Sunday, 29 January 2012

ARABIC RESTAURANT ZAM ZAM, OASIS 9, SEKSYEN 9, SHAH ALAM

Semalam bertolak dari JB ke KL sebab anak lelaki sepupu di Selayang kawin. Hepi la jugak dapat berjumpa dengan sedara2 semula. Kalu time biase tu mana la ade masa nak jumpa dia orang nih. Saya tinggal kat umah kakak Bukit Jelutong jadi HARI NI on the way balik ke JB sempat singgah kat restoren arab yang femes di Shah Alam ni. Lokasi nye tak jauh dari Hotel Concorde sebelah bangunan IPD Polis. Interior nye impressive, cantik dan kesemua marble top dining table.  Saya hanya order Lamb Mandi Rice (RM20), Lamb Kebab Sandwich (RM10) dan Humus (RM9) sebab tiga anak beranak je tapi lain2 dalam menu tu nampak interesting....next time nak order yg lain lak pastu klik klik lagi camera....semacam jer orang nengok kat kiter nih. 
Photobucket
PhotobucketPhotobucket
Photobucket

Photobucket


15 comments:

  1. salam papa-ntiq..laaaaaa, dtg s.alam ka? kalau tau, leh blanje, ekekeke. anak jun skolah kat bkt jelutong...lenkali mai sini, lehlah dtg rumah jun ek? dah lama dok jeling2 restoren nasi arab ni tp x d plak jumpe org review pasai tempat ni..best k? kalu sedap, leh la try nnti..nk g putrajaya, tempat nasi arab yg best tu selalu x sempat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh nampak nyer kite ni berjiran la yer Jun. My sister kat area Rabung beside the new shopping building tu. uihhh sapa blanje sapa nih hahahaha...ari tu i gi mkn ngan brother kat empire subang jaya 'The Loaf' beh ooo...tpi x bawak camera daaaaa xpe next time

      Delete
  2. salam. cm sedap cni. xpenah smpai lg. nnt klu ke seremban, leh try Nasi Arab Damsyik
    http://pludcorner.blogspot.com/2011/06/nasi-arab-damsyik.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo ye ke...2 thn lepas anak sedara buat housemanship kat hospital seremban tapi x tau lak pasal nasik arab damsyik nih rugiiiii....skrg dia dah kat hospital selayang so mcm x kesempatan la nk gi seremban lagi tapi miera saya take note nama nih...mana la tahu kebetulan jalan2 ke port dickson leh la visit sini...thanks miera for the information

      Delete
  3. salam skali lagik papa-ntiq..nk mintak tolong sket boleh? nk mintak pendapat..kalu kat JB tu, hotel2 mana yg ok yg harga pon ok..ingat nk p jln2 johor lah..hehehe. nnti kalau jd, bolehlah mintak nama2 tempat soru yg best plak ek..heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. x yah pegi 5-star mcm Thistle, Mutiara or Puteri Pacific. Dalam town yg ok mcm GRAND PARAGON (4star), GRAND BLUE WAVE (4star), NEW YORK HOTEL (3 star) atau THE ZONE (4star). Yang paling baru ialah PARAGON (2 thn kot). My wife punye company felda banyak book kat PARAGON utk staff pegi ke JB. THE ZON ada shopping complex bawah dia dan dpt view singapore dari bilik. Kedudukan dia betul2 tepi selat dan petang2 leh jalan2 ambik angin sepoi2 hehehe...warung2 pun banyak kat tepi bila mlm hari tapi ni hotel dah 10thn kot. Selain dari 4 hotel ni saya rasa x berbaloi.

      Delete
  4. wah..nampak nasi mandy tu bestnya..panjang2 nasinya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak cukup tapi malu nak order satu lagi hehehe...

      Delete
  5. Salam kenal, mekasih sudi singgah blog saya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. No problem Gee. singgah2 selalu yer TQ

      Delete
  6. timakasih2..ingat nk g jenjalan ujung minggu ni tp mostly hotel dah penuh...kna tunggu masa cuti lain la plak kot..bila dpt cuti k sana, jun tanya tempat2 mkn best plak ye papa-ntiq, hihi...

    ReplyDelete
  7. bulan ni dah 2 kali jugak lah nekcik dan kluarga menambahkan dana zam zam nii..dapppp..lagi lagi kalau orang belanja!!

    ReplyDelete
  8. NEKCIK...jom next time saya pulak belanja Nekcik kat zam zam nih

    ReplyDelete
  9. Ce try nasi hadramot kt seksyen 9 shah alam. mmg best.

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!