Sunday, 22 December 2013

WARUNG SAGA, JALAN MAHMOODIAH, JOHOR BAHRU

Warung ni dah hampir 30 tahun bertapak di JB dan agak nostalgik dengan gambar2 zaman dulu yang tertampal di dinding. Makanan nye agak biase dan suasana lebih meriah kalau pegi masa breakfast hari minggu. 

Bukan mudah nak carik warung ni sebab terselit dan kecik je ruang masuk. Lokasi di simpang Jalan Mahmoodiah dan Jalan Air Molek. Betul2 depan Kolej RIMA.

Kalau nak rasa makanan tradisional johor bolih la singgah sini ya.......jommmm
 photo 20131124_141743_zpsc1ec7cc1.jpg
 photo 20131124_141309_zpsa835ef7f.jpg
 photo 20131124_142024_zps3e993072.jpg
 photo 20131124_141338_zps14c158e9.jpg
 photo 20131124_142109_zps0d3c8f6f.jpg
 photo 20131124_143117_zps21004339.jpg
 photo 20131124_143308_zps4d86d65f.jpg
 photo 20131124_144049_zps3c52e649.jpg
 photo 20131124_141320_zps123531b0.jpg

6 comments:

  1. Warong ni dekat je dengan uma.. Cube buat review The Cave kat jalan Kolam Air,. Bekas tapak spa. Sebelah D'Terrace. Sedap .

    Dan. Ce review Wadi Hana Steakhouse kat BBU.. Nak tau sedap ke tak. Harga and Servis. Hehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. NAD.....hi lama tak dengar berita. OK nanti saya gi kat The Cave dan Wadi Hana tu....tak penah dengar lagi nih

      Delete
  2. selalu makan kat sini kalau ke JB

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIK LILY PUTIH.....ooo ye ke Cik Lily.....selamat berrr resolusi 2014 hehe

      Delete
  3. Hi Papa-NtiQ, I dulu stayed Sungai Cat, so selalu makan kat Warong Saga and Restaurant Zam Zam.

    Restaurant Zam Zam punya laksa Johor also very sedap. But sayang lah Harumanis kat Jalan Ibrahim entah pindah ke tutup kedai... their menu smua best sekali. The kuih all sedapliciou.

    Best regards.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMELIA.....oooo ye ke....i tak tahu pulak pasal ni

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!