Thursday, 18 June 2015

2015 BUFFET RAMADHAN JOHOR BAHRU


Assalammualaikum semua.....

Pejam celik pejam celik dah sampai bulan ramadhan 1436H, 2015. Kejap je kan? Syukur alhamdulillah moga kite dapat up up dan up kan lagi amal ibadat dalam bulan ni....ramadhan tahun depan ntah dapat ke tidak jumpe....insyaAllah la ye....

Macam biase, tiap2 tahun saya akan compile restoran2 dan hotel2 di  kawasan JB yang menyediakan package buffet untuk berbuka dan buat masa ni ada 30 tempat2 menarik untuk saya kongsi....nanti akan tambah lagi dari semasa ke semasa......

Ermmmm....bila tengah makan tu jangan la lupa tinggalkan sekejap untuk solat maghrib yer...alaaa 15 minit je pastu sambung la semula.

Usah cakap banyak...jommmmmmm kite survey tempat2 ni dan jangan lupa ye kasik comment dan feedback camne makanan2 situ....kalau tak sedap kite kondem dan bannnnn hahaha....

 photo GOOD20HOPE_zpsc8syhgrx.jpg
 photo GRANDBLUEWAVE2_zpsylxjk4ue.jpg
 photo ABAH20BERIANI20HOUSE_zpsaxqkptsp.jpg
 photo GRANADA_zpskhwsvqjn.jpg  photo BANAFEE_zpsttfaoxeg.jpg
 photo GRANDPARAGON_zpsszdvldiv.jpg  photo HORIZON20HILLS_zps4ge6hc5w.jpg  photo HOTEL20SENTRAL_zpsltrhvlkm.jpg  photo MALAY20VILLAGE_zpsfuzwzjsx.jpg  photo 141a8734-0427-415b-b908-a6a9b4883368_zps3gyfyh2n.png  photo KSL_zpsc4ut1hu2.jpg  photo PALM20RESORT_zpsss8y8rdq.jpg  photo MELETOP_zpsynrmxtin.jpg  photo RENAISSANCE_zpsmxf85d4q.jpg  photo b2c543cb-8d69-43a6-bce1-f5237e5419ec_zpsmuzqct0k.jpg  photo TANJUNG20PUTERI_zpsdze8b93j.jpg  photo d1b4c90f-8a03-4892-b9b3-a45f87f131f8_zpsgp0ajgsn.png  photo NEW20YORK_zpsn2awvtnq.jpg  photo SILKA_zpsag7avlso.jpg
 photo aa20SATAY20ALMIZAN_zpsdgtub93b.jpg  photo aa20AL20HANIM_zps6dgdalhh.jpg  photo aa20JOHOR20STEAMBOAT_zpst5hnkt9t.jpg
 photo aa20SELASIH_zpspmgpoxwv.jpg
 photo aa20M20SUITES_zps7pjtxxnx.jpg
   photo aa20BERJAYA_zpsl4s0c1bn.jpg  photo aa20VILLA20WARISAN_zpsmqcew6rk.jpg
 photo aa20KG20DANGA_zpswe4oyoau.jpg
 photo aa20SERI20MALAYSIA_zpsuzun4zra.jpg
 photo aa20AMANSARI_zps95tlenxt.jpg

Sunday, 28 December 2014

BIGFOOD F&B, JALAN KOLAM AIR 1, JOHOR BAHRU


Restoran ni baru je setahun beroperasi tapi dah agak femes sebab susah nak cari western-style halal di JB nih. Bolih dikatakan 90% pengunjung nye org2 melayu. Pekerja dan chef pun melayu. Pengurus Mohd Tarmizi masih muda lagi 27 thn! Sinar Harian pernah review restoran ni dan Masterchef Dato Fazley Yaakob pun datang makan sini.

Design dalaman menarik dan bila masuk je kita akan rasa nyaman dan santai. Sesuai sangat untuk lepak2 sampai lewat malam sambil minum kopi. 

Kalau tengok menu dia memang pening kepala...banyak sangat! Makanan2 kat sini semua memenuhi citarasa saya yang cerewet nih. Yang paling best BBQ Beef Ribs. Mesti cuba!. Tapi ingat serving nye besar jadi 2/3 orang bolih share makan ribs nih. Daging nye lembut giler!

Selain Beef Ribs saya order Carbonara, Steak Sandwich, Lamb Chop dan Nasi Goreng Ketam. Kesemua RM188 termasuk drinks. Nasi goreng tu mesti try!

Senang je nak cari lokasi restoran ni. Kalau tak tahu mana Jalan Kolam Air, cuba cari Thistle Hotel pastu ikut jer main road menghala ke RTM dan restoran ni di sebelah kanan. Area Taman Nong Chik Height. (Tel 017-7313386)

Saya ada satu je komen negative pasal restoran ni. Pelayan2 nye agak inexperience dan huru hara je nampak bila terima order yg banyak. Kadang tu lambat makanan sampai atau tak sampai langsung. En Pengurus nak kene take note nih!

Jommmmmmm kite terjah BIGFOOD pulak....!!


 photo 20141123_175215_zps8e31603e.jpg
 photo 20141123_174412_zpsa76cc235.jpg
 photo 20141123_175515_zps65b2b477.jpg
 photo 20141123_175623_zpsf479f943.jpg
 photo 20141123_175441_zpse2830bc0.jpg
 photo 20141123_175043_zpsda20f420.jpg
 photo 20141123_175201_zps2eb1b052.jpg
 photo 20141123_174726_zpsba492b0c.jpg
 photo 20141123_174453_zpsfaa02c29.jpg
 photo 20141123_182714_zpscc27fe00.jpg
 photo 20141123_182241_zps18b06430.jpg
 photo 20141123_174531_zpsd0b75f23.jpg
 photo 20141123_174324_zps4a66428b.jpg
 photo 20141123_174231_zps62f68f72.jpg

Tuesday, 11 November 2014

AWANA ASIAN KITCHEN, TAMAN DESA CEMERLANG, JOHOR BAHRU


Restoran ni berkonsepkan tradisional thai seafood dan sebelum orang start songel pasal halal ke tak....saya paste sijil halal kat bawah. Address No.42 Jalan Rawa 2, Taman Desa Cemerlang.... 5 minit je dari Jusco Tebrau menghala ke Tiram. Bila nampak overhead bridge terus susur kiri dan belok kanan. Senang je nak cari....

Masa tu member yang belanja makan jadi of course la semua rasa sedap hahaha.....Seriously sedap! Saya sangat2 rekomen kalau nak rasa kelainan dan kempunan gulai2 yang pekat dan pedas!....yang tak pedas pun ada jangan risau...

Nak tahu lebih lanjut bolih visit official website dia KLIK SINI

Sorry la tak sempat nak snap menu dan harga sebab nak jaga standard depan member....nanti nampak macam kampung pulak kakaka....

Jom layan gambo2 kat bawah dan terjahhhhhhh makanan siammmm di AWANA ASIAN KITCHEN......selamat menjamu selera.....

 photo 20140409_133200_zpsfbf09ede.jpg
 photo AwanaAsianKitchen_zps29b76930.jpg
 photo 20140409_140023_zps27b71fbd.jpg
 photo 20140409_140003_zpsa1eefc6e.jpg
 photo 20140409_140459_zps3feedc9f.jpg
 photo 20140409_133200_zpsfbf09ede.jpg
 photo 20140409_133154_zpsec3e1039.jpg
 photo 20140409_133147_zpsa32ed7d8.jpg
 photo 20140409_132528_zps00a29d4e.jpg
 photo 20140409_132518_zps749dc7cb.jpg
 photo 20140409_132908_zpsc6105580.jpg
 photo 20140409_140030_zps1443ebdb.jpg