Tuesday, 24 January 2012

ASAM PEDAS & MEE BANDUNG MUAR, TANGKAK, JOHOR

Jangan keliru nama gerai ni dengan lokasi nye !!. Nama je Muar TAPI di TANGKAK. Gerai ni terletak di hujung medan selera bersebelahan dengan stesen bas Tangkak. Kalau saya ke Jasin untuk hantar atau ambil anak saya kat MRSM sana, pasti nye akan singgah di sini untuk makan tengah hari. Bermacam asam pedas yang ada...pari, kembong, parang, mayong dan kembong...lauk2 lain pun ada. Satu periok besar untuk setiap ikan!....tapi jangan terlewat macam saya HARI NI..... sampai kul 2ptg, tengok gambor periok tu.....dah hampir habis!...uhuk. 

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

17 comments:

  1. Ok insyallah lepas ni kalo berkesempatan turun johor lagi boleh la singgah.. jgn lupe join blog saye jugak :)

    ReplyDelete
  2. wow cepat reply...sure sure. Nak tumpang tanye skit u pakai camera model apa ambik gambar2 tu...clear dan cantik nampak. saya pakai camera hampeh jer hehe...panasonic T27

    ReplyDelete
  3. thanks jejak kali k eblog deqlis http://ellismelia.blogspot.com salam kenai yer...best blog nie byk info makan2x...

    deqlis mmg suka asam pedas...so boleh try laa klu ke Tangkak nanti:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sure deqlis minggu dpn saya ke melaka satu famili...nak review satu tempat tu yg best sesangat asam pedas dia..selamat makan hehe...nnt register as a follower sini k TQ

      Delete
  4. HAI PAPA..SALAM KENAL,,JALAN2 DR BLOG KAK JEE
    MMG SESWAI NGAN NAMA BLOG DAN CONTENT..MAKAN2 DAN SAYA JUGA SUKA MAKAN-MAKAN DAN JALAN-JALAN :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke...tadi sya pun ada gi kat blog irfa nengok post2 kat situ....teringin lak nak gi cameron highland hehehe

      Delete
  5. salam papa ntiq..waaahhhh, kalu saya g johor, bolehlah mintak papa ntiq blanje asam pedas ya, hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh sure sure...sini banyak seafood restaurants yg best..drop me a line jer klu nk blanje..di tanggung beres. thanks yer follow my blog.

      Delete
  6. salam..

    yup.saya selalu gak travel ke pasir Gudang..ke power station sana..mesti tak lepas kampung pasir putih punya ayam penyet dan kedai makan rahmat tu.hehe..

    suka makan juga kacang pool di plaza larkin..lepak di singgah selalu best..makan nasi lemak senibong dan seafood kat sana..

    dan ikan bakar tip top tak dilupaka..siput sedut situ terbaik..makan pulak ngan roti panas panas..pehhhh..

    windu lah nak ke johor!!

    kalau outstation suka duk kat Rose Cottage di bANDAR sERI aLAM..DEKAT restoran Osman tu..sebelah DIVA.hehehe

    ReplyDelete
  7. TQ yer azim follow blog nih. Uihhh kedai2 makan azim ckp tu memang biase sgt sys pegi. kalu dok kat rose cottage tu jgn la pulak karaoke kat diva hahaha.....ehh osman tu sya rasa mcm kureng skit tapi apsal la ramai org gi sana. Sebaris ngan rose cottage tu ada kedai RSVP nama dia....best giler la tomyam dan sup...masakan siakap...pendek kata semua la best (bukak malam je). nampak selamba je tukang masak tu tapi marbelesss. Depan RSVP ada kedai shida..not bad tuhhh..

    ReplyDelete
  8. Salam papa..apa kbr. Terima ksh sudi ziarah. Blog saya.maaf lmbt ziarah krn br pulang dr umrah.kedai ni saya pernah mkn mee bandungnya. Mmg sedap.duk sgmt nk mkn mee bandung mmg cr kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo tahniah Lydia Miza semoga di berkati selalu. Saya plan this year insyaAllah kalu dapat settle cari maid baru ganti yg lama nk balik jaga mak dia.
      Saya slalu makan asam pedas dia dan x penah mkn mee bandung walau pun nampak ramai gak yg order.

      Delete
  9. As-salam kak. Dulu masa sy belajar kat mrsm jasin / tgb sy sebelum naik bas sy makan kat situ dulu kalau tak singgah kat umah atok. Bila dah besar2 ni baru tahu tuan kedai tu ada bau-bau bacang dengan kitorang. kira dua pupu gitu.

    Memang suka makan mee bandung muar dia! nyum. Kira anak akak junior sy la ni? baru2 ni kami baru buat reunion dgn adik2 junior yang bakal ambil spm tahun ni. :)

    nasilemak-tehbeng.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo nurul mrsm jasin gak ek....skrg sambung belajar kat mana....sure dah biase tempat makan kat jasin kan...ada tempat2 leh rekomen kat saya? kadang tu lapor la bila tiba sana hehehe..biase saya gi kat kedai nasi ayam gemas.

      Delete
  10. lom bpeluang utk jejalan kat johor lagi..emm..penah mkn mee bandung muar..2 jela tmpat yg sempat jejak kaki..hahahha

    ReplyDelete
  11. slm papa, sy pernah mkn kat sini bila hantar ank kat KMJ, mmg sedap n menyelerakan. sambil tu bole membeli rencah soto dan mee bandung. kedua2 produk ini mmg sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. LINDAM...betul betul dia jual jugak rencah soto and mee bandung. Best tu!!

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!