Wednesday, 15 October 2014

OLE OLE BALI, EMPIRE SHOPPING GALLERY, SUBANG JAYA, SELANGOR

Apa kata kita try makanan indonesia pulak?...alaaaa tak main la ayam penyet!

Restoren ni di EMPIRE Subang Jaya tapi lain2 branch ada di Solaris Mont Kiara dan Sunway Piramid. Makanan sini berkonsepkan tradisional balinese dan ada macam2 pilihan. Western pun di ubahsuai dengan rempah2....not bad! Serving portions pun besar puas hati!

Kalau nak santai2 bolih makan kat luar.....design perabut kebanyakan nye jenis kayu dan bila dah kenyang rasa macam nak tido je atas sofa yang lebar2 ....

Jommmmm kite layan gambo2 kat bawah.......sure meleleh air liur tu!

 photo 20140426_211250_zpsc05f14b1.jpg
 photo 20140426_220024_LLS_zps98e28895.jpg
 photo 20140426_211238_zpsd4ad8810.jpg
 photo 20140426_211105_zps6efde942.jpg
 photo 20140426_211535_LLS_zps33c7a39d.jpg
 photo 20140426_211452_LLS_zps49213e63.jpg
 photo 20140426_205924_zpsd359eaef.jpg
 photo 20140426_205841_zps65094ff5.jpg
 photo 20140426_205806_zps0b1ccb7e.jpg
 photo 20140426_205604_zps56ca245c.jpg
 photo 20140426_204522_zpsa401293a.jpg
 photo 20140426_215956_LLS_zpsf2fb9553.jpg
 photo 20140426_215923_LLS_zps05073a18.jpg
 photo 20140426_215900_LLS_zps44f20a58.jpg
 photo 20140426_210333_zpsc6515c85.jpg
 photo 20140426_210324_zps583795b2.jpg
 photo 20140426_210314_zps38f35941.jpg
 photo 20140426_210246_zps53fa6300.jpg
 photo 20140426_210238_zpsbcfa946c.jpg
 photo 20140426_210057_zps498e0e09.jpg

Friday, 22 August 2014

SERAI @ PARADIGM, PARADIGM MALL, KELANA JAYA, KUALA LUMPUR

Jommmm kita singgah SERAI @ PARADIGM dan tengok apa yang menarik disana...

Bila masuk je, hmmm terasa suasana yang unik dengan interior design menarik...macam ada kelas la gitu! 

Dalam menu ada sajian local, western, thai dan arabic...huh banyak tu pilihan! tapi yang menjadi feveret budak2 nih ialah pavlova...order sorang satu dan licin pulak tu!

Yang lain2 kite order Creamy Penne Pesto Chicken RM21, Middle-East Dish RM45, Smoked Salmon and Asparagus Salad RM24...dan satu lagi salmon jugak tapi tak ingat berapa harga!

Conclusion?...hmmmm lazat and yummilicious! pasti datang lagi!

Bolih cuba cawangan2 lain di Empire Subang Jaya, Life Centre Jalan Sultan Ismail, Shaftsbury Square Cyberjaya dan Jaya Shopping Centre PJ. Kalau nak tahu apa lagi yg ada dalam menu dan address yang lengkap, sila visit www.seraigroup.com.my 




 photo 20140607_203743_zpscc0e7745.jpg
 photo 20140607_204440_zpsa8db6b7e.jpg
 photo 20140607_200220_zps81e768b7.jpg
 photo 20140607_202422_zpsc434a3e5.jpg
 photo 20140607_202254_zps633785ab.jpg
 photo 20140607_202200_zps69f77c0d.jpg
 photo 20140607_202013_zpseed3debd.jpg
 photo 20140607_201810_zpsc2f4db8c.jpg
 photo 20140607_201525_LLS_zpsbeca12f7.jpg
 photo 20140607_201235_zps5314f557.jpg
 photo 20140607_200917_zps0549b534.jpg
 photo 20140607_200545_zpsa2f03086.jpg
 photo 20140607_200520_zpsed62f809.jpg
 photo 20140607_200509_zps97d49802.jpg
 photo 20140607_200434_zpsa3a93afc.jpg
 photo 20140607_200756_zps60fb31ef.jpg

Friday, 27 June 2014

2014 BUFFET RAMADAN JOHOR BAHRU

Jommm kita survey apa yang menarik di sediakan  olih hotel2 dan restoran2 di JB sempena bulan ramadan tahun ini.

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADAN.....DAN MAAF ZAHIR DAN BATIN KIRANYA SAYA TERKASAR BAHASA (atau tersilap menaip...hehe)

Senarai buffet:-
1.    Grand Paragon Hotel
2.    Puteri Pacific Hotel
3.    KSL Hotel & Resort
4.    Suria City Hotel
5.    M.Suites Hotel
6.    Hotel Selesa
7.    New York Hotel
8.     Mutiara Hotel
9.    Pulai Springs Golf Resort
10.  GoodHope Hotel
11.  Palm Resort
12.  Villa Warisan
13.  Tanjung Puteri Golf Resort
14.  LC Catering (Sangkar Kristal)
15.  Horizon Hills Golf & Country Club
16.  Reiss Club Cafe
17.  Restoran Singgah Selalu
18.  Grand Blue Wave Hotel
19.  Restoran Banafee Village
20.  Ponderosa Golf & Country Resort
21.  Restoran My Steamboat & Grill
22.  Malay Village Restaurant
23.  Ali Baba Karaoke
24.  Abah Beriani House


 photo GRANDPARAGON_zpsd0e1cbe8.jpg
 photo puteri_zps7b40dba8.jpg
 photo KSL_zps5fb3b9f2.jpg
 photo SURIACITY_zps99a6abd1.jpg
 photo MSUITES_zpsaca485fd.jpg
 photo HOTELSELESA_zpsa60b77ec.jpg
 photo NEWYORKHOTEL_zps793bcfe2.jpg
 photo SERIMUTIARA_zpsb9480a9b.jpg
 photo PULAISPRING_zpse46e9dd6.jpg
 photo GOODHOPE_zps32632be1.jpg
 photo LEGRANDEUR_zps875f937f.jpg
 photo VILLAWARISAN_zps249028b6.jpg
 photo ATANJUNGPUTERI_zps60e5ac56.jpg
 photo ALCCATERINH_zps0b208f65.jpg
 photo AHORIZONHILLS_zpsf3d26b39.jpg
 photo AREISSCLUB_zpse17f047f.jpg
 photo ASINGGAHSELALU_zpsffa3ccb7.jpg
 photo AGRANDBLUEWAVE_zps8d0faef9.jpg
 photo ABANAFEE_zpsad486fec.jpg
 photo APONDEROSA_zpsb45e3cda.jpg
 photo AMYSTEAMBOAT2_zpsfb3a42bc.jpg
 photo AMALAYVILLAGE_zpsee9854b6.jpg
 photo AALIBABA_zps4d102587.jpg
 photo AABAHBERIANI_zpsa2e9be8d.jpg