Monday, 4 April 2016

Der' CABIN BISTRO, BANDAR SERI ALAM, JOHOR BAHRU

Satu lagi tempat yang berkonsepkan western di JB yang menarik, open style dan santai. Bolih di katakan tiap2 malam penuh pelanggan hingga saya ni yang tinggal berdekatan tak sampai 5 minit pun tak selalu dapat peluang makan sini.

Owner dan pekerja2 semua nya melayu jadi tak ada masalah tentang makanan halal. 

Lokasi nya di Jalan Suria 1 sebelah Hospital Specialist Regency. Tempat parking kereta sangat luas dan meja2 pun banyak. Gambar2 bawah tu yang sempat snap masa pegi dua kali ke sini dengan famili. Harga nye berpatutan dan saya sangat2 rekomen masakan2 pasta.  Menu pun sempat snap!!

Maaf la ye tapi beef dan lamb kat sini agak liat jadi kalau owner baca entry blog saya ni tolonggggg la improve ok! Rugi la sebab taste dah ada, presentation pun cantik tapi malang nye......

Dari segi servis amat bagus sekali dan friendly budak2 tu dan masakan pun cepat siap....

Jommmmm terjah Der Cabin....!



 photo 20160118_195646_zpsb5lm5g5b.jpg
 photo 20160102_205824_zpszmtmcevw.jpg  photo 20160102_205741_zpsta2c4bsl.jpg  photo 20160102_200933_zpsjpq3xkr5.jpg
 photo 20160102_202934_zpsbv0t1irk.jpg  photo 20160102_202744_zpsrkhn3dti.jpg  photo 20160102_202557_zpsih1xtviz.jpg
 photo 20160118_200129_zpsznsbqfgi.jpg
 photo 20160118_200358_zpsrmabqzuk.jpg
 photo 20160118_195746_zpsn0cdlr93.jpg
 photo 20160118_195548_zpslhltkbkf.jpg
 photo 20160118_200421_zpsfwhtpghh.jpg
 photo 20160118_200611_zpscgywbrs5.jpg
 photo 20160102_200758_zpsbp2mdvkn.jpg
 photo 20160102_200805_zpskqnsg9jg.jpg  photo 20160102_200814_zpsx4tetad6.jpg  photo 20160118_200636_zpsxa99mnxj.jpg  photo 20160102_201152_zpslt3tjskz.jpg  photo 20160102_201123_zps5loyrgkn.jpg  photo 20160102_201040_zpsnfa10iv1.jpg  photo 20160102_205622_zpsscnr6quh.jpg

19 comments:

  1. Saya da 3-4 kali makan sini. Oklah..sbb tiap kali dtg kids dpt free meal of the day. N harga air dia x mahal..itu yg balance up kan total damages mkn sini.
    Papa antiq da try harbour cafe? Dengar sn mknn menariks gaks..ahaks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. HARUMI ISAO....sya dah try kat harbour café mmg best nnt sya upload gambor2 dlm entry baru

      Delete
  2. Replies
    1. ROSDI EUNOS....kena kena...erksss....hanya jangan order meat or lamb

      Delete
  3. Fuh, dia punya gambar tahap fotographer professional gituuu!! berpinar-pinar mataku dibuatnya. hehehee.. salam kunjung balas dari http://www.mystorymory.com/2014/12/dinner-di-der-cabin-bistro-bandar-seri.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. SITI MUNIRAH...terima kasih sudi singgah blog saya. Alahhh pakai samsung Note 5 jer tu hihihi tapi cantik kan...

      Delete
  4. Makan Beef steak mmg liat sperti yg dikata.mungkin jenis daging sbb saya makan d maging steak hub walaupun well done masih tender.tapi mcm mana pun rempahan utk steaknya mmg sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. ELF_ANGEL....dah lama saya berhajat nak pegi makan di maging steak hub tapi tak kesampaian lagi. Belakang jakel bandar baru uda kan....

      Delete
  5. Alamak! Jauh sangat! Nanti-nantilah kalau saya balik ke BP, terus turun ke JB untuk JJCM. Saya kena take note blog ni. Banyak tempat boleh cuba :)

    Saya kalau pergi makan western, mesti-mesti nak try olio dulu. Tak tahulah apa motifnya ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. MUMMYDEARIE....masalah nye DerCabin ni bukak malam je so susah la skit kalau nk berulang balik ke BP. Saya rekomen MAGING STEAKHUB di area jakel JB. Yang itu bukak siang hari. Tmpt ni byk org puji tp sya belum try lg sbb gi aritu tutup pulak huhu

      Delete
  6. singgah siniii.. terliur nengok haihh :)

    ReplyDelete
  7. Memang betul lah pasal beef and lamb dia, mengecewakan. dah pernah order well done, medium rare tapi still kureng. Tapi menu lain diorang not bad.

    ReplyDelete
  8. Salam Papa-NtiQ, terima kasih tak terhingga atas kunjungan ke Der'Cabin dan juga review bistro kami di blog anda. Berkenaan lamb dan beef steak yg liat tu saya minta maaf kerana mmg saya akui ketika itu kami menghadapi masalah dari raw material itu sendiri, tapi selepas itu inshaallah kami sudah perbaiki segala masalah tersebut dan saya memberi jaminan bahawa lamb dan beef steak kami sudah tidak bermasalah lagi seperti sebelum ini. Sekali lagi saya ucapkan terima kasih kerana sudi review Der'Cabin Bistro di blog anda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. JOHAMEE JAFFAR....terima kasih atas response hang sangat positive dari owner DerCabin sendiri atas komen saya. Ini la sepatut nye di contohi olih semua owner2 kedai makan kalau ingin maju ke depan. Jangan risau En Johamee, saya tetap support bisness tuan dan sudah pun banyak kali singgah makan di sana. Syabas kerana berani berdepan dengan feedback customers!!

      Delete
  9. Salam PapaNtiq, lama tak tinggal komen di sini. Der Cabin memang lokasi pilihan kalau anak-anak nak dinner western. Suasana santai, pelayan yang bagus, masa menunggu pun tak lama. Pilihan lagu pun best, kalau oldies tu - hahahaha senyum sambil makan. Kalau datang malam sabtu ada live band lagi. Yang ni boys saya paling suka, tapi sebab rules mama budak sekolah kena tidur sebelum pukul 10, dinner tak boleh lewat pukul 9, jadi biasanya mereka akan muncung + monyok kena paksa masuk kereta sebab dapat tengok live band sekejap je ;). Setuju dengan PapaNtiq, beef mereka memang perlu penambahbaikan. Rasa saya beri 9/10, cuma daging kurang lembut. Last pergi 2 minggu lepas beef masih agak liat, mungkin juga sebab saya minta well done. Grilled chicken chop masih jadi pilihan utama anak-anak ke sini. Untuk pasta, perasa semua dah ok, cuma pasta direbus terlalu lama, tak al dente. Jadi kalau makan Aglio Olio tu kurang kick! Salam Ramadhan PapaNtiq...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KOKOCINCAU....terima kasih byk2 dgn ulasan panjang lebar ! ...dn salam ramadhan kembali.....

      Delete
  10. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!