Sunday, 24 November 2013

LUNCH BUFFET RENAISSANCE HOTEL, JOHOR BAHRU

Tak banyak blog yang review buffet di Hotel Renaissance ni. Agaknye sebab hotel ni baru je bukak setahun. Bertaraf 4 bintang dan lokasi nye di area Permas Jaya berdekatan dengan Jusco.

Hari tu saya pegi sana dengan geng2 office sebab nak tukar selera skit. Asyik pekena kantin jerrr. Suasana sangat selesa, luas, cantik dekorasi dan staffs pun peramah. Variasi makanan banyak dan koleksi seafood nye the best lah!!

Makan rushing skit maklum la keluar masa lunch jadi tak nak lewat masuk office...boring nye! Dah lah mahal bayar so mesti la nak kunyah pelan2 kan......

Breakfast Buffet Rm 42++ (Mon-Thur). Lunch Buffet Rm 55++ (Mon-Thur) Rm 60++ (Fri-Sun). Dinner Buffet Rm 68++ (Mon-Thur) Rm 80++ (Fri-Sun)

Jommmmmmm kita makan mewah sikit kat Renaissance......!!


 photo P1070342_zpsa338365c.jpg
 photo P1070305_zpsda41829a.jpg
 photo P1070341_zpsa405043b.jpg
 photo P1070315_zps1af42c18.jpg
 photo P1070313_zps2282dff6.jpg
 photo P1070311_zpsa40fc390.jpg
 photo P1070338_zpsd51564da.jpg
 photo P1070330_zps30038d19.jpg
 photo P1070339_zps0386f792.jpg
 photo P1070336_zpse2271001.jpg
 photo P1070335_zps76a0583c.jpg
 photo P1070327_zps47813804.jpg
 photo P1070323_zps335200fd.jpg
 photo P1070320_zps0e57341a.jpg
 photo P1070319_zpsabd013bf.jpg
 photo P1070312_zps348eb54c.jpg
 photo P1070343_zps1d41ee68.jpg

11 comments:

  1. Hi Papa NtiQ, how you doing, lama MIA? Nampak mewah dan inviting but the buffet sedap ke? 3 months back pergi sana for wedding dinner, the food was lousy. Since then tak masuk sana lagi. :(

    Free drop by my blog, my posting @ memasak with artist Encik Zaibo. :))

    Have a great week ahead, regards. Nanti I belanjar you makan. :))

    ReplyDelete
  2. AMELIA.....wahh glamour la you masak2 with artist!!! Nanti i baca your entry. MIA?? hehe....malas nak upload pics....

    ReplyDelete
  3. Hmmm menarik tengok gambar ni. Sebelum ni dengar cerita tak bergambar je dari Enche Hubby yang pernah ke sana. Boleh dimasukkan ke dalam list untuk tahun depan.. Anak-anak sekolah Ahad kan, jadi boleh pergi dating ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. KOKOCINCAU.....huhu best tu main2 dating!

      Delete
  4. lapar plak bila tengok menu2 kat sini...teringin nak pgi~

    http://madamhealthy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. wamboii..pekabao PapaNtiq..lama tak ganggu you! tapi rasa lapaa bila singgah..oh kupang kupang..lama tak makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. NEKCIK....eh ehhhh betul laaa dah lama sangat Nekcik tak kacau saya....meh laaa dating sini....

      Delete
    2. NEKCIK....eh ehhhh betul laaa dah lama sangat Nekcik tak kacau saya....meh laaa dating sini....

      Delete
  6. Aritu ada kursus 3 hari kt sana.. buffet lunch dia mmg terbaik sbb byk choice n sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SyaNa_SaN.....syok nye dpt mkn 3 hari lunch buffet kat sana..best!!

      Delete
  7. Tumpg tanya kt mn ramadhan buffet d best dgn ruang ibadah yg selesa..any suggestions

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!