukan kakak hehe

      Delete
    2. Ala Papa.. kalau ke Indo.. dipanggil kakak jugak ;).

      Btw, nampak menarik restoran ni... kena tunggu kids besar sikit kot. aritu beli makan kat huizhu kami berdua je terpaksa menghabiskan.. anak2 tak suka chinese food... :'(

      Delete
    3. KOKOCINCAU...ooo ye ke
      eh untung la klu anak2 tak suka chinese food sebab makanan2 tu mahal jadi kurang belanja betul tak...:)

      Delete
  2. Jemput ke blog saya..
    http://izzanyrosdin.blogspot.com/
    Klu boleh follow sekali yer..sy dah follow blog u.. tq

    ReplyDelete
  3. nice! mmg tgah mncari ni sbb hrtu kawan ada post kat fb pasal ni..ni mmg dok cr alamat nye..tq ye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ADILAH ISHARUDIN.....no problem. selamat makan2!

      Delete
  4. hmm harga dia mahal jugak kn kalau compare dgn street cafe & dubu2..sbb portion dia banyak ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Portion macam biase je. Saya rase harga macam sama kat mana2 korean restaurants

      Delete
  5. Antara dubu2,sweettree & gangnam station, mana paling best?

    ReplyDelete
    Replies
    1. SHEQINLEE....bagi saya Gangnam Station. Harga murah sikit dan rasa pun acceptable.

      Delete
  6. Erm...makanan kat sini pedas ker?? Sbb lepas puasa nk ajk family makan sini...apepon thx sudi share... ^-^

    ReplyDelete
  7. Bukak dari pukul brape smpai brape eh??

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!