Friday, 13 January 2012

MEE BANDUNG UDANG, TANJUNG LANGSAT (PASIR GUDANG), JOHOR

KELMARIN lunch dengan officemate....dia yang blanje hehehe marbeles!. Lokasi restoren ni betul2 tepi tebing muara dan dapat lihat jambatan yang menghubungkan Kota Tinggi dengan Desaru. Best la makan sambil bersantai di tiupi angin pantai yang segar dan nyaman perghh. Keadaan restoren ni macam kureng skit tetapiiiii....hidangan mee bandung ni yum yum sangat la sedap dan harga pun ok RM9. Lokasi nye susah skit nak describe kat sini ...ntah2 dalam GPS pun tak de kot. Walaubagaimana pun bila tiba kat jeti nih ada dua restoren yang berdekatan dan yang kita orang pegi nih yang pertama. Next project nak try kedai beriani kukus plak...kat area situ jugak....masa lalu ari tu nampak ramai jer customers dan mat salleh pun ada jadi sure best kan? ...tunggu update nanti ya!
Photobucket
Photobucket
Photobucket

17 comments:

  1. bestnyer mkn tepi laut

    ReplyDelete
  2. dah makan tak best pun. dulu masa makan baru RM7....

    ReplyDelete
  3. haaaa... i sangat frust sebab dah pergi cari tempat ni tapi tak jumpa2... boleh tak bagi petunjuk yang lebih terang dan jelas... hehe...
    ada jugak adik2 dah tunjuk jalan tapi ngap juga tak jumpa... hehe

    ReplyDelete
  4. hmmm...camner yek....susah nak describe nih. bila u sampai hujung sekali main road jumpa simpang 3, turn left, pastu u akan nampak gerai nasi beriani kukus...pegi straight belok kanan....pastu sampai

    ReplyDelete
  5. julie...register follower yek TQ TQ TQ

    ReplyDelete
  6. boleh tahan udang dia besar...tp belacan bnyk sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. HYRY MOHAMED....saya sempat gi sekali jer sana. Tak ingat pulak tentang belacan tu sebab duk ratah udang hehe.

      Delete
  7. ADMIN..TRY KEDAI NO 2.LG BEST.....JGN PELIK KLU RAMAI MAT SALEH ..KAT TANJUNG LANGSAT BYAK KILANG JERMAN,FRANCE...NASI BERYANI DIE PEH..SEDAP...

    ReplyDelete
  8. Dah try belangkas dan karipap sardin belum?Kedai deret2 situ, mmg sdp sangat karipap sardin.

    ReplyDelete
  9. Salam Tuan/Puan

    Mee Bandung Kuah Kacang 'Odeon' Batu Pahat (Famous Sejak 1960an)

    Kini di Taman Universiti, Skudai

    Stall Elias @ Restoran Lubuk Selera
    105 Jln Pulai 7
    (Sebelah Pintu Gerbang Nak Ke Giant UMall Taman Universiti, Skudai)

    Biasa RM5 makan/bungkus
    Special RM6 makan/bungkus - Letak Sotong Kembang

    Pilihan citarasa - Ori atau Pedas

    Waktu operasi - Khamis hingga Selasa. 7.30mlm hingga 10.30mlm. Cuti Rabu

    Sebarang pertanyaan Talipon/sms 012 7474039 (Elias)

    ReplyDelete
  10. Salam admin..
    Baru makan kedai ni semalam..bwk geng2 ofis..makanan bese2 je..servis x bgs.
    kalau mee udang biasa-rn8,special-rm12 (udg..main sedap letak je brpe n chas rm12),
    Kesnye,time nak bayar bil,mak cik cashier buat muka sebab perlekehkn kami mcm x mampu byr sbb tanya harga harga.sgt rse x best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMALIA JEHARI.....dah lama saya tak gi sini....hati customer mesti nak jaga. dulu masa nak start bisness terhegeh2 carik customer skrg nk action2 pulak...mana bolih

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!