Thursday, 20 March 2014

ARABIC RESTAURANT ARABIAN NIGHTS, GROUND FLOOR, PLAZA PELANGI, JOHOR BHARU

Sejak akhir2 ni restoren2 arab timbul di bandar jb macam cendawan. Di kawasan bandar baru uda pun dah berlambak.

Tapi kali ni saya nak perkenalkan satu restoren yang baru bukak 3 bulan lepas lokasi di Plaza Pelangi. Shopping centre ni betul2 tengah bandaraya JB jadi senang je nak cari. Dekorasi dalaman amat cantik dan selesa. Yang serve pun owner restoren ni.....cun oooo!! oopppss...Sori la yer...


Makanan nye tersangat sedap dan cukup rasa. Hari tu saya dan isteri order lamb mandy rice dan mengikut owner dia akan serve guna lamb shank setiap lamb mandy dish jadi mestila yummilicious. Beras jenis panjang dan tidak berminyak. Harga pulak bolih rujuk kat bawah tu.....ermm biase la mesti mahal lauk2 arab nih.


Kalau nak tengok entries yang lepas2 tentang restoren arab, bolih refer kat list bawah.

Jommmm kite terjah Arabian Nights.....!!


 photo 20140209_120901_LLS_zps4a3f9b1f.jpg
 photo 20140209_122716_zps6917ac1f.jpg
 photo 20140209_123750_zpse3192b5e.jpg
 photo 20140209_123602_zps24cefe4d.jpg
 photo 20140209_121440_zps481417c2.jpg
 photo 20140209_122346_zpse0c0be78.jpg
 photo 20140209_121436_zpsfc7abe59.jpg
 photo 20140209_123723_zps68c16344.jpg
 photo 20140209_120701_LLS_zpse4c7d50c.jpg
 photo 20140209_120806_LLS_zpse52db14c.jpg
 photo 20140209_120613_LLS_zpse7b139ac.jpg
 photo 20140209_122645_zps2b17a12b.jpg
 photo 20140209_122632_zps8c375dad.jpg
 photo 20140209_122623_zps697260c6.jpg
 photo 20140209_122614_zpsd8f373d6.jpg
 photo 20140209_122605_zpse331fcf9.jpg
 photo 20140209_122554_zps03403955.jpg
 photo 20140209_122545_zps53470214.jpg
 photo 20140209_120342_zps1cb4f927.jpg
 photo 20140209_120216_zps737f8387.jpg

10 comments:

  1. kat jb lagi mahal nasi arabnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAMI.....betui tu...ngidam punye pasal terpaksa la jugak bayar

      Delete
  2. tumpang lalu :)

    bila makan nasi arab, saya mesti tercari-cari lauk berkuah yg boleh buat nasi banjir... tercekik la makan nasi kering ni.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudipVSsenduk....betuiii...nasib arab memang kering takde kuah

      Delete
  3. askm...
    dah cuba kedai makanan arab kat sebelah masjid wadi hana? yg dekat danga city mall tu. harga agak berpatutan. hari tu order shawarma siap fries 5 hengget je. bole la tahan. nasi mandi ok la jugak. lain2, x pernah cuba lg. teh arab pun sedap, pekat dan manis. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo tak tahu pulak saya ada restoren arab dengan masjid tu nanti saya pegi

      Delete
  4. mcm menarik je restoren ni... kalau berkesempatan ke jb.. ingin juga terjah..saya suke bab2 jalan2 ... makan2 ni.. hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. CHEESEDAN KEJUBAKAR....ooo org KL ke ni....meh la jalan2 ke JB...jangan lupa refer kat blog saya dulu sblm datang sini hehe...klu sudi follow blog saya ya TQ TQ

      Delete
    2. ye..papa n tiq kami mmg da follow blog ni.. kami suka jjcm kl & sgor... kalu sudi meh intai2 blog x siap kami....hihihihi

      Delete
    3. CHEESEDAN KEJUBAKAR.....ooo sama lah konsep blog kite ye....sehati sejiwa la kite yerrrrr....romantik nyerrr...hehe...bagus bagus saya dah intai

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!