Sunday, 27 December 2015

RESTORAN TASIK RABAN, LENGGONG, PERAK


Restoran Tasik Raban ada tiga cawangan. Yang asal nye di Lenggong dan dua lagi di bandar ipoh (klik sini untuk lihat review saya yang lepas)

Baru2 ni kami berkumpul adik beradik dan konvoi 4 keluarga untuk bersantai sambil menjamu selera. Rombongan cik kiah sampai ngam2 time tengah hari jadi memang berselera semua. Lokasi nye tepi jalan dari Kuala Kangsar menuju ke Lenggong. Walaupun ramai orang kesini tapi kawasan parking nya banyak jadi tak perlu risau. Ruang makan pun luas dan banyak meja2.

Macam2 jenis lauk hidangan ikan air tawar sampai saya sendiri pun tak pernah dengar nama ikan2 tu!!...... Lauk tempoyak ikan patin paling laku...of course lah. Saya rekomen sangat ikan2 bakar sini.

Kepada peminat2 ikan pekasam, datang la ke Lenggong memang tak nyesal...tak bohong!! Masa perjalanan ke restoran ni pun banyak sangat gerai2 yang jual ikan pekasam kiri kanan jalan raya. Fresh dan murah pulak tu.  Kalau malas nak berenti kereta no problem sebab restoran ini pun ada jual....siap vaccum pack lagi.

So apa lagi tunggu2.....Jommmmm kita terjahhhh Restoran Tasik Raban Lenggong.......!!!!!


 photo 20150719_134728_zpsw81xmip8.jpg
 photo 20150719_134530_zpspiziuxhm.jpg
 photo 20150719_134537_zpseiknqufe.jpg
 photo 20150719_134610_zps7bsarhqp.jpg
 photo 20150719_133845_zpshr5jut9v.jpg
 photo 20150719_133904_zpstxd4vpab.jpg
 photo 20150719_133926_zpscj7xozot.jpg
 photo 20150719_134003_zpspvepakln.jpg
 photo 20150719_133742_zpslpdri135.jpg
 photo 20150719_133732_zpsso4fzsxx.jpg
 photo 20150719_133812_zpsselklus0.jpg
 photo 20150719_134207_zpscdiqadfh.jpg
 photo 20150719_134153_zpsb39rdgxo.jpg
 photo 20150719_131804_zps38jrtcml.jpg
 photo 20150719_131833_zpsmcyxroyb.jpg
 photo 20150719_131901_zpseldsfbdf.jpg
 photo 20150719_131109_zpsny0myxue.jpg
 photo 20150719_131104_zps2uuwhdne.jpg
 photo 20150719_134634_zpsnjcd8wwz.jpg
 photo 20150719_134637_zpsptj2jdwj.jpg
 photo 20150719_134052_zpswcrpihlu.jpg
 photo 20150719_134038_zpskfxchoph.jpg

11 comments:

  1. Menarik nyer makanan2 itu ... Oh tak leh lupa kesedapan ikan pekasam dari sana ...

    Terima kasih sudi singgah blog saya ...

    ReplyDelete
  2. Asalamualaikum Papa Ntiq..sesat barat nekcik nak cari rumah nii..penuh sawang dah...alhamdulilah dah ceria balik ..banyak makanan yang sedap sedap terhidang..ramainya ahli rombongan cik kiah..penuh restoran!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. NEKCIK...kite dah bersih sawang2 yg berselerak hihihi. Lepas ni gerenti berseri2 semula seperti dulu2. Tahun ni kite bizi dgn kelas2 umrah pastu kelas2 haji...alhamdulillah sekarang dh tukar nama ke Haji PapaNtiQ haha...

      Delete
    2. Alhamdulilah...wah dah jadi ustad dah niii...

      Delete
  3. laa...datang ipoh ke? Huhu. Ini tempat feveret saya, tp ada satu lagi kena cuba iaitu D Patin Temerluh..tak jauh dari situ. Itu pun sedap gak. Menu special masakan patin dan juga sup kambing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. RAJA AZRUL....penah jugak dgr D Patin Temerluh. Dalam Bandar lenggong kan. Nanti lain kali sya singgan sna.

      Delete
  4. Hi Papa NtiQ, how you doin'? Lama missing in action? Happy New Year to you and family.
    So many varieties and the ikan bakar look inviting.

    Best regards,
    Amelia

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMELIA....hi masterchef cayang! ya lorrrr banyak spider web i kena clean up tauuu...after this back to normal like the good old days hehe

      Delete
  5. Assalam. Ikan bakar boleh.. ikan patin saya surrender.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. OTHMAN ZAN....wkmslm. Gitu pulak ek

      Delete
  6. Masakan kg mmg selera sy..steak2 ni x berapa..ikan pekasam tu mmg terbaekk

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!