Saturday, 29 March 2014

RESTORAN TASIK RABAN, JALAN KOMPLEKS SUKAN, IPOH, PERAK


Kalau balik Ipoh wajib saya datang sini untuk lunch dengan famili!

Bermacam ulam, lauk, masakan ayam, daging, ikan sampai tak tahu mana satu nak pilih. Dan yang paling enak semesti nya ikan bakar....siakap, kembong, talapia, pari, bawal....semua nye fresh!

Satu lagi yang saya nak rekomen sini ialah gulai tempoyak ikan patin....yummm.

Ada tiga cawangan Tasik Raban.....yang original di Lenggong tapi jauh lerrr....yang saya pergi ni dekat stadium Ipoh. Dan satu lagi baru bukak di Station 18 Ipoh dekat Tesco/Jusco.

Kalau nak lunch kesini jangan lupa pegi awal2 kalau tak takde tempat duduk.... Tak kira hari minggu ke hari biase ke...penuh je memanjang!!

Ok sekarang kite layan gambor2 yang saya ambik minggu lepas masa balik kampung cuti sekolah.

Jommmmm terjah ke Restoren Tasik Raban....the best in Ipoh!!!



 photo 20140324_123448_LLS_zps3b880461.jpg
 photo 20140324_125146_zps9625c88d.jpg
 photo 20140324_121001_zps0192a6ea.jpg
 photo 20140324_120930_zps7db3caf6.jpg
 photo 20140324_120903_LLS_zpsad5e9496.jpg
 photo 20140324_123503_LLS_zps51c90d28.jpg
 photo 20140324_120856_LLS_zpsd3d1ee62.jpg
 photo 20140324_120729_zpsd9b11a0f.jpg
 photo 20140324_123848_zps11475cf2.jpg
 photo 20140324_123801_zpsc32199b8.jpg
 photo 20140324_123748_zps6c8c1aa4.jpg
 photo 20140324_123727_zps80f3d4a6.jpg
 photo 20140324_123621_zps3d13f70f.jpg
 photo 20140324_123617_zps26a2fb6d.jpg
 photo 20140324_123609_zpsb2309ad0.jpg
 photo 20140324_120805_LLS_zpsd1256d2b.jpg
 photo 20140324_120812_LLS_zps7620f2b2.jpg
 photo 20140324_124219_zps16628f31.jpg
 photo 20140324_124205_zpsed6c76d4.jpg
 photo 20140324_124119_zps9effb782.jpg
 photo 20140324_124111_zpsbac25d36.jpg
 photo 20140324_123935_zps166e4dbc.jpg
 photo 20140324_123532_zpse943fb3c.jpg
 photo 20140324_121115_LLS_zps9b2858c9.jpg
 photo 20140324_121650_LLS_zps5b8dc7db.jpg
 photo 20140324_121136_LLS_zps0824c0e7.jpg
 photo 20140324_121309_LLS_zps68978664.jpg
 photo 20140324_124635_zps4a9e1333.jpg
 photo 20140324_124456_zps08564156.jpg
 photo 20140324_124013_zpsa559f0ae.jpg
 photo 20140324_124436_zps930119b3.jpg
 photo 20140324_125131_zps17f85d76.jpg
 photo 20140324_124023_zps7d2804d7.jpg

20 comments:

  1. salam papa ntiq... wah banyaknye lauk kedai ni.. tang ikan bakar yg x dpt thn tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CHEESEDAN KEJUBAKAR.....tak sempat nak ambik gambor ikan bakar atas meja sbb bila siap je org dah sapu. Grill bakar besor.

      Delete
  2. ojo pernah makan yg kat lenggong tu....dekat tepi kolam/tasik...besttt..siap nampak ikan berenang2 lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. OJOLALY....saya penah lalu sekali je depan kedai kat lenggong tu tapi tak singgah. Best jugak kan makan2 tepi tasik.

      Delete
  3. ermm dap2!!! harus terjah jgk ni bl ke perak nnt =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aIEn.....nnt saya masuk satu lagi post pasal restoren di ipoh. Yang ni duk depan kedai tasik raban seberang jalan je...femes jugak....nama pon romatik je...Restoran Sabar Menanti...perghh hehe

      Delete
  4. wahhhh...terbaik..... tapi yang ini cawangan nya.... main restoran nya kat Tasik Raban, Lenggong.... Insyallah awok akan up entri pasal Restoran Tasik Raban yang main restaurant nanti... tq berkunjung ke blog awok...... awok follow mike yop.....

    ReplyDelete
  5. Memang selalu pergi kalau balik Ipoh. Ada satu lagi boleh cuba iaitu restoran Jijie di Meru. Memang sedap esp mee rebus.

    ReplyDelete
  6. RAJA AZRUL.....info yg menarik nanti saya terjah!

    ReplyDelete
  7. Salam...jelawat bakarnya best.walau agak mahal tp bukan selalu mkn...

    ReplyDelete
  8. Perghhh..ulam kerdas yg x tahan tuu.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. YUZZY YOUSEUFF....owhhhhhh best!!

      Delete
  9. tuan... speerti yang awok janji....awok ada buat entri Restoran Tasek Raban, Lenggong ... tapi tak se detail mike la tuan.....

    ReplyDelete
  10. 1st time singgah...kbtulan tgh cari tempat mkn kat Ipoh :-)..btw good sharing..:-)

    http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. NORMA NML....thanks ya sudi singgah blog saya

      Delete
  11. Salam Papa Ntiq,

    Meriah betul pilihan makanan disini!

    ReplyDelete
    Replies
    1. SELERA MALAYSIA.....jommmm makan makan....you nih admin website tu ke? best jugak entries sana!

      Delete
  12. Mahal betol..naik menyirap makan sini..try brapa kali mkn sini..makan bnda sama..tp harga jd berubah.. tukang kira yg mcm india tu cas sgt melampau.yg pengkid tu tadak hal...

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!