Sunday, 10 January 2016

STEAK-OUT, BANDAR BARU UDA, JOHOR BAHRU


Kalau nak merasa western food yang halal di JB selain dari Bigfood (klik sini), bolih datang ke STEAK OUT di No.24, Jalan Padi 1/2, Bandar Baru Uda. Hanya di belakang bangunan Jakel jadi lepas penat2 shopping tudung dan kain bolih lah lepak kat sini... 

Harga nya tak mahal sangat tapi bukan nye murah. Pasti kan wallet tebal sebelum masuk tapi portion nya banyak jadi gerenti kenyang. Hanya yang kureng sikit tak ada pilihan seperti pasta, spagheti dan lain2 (dulu la...tapi sekarang tak tau la pulak sebab dah lama tak datang sini....) Hari tu saya sekeluarga lepak2 sini order macam2 bolih tahan jugak rasa nye dan daging pun lembut....jangan order well-done nanti liat dan kering.

Sempat jugak snap menu supaya senang review harga....

Pekerja2 sini budak2 muda je jadi bagus lah kita support dia orang ni carik rezeki yang halal....jadi jommmmm kite terjah Steak Out pulak!

 photo 20150725_164026_zpswgb0nuwz.jpg

 photo 20150725_155802_zpsmuxb90zq.jpg
 photo 20150725_164053_zpsifhhpp66.jpg
 photo 20150725_161332_zps2r7rjldm.jpg
 photo 20150725_161840_zpsfemelsji.jpg
 photo 20150725_161949_zps4cqudkrd.jpg
 photo 20150725_161302_zpspfxjxioj.jpg
 photo 20150725_155630_zpsqfxuehpu.jpg
 photo 20150725_160342_zpsd8gvjgab.jpg
 photo 20150725_160306_zpsf03xnadx.jpg
 photo 20150725_160934_zpsrzpttctr.jpg  photo 20150725_161020_zpsimfugoz7.jpg  photo 20150725_161048_zpsit7yvlnx.jpg
 photo 20150725_164452_zps9bvvngsz.jpg  photo 20150725_164528_zps4ctooqbl.jpg

17 comments:

  1. wohoo..selalu je lalu tak pernah singgah sini lagi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. FARAHAIN ZFA....haaa apa lagi tunggu2 jom weekend ni...ingat...medium rare bukan well done ok

      Delete
    2. Kalau steakhouse tak pandai buat well done maknanya bukan steak house betul la. So bagi aku, pass. Next place pls.

      Delete
  2. Hi Papa-Ntiq, Pangil Papa or Haji? :))
    The steak look good. Tak pandai Jalan Uda, pergi sana mesti sesak. Masa pergi MPC training pun sesak jalan. hahaha...

    Kalau ada ang pau packets yang cantik, keep for me, please. Thanks. Bila nak datang Taman Daya? I nak belanja you Restaurant BiBik at Jalan Sagu 17, Taman Daya. Ada ikan bakar, ayam bakar, ayam penyet, sotong penyet, udang penyet, ice kacang, cendol, milo jumbo special, harga reasonable dan sedap.

    Have a nice day, regards.
    Amelia

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMELIA....hai masterchef cayang...eh panggil je i papa cayang haha. Next time pakai la waze. Angpau packets jarang i receive tp hari raya banyak yg cantik2 kalau i nak...
      Restoran Bibik? hmmm tak pernah dengar lagi nanti i google...bye cayang...

      Delete
    2. Hi Papa-NtiQ, Restaurant Bibik blakang Dann's Cafe, baru buka sebulan. Boleh tengok kat FB.

      Hari Raya packets yang cantik pun I collect juga. Bila free boleh pass or send to me. Thanks. :))

      Regards,
      Amelia

      Delete
  3. Assalam. Fev my son ni.. tengah giat belajar masak masakan barat.. bukan untuk bukak restoran tapi untuk keluarga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. OTHMAN ZAN....wkmslm. bagus la tu ada masterchef dlm famili hihihi....

      Delete
  4. Dah pernah pi..tp x berapa..sy bg 3 bintang je...

    ReplyDelete
  5. Dah pernah pi..tp x berapa..sy bg 3 bintang je...

    ReplyDelete
  6. dah lama xjejak Johor..
    nnt insya Allah boleh try

    salam perkenalan...
    saya baru singgah & follow Blog ni...
    jemput singgah & Follow ke Blog saya juga (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. FAZIAH BADRI....thanks ya sudi singgah dan follow blog saya nih. Faziah katering dan restoran tu you punya ke? Kat mana tu?

      Delete
  7. Asalam Haji Papa Ntiq...bilalah nekcik dapat nak paw ustad PapaNtiq ni ye..

    ReplyDelete
  8. Asalam Haji Papa Ntiq...bilalah nekcik dapat nak paw ustad PapaNtiq ni ye..

    ReplyDelete
  9. Start your day with a morning full of joy? Thank you for the information and we will wait for more information

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!