Tuesday, 19 April 2016

GO'BANG PATIN TEMPOYAK, JALAN BESERAH, KUANTAN.

Sapa2 yang paham makna Go'Bang bagi tau saya ok??  Puas duk memikir pasal ni lain kali kena tanya pekerja dia lahhh. Restoran ni mula bertapak di Temerloh kemudian tambah lagi dua cawangan di Kuantan dan KL (paling besar)

Biase nye saya tak suka makan lauk2 ikan sungai ni sebab hanyir. Tapi yang ini saya bolih  berpinggan2 sebab menepati selera dan teramat sedap !!  Bukan setakat ikan patin je tapi gulai masak lemak udang galah pun terangkat laa....

Owner nya Muhamad Rizal Rosely berasal dari Terengganu.

Kebetulan pulak anak nombor 2 ni belajar di UIA Kuantan jadi bila jenguk dia wajib singgah di restoran ni. Jangan lambat2 datang untuk lunch sebab sekejap je penuh orang! bukan nya luas sangat tempat nya. Parking lot pun terhad. Saya cadangkan datang pukul 11 pagi sebab lepas je 12 tengah hari memang padat. 

Cawangan KL : No.19 Jalan Sri Rejang 1, Taman Sri Rampai, Setapak
Cawangan Temerloh : Jalan Triang, Temerloh (sebelah Esso)
Cawangan Kuantan : No 6-8, Jalan Beserah (berdekatan Hotel MS Garden)

OK jangan cakap banyak, tengok gambor2 bawah dan lepas tu kite terjahhhhh  patin tempoyak pulak!!!

 photo 20160319_123650_zpsyldh1c11.jpg
 photo 20150902_121330_zps63gd1wyo.jpg
 photo 20160319_122957_zpsojcllumi.jpg
 photo 20160319_120134_zpsdp4shnye.jpg  photo 20160319_120108_zpsxvmmxirj.jpg  photo 20160319_120438_zpsl656oqsa.jpg
 photo 20160319_120509_zpspqmosfdr.jpg
 photo 20160319_121308_zps6mwuj7su.jpg  photo 20160319_115928_zpsufxz01cw.jpg
 photo 20160319_120043_zpsmzj8dght.jpg  photo 20160319_120038_zpsqniwemki.jpg  photo 20160319_120309_zpstjpsa0v0.jpg  photo 20160319_121252_zpsvsyei7l2.jpg  photo 20160319_120245_zpsgp5zenxm.jpg
 photo 20150902_121352_zpsq8j0w6ig.jpg

19 comments:

  1. Saya pun pernah ke sini masa kami bercuti ke gambang dan kuantan .. pilihan mewah ... ulam ulam dia pun fresh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ROSDI EUNOS....mmg terbaik. Anak2 sya pulak kebetulan peminat lauk tempoyak ikan patin...

      Delete
  2. Replies
    1. HARUMI ISAO....pandai orang jepun ni cakap melayu. Yang saya order tu set meal so tak la mahal sangat

      Delete
  3. Amboiiii Papa Ntiq..lepas ni harap buat lintas lansung untuk Go Bang cawangan KL tu ye..boleh nekcik tumpang sekaki...sebelah teratak 66 jer tu..cumsnya nekcik takleh lah jadi duta ikan patin sebab blum boleh nak cuba makan lagi

    ReplyDelete
  4. Amboiiii Papa Ntiq..lepas ni harap buat lintas lansung untuk Go Bang cawangan KL tu ye..boleh nekcik tumpang sekaki...sebelah teratak 66 jer tu..cumsnya nekcik takleh lah jadi duta ikan patin sebab blum boleh nak cuba makan lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. NEKCIK....kene try sya dulu pn xlih telan tp bila dh jumpe kedai ni baru dpt mkan gulai ikan patin....tapi bila gi restoran lain masih xdpt telan haha...tak sama

      Delete
  5. Memang trrbaik kedai ni. Klu g kuantan mmg akan singgah sini. Masa sy pergi masatu mkn nasi + ikan patin + jagung special. Wowwwe mmg brtul2 layan. Hehe

    *balas kunjung. Tq sudi singgah blog sy masatu*

    ReplyDelete
    Replies
    1. NURUL HARNANI KASMARI.....thanks ya Nurul sudi singgah dan komen sini

      Delete
  6. Selain patin tempoyak tu, mata saya lebih melilau-lilau tengok udang ^_^ Aduhai, menggoda jiwa raga pulak tengok udang besar-besar.

    Saya singgah di Go bang Maju cawangan Sri Rampai. Itu pun dah malam sebab itulah tak sempat nak makan patin tempoyak. Lain kali kalau pergi, mungkin boleh trylah. Kena awal sikit ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. MUMMYDEARIE.....nk jugak sya gi kat sri rampai tu. Nmpk macam besar kedai nye banding dgn kuantan. Nnt saya review yg ni pulak...

      Delete
  7. Sedapnya patin.. akak suka tang kepala.. walaweiii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AZIAN ELIAS...klu minat sini lah tempat Nye :)

      Delete
  8. Kena datang ke Temerloh pulak, tempat Go'Bang pertama. Saya orang Sarawak tapi minat sangat dengan patin tempoyak especially part kepala. habis ratah sedut sampai tak nampak rupa.

    Kat blog saya pun cerita-cerita gak tempat-tempat makan kat Temerloh sejak bermastautin sini, memang food-hunting la

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAMA HANTEK....ya saya dah visit blog mama. Mmg menarik!

      Delete
  9. Tahun ni Papa-Ntiq tak layan Buffet Ramadan ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ARIFFIN ONEXOX.....tima kasih sbb bertanye. Nanti saya usahakan :))

      Delete
  10. Terima kasih tuan blog kerana review Go'Bang Maju Patin Tempoyak :) untuk makluman.. Go'Bang tu takde maksud khusus dalam loghat atau mana-mana bahasa tetapi lebih kepada gelaran yang diberikan kepada tuan Rizal Rosely pemilik Go'Bang Maju Patin Tempoyak.

    Berdasarkan kisahnya, Go'Bang adalah sekadar panggilan gurau kepada beliau sebagai ganti panggilan abang. Tak sangka panggilan tersebut melekat dan kini digunakan sebagai jenama kedai makan patin tempoyak yang terkenal.

    Begitulah kisahnya dari tuan Rizal sendiri :)

    ReplyDelete
  11. tq singgah kat blog queenpink :)

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!