Saturday, 28 December 2013

KLUANG RAIL COFFEE, JALAN TASIK, PUSAT PERNIAGAAN TASIK, KLUANG, JOHOR

Kepada penagih2 kopi yang tegarrrr, saya rekomen datang sini!! Kluang Coffee ni paling femes di Malaysia dan kalau nak rasa real punye kene la datang ke tempat original betul tak? Sejak 1935 lagi tau........tak main laaaa nescafe....oldtown kopitiam....... kopi jantan......(opsss!).

Sebelum tu saya nak cakap satu perkara....kopi dan makanan di premis ni HALAL!! saya dah check kat portal JAKIM dan confirm ada sijil halal. Jangan dengar rumours dan gosip yang kata tempat ni tak halal.

Ok sambung semula...Hari tu kebetulan pegi Kluang dan member saya bawak ke tempat ni. Warung asal nye dalam station keretapi tapi kat situ sempit dan penuh sesak jadi datang sini lagi best selesa dan luas bolih lepak lama2.

Apa yang femes sangat pasal kopi nih?? hmm...susah nak cakap la beb kene try sendiri pasti miang nak lagi...pekat, lemak, pahit dan segala gala nyeee....dan wajib order set roti bakar campur butter dan homemade kaya.....bakar guna arang! Makanan lain pun ada mee kari, bubur, nasi lemak....

Jenama "KLUANG RAIL COFFEE" ni ada 4 cawangan....3 di Kluang dan satu lagi baru bukak di 577, Jalan Samudra Utara 2,Taman Samudra, 68100 Batu Caves (03-61782998).

Kemudian tokey dia bukak lagi 7 francise bawah jenama "KLUANG STATION" dan kesemua nye di KL....erksss tapi bagi saya rasa makanan dan kopi sini tak sama langsung dengan Kluang punye.....

Bolih jenguk website www.kluangrailcoffee.com.my dan baca sini tentang interview dengan tokey dia.

Jommmmmm ramai2 terjah bandar Kluang.........!!!



 photo 20131118_171009_zpsbde7a221.jpg
 photo coffee1_zps8ae70791.jpg
 photo 20131118_171050_LLS_zps2a1f562a.jpg
 photo 20131118_171113_LLS_zps3a67c69a.jpg
 photo 20131118_173028_zps36b7e665.jpg

10 comments:

  1. kopi....tidakkkkkkk
    latte ok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. CaDLyNN.....uikkk latte la pulak ish ish ish....sabor je

      Delete
  2. Hi Papa-NtiQ, Happy New Year to you and family. May your New Year resolution come true.... jalan jalan cari makan. :))

    Yes, this Kluang kopi is really sedap best... not be knowing why it's so addictive ...I'd been drinking this for the past 2 decades too. LOL

    Have a great week ahead,regards.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMELIA....my celebrity chef!! Thanks for dropping by despite your hectic schedule!!

      Delete
    2. Hi Papa-NtiQ, sorry lambat to wish you Happy New Year and wish you all the best in 2014. Enjoy your makan-mania and forget about new year resolution. LOL

      P/S I very free, no hectic schedule cuma sometimes makan banyak malas nak gerak. :))

      Have a great day.

      Delete
  3. yukkk kunjungi juga nagatadimsumaddict.blogspot.com banyak resep dan makanan enak lho by nagata, atau kunjungi fanpage kita di www.facebook.com/nagatadimsumaddict

    ReplyDelete
  4. pernah singgah cawangan di taman samudra batu caves.. ok2 la... rasanye.... meh singah/kongsi tempat2 makan menarik di blog saya.. tq

    ReplyDelete
  5. Salam PapaNtiq,

    Di Taman Molek ada satu franchise outlet baru... deret rumah kedai baru, across from Station One Cafe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. OLDSTOCK....helo brother how is life? bila kite nak keluar for some chit chat nih?....Tmn Molek lagi bagus dekat jer tu...thanks ya!

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!