Sunday, 29 January 2012

MR STEAK HOUSE, SEKSYEN 13, SHAH ALAM

Sapa2 yang nak rase western foods yang ok harganye dan bolih santai lagik, saya rekomen Mr Steak House di Laman Seri Business Park, Seksyen 13. Sangat diminati students kat Shah Alam nih malah anak saya pun suka datang sini ngan member2 pada hari minggu. Ari tu anak saya ajak gi sini ...alah harga yg paling mahal pun hanya RM24.90 sahaja untuk T-bone steak. OK kan? (tapi tak de la steak tu setebal macam TGI Friday....yg penting kenyang) Feveret saya Lamb Stew... hanya RM16.90....daging dan sup nye tersangat lazat.....dan serve dengan roti bun...yum yum.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

26 comments:

  1. pap-ntiq..jun selalu lalu area ni..laaa, sedap k? ujung minggu ni leh la try, hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo yer ker jadi bolih la try.....just for Jun, i dah download gambor2 menu dia hehehehe...so leh la survey dulu sbelom sampai sana..beh kan kan kan???

      Delete
  2. hehee...tq2 papa-ntiq...ye lah..x d lah mahai sgt mcm tmpat lain..steak aje mau 40-50 hengget, hehe.

    ReplyDelete
  3. Assalam Papa Ntiq, tqqqq sudi singgah dapur Ummi, sampai 2x baru kita sempat kjg bls, sori yeaa... Waaah sonok eh jalan2 cari makan aje papa ni.. Owh kat seksyen 13 Steak ni eh, kot kot nnt hantar anak dara balik Shah Alam kat Seksyen 7 tu, boleh la meround sampai ke Seksyen 13 lak..Tp tengok kat Sek. 7 tu pun macam2 kedai makan...rambang selera dibuatnya... ^__^ Waaah Jun tu nak turun ke Johor, holiday la tu eks...ke pi kenduri sana Jun..x singgah Sedenak ke...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah semangat Jun. Memang byk kan restoren kat shah alam tp Ummi terer masak wat apa mkn kt luar hehe...bulan dpn bila balik sana saya post lagi....kat situ ada nasik ayam best nyer......gambar2 dlm blog ummi tersangat clear suka saya tengok. nampak gaya nk kene tukar ke SLR nih.
      Nanti ummi register jadik follower yer sini..TQ

      Delete
  4. Nampak menarik. Saya nak cubalah satu hari nanti. Dah lama betul tak ke Shah Alam. Kalau ke SA semata2 nak makan di Blue Wave hotel dengan family...

    Oh yer, salam perkenalan. Blog saya ada juga buat entry tentang tempat2 makan serba sedikit.

    http://therainbowjourney.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. TQ TQ Aziela selamat berkenalan nanti saya singgah blog u....

    ReplyDelete
  6. Kita yg orang Shah Alam ni pun tak penah makan kat sini..Mesti cuba ni, puasa dah nak dekat..Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAMA SOHAYL....anak saya belajar kat sana so rajin la saya survey restoren2 sana bila pegi jumpa dia. Banyak lagi ada tapi belum sempat nak upload dalam blog....jgn lupa follow ye TQ

      Delete
  7. Come and visit my food blog.. peenoesbaked.blogspot.com ..ada jual kek, macarons dan pie! :)

    ReplyDelete
  8. huhuhu...saya pun org shah alam & saya belum lagi try makan kat restoran ni.nanti boleh lah try.terima kasih for the review.

    ReplyDelete
  9. wahh.. mcm best je tmpt ni. yg ni haz x pernh pergi lg. harga pn sgt berpatutn. mesti pergi after ni. hihi ^^

    ReplyDelete
  10. Br singgah sat td lps jenguk blog ni..perghh!! Mmg sdap,blackpeper sos dia thumbs up.tp steak cm liat skit,hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MASTURA....biase la tu kalu dah murah haha

      Delete
  11. Hi.. salam. Saya pun ngah mkn kt sini. Service slow sikit la. Mungkin ari minggu kot. Nanti baca riview saya plak. http://isabellaidura.blogspot.com.salam kenal.

    ReplyDelete
  12. Servis paling slow dlm Msia book of records. 2 jam tunggu. Last2 blah bayar makanan yang sampai je . Nak hantar air pun 1 jam. Waiter dtg 4 kali nak amik order yg sama. Itupun belum lg hari minggu. Taubat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian..camni bolih boikot padan muka kan

      Delete
    2. Dia buka banyak sgt table so tak leh cope. Pastu hire pekerja indon n myanmar tak paham sgt BM. Kalau ikut undang2 mana ada permit kerja utk foreign worker leh kuar utk restoran? Tunggu kena serbu ngan imigresen je depa ni.

      Delete
    3. ooo...masa saya gi dulu pelayan semer melayu jer...tapi dah lama dah tak pegi sebab suka gi restoren2 kelantan kat shah alam :)

      Delete
    4. Sama. Servis slow, tapi mahal. Serius teruk. Tak tahu macammana boleh masuk JJCMTV3 tu.

      Delete
  13. Assalamualaikum,ada sesapa yg nak try daging kambing biri2 siap rempah boleh tgk gambar kat .>>

    http://www.facebook.com/QmsShop?ref=hl

    http://www.mfacebook.com/QmsShop?refid=5

    ReplyDelete
    Replies
    1. feedback dari yg dah try mmg bpuas hati la dgn rasanya..

      Delete
  14. boleh saya tahu waktu perniagaan d bulan puasa ni..and no telefon steakhouse ni..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. AZLINDA MUHAMMAD....memandangkan ramai yg komplen pasal kedai ni kat entri nih...saya rasa tak payah pegi lah nanti buat sakit hati je kot

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!