Tuesday, 9 July 2013

2013 BUFFET RAMADHAN DI JOHOR BAHRU

Sekejap je masa berlalu besok dah sampai kite ke bulan Ramadan yang mulia. Pejam celik pejam celik dah setahun lebih "blogmakanbest" ni beroperasi.....

Mula nye nak isi masa lapang jer blogging ni...maklum la Papa-NtiQ nih dah antik so nanti berkarat pulak kalu tak buat apa2....tapi tak sangka sekarang dah hampir 480 followers dan hampir setengah juta hits!!!......Hishhh rajin jugak korang nih datang sini...lapor ek? TQ bebanyak la yer sokongan korang!!


Sekarang tepat pukul 12.30 pagi jadi saya pikir bagus jugak kalu buat entri pasal tempat2 makan menarik di JB yang menyediakan bufet ramadan. Senarai bawah ni akan saya update dari semasa ke semasa dalam bulan ni. 

Selamat berpuasa semua ya!!.....



 photo goodhope_zpsb163827b.jpg
 photo dac9e30e-2757-4050-b4da-b671d578e488_zps9b576838.jpg


 photo hotelsentral_zps0f4c720e.jpg


 photo tanjungputeri_zps151f6a78.jpg



 photo 222b8443-2482-4417-9120-0f2280deafcb_zps2267efa8.jpg

 photo ponderosa_zps63d63f2e.jpg
 photo Nur_Ramadhan_-_KSL_Hotel_amp_Resort_Johor_Bahru_zpsbb99eaf0.jpg
 photo newyork_zpse39669a2.jpg
 photo msuite_zpsadafd41c.jpg
 photo Le_Grandeur_Palm_Resort_Senai_zps8720f34a.jpg
 photo hotelselesa_zpsb4f49fe2.jpg

 photo Gand_Bluewave_Johor_Bahru_zps3f9a006a.jpg
 photo Banner_20_x_25_Ramadhan_zps862875c3.jpg






 photo asilka_zpsc28d840a.jpg
 photo apulaispring_zps3e405792.jpg
 photo a_Berjaya_Waterfront_Johor_Bahru_zps02620c43.jpg
 photo a_11Century_Hotel_zps52559ce0.jpg
 photo atradershotel_zpsd1bdc83d.jpg
 photo aPuteri_Pacific_zpsb8700213.jpg
 photo apulaidesarubeach_zpsb36c01a0.jpg
 photo aJBcatering_zpsf5711a84.jpg
 photo aGrand_Paragon_zps999b94c6.jpg

28 comments:

  1. askm...
    mahalnyer buffet ramadhan...
    tak larat poket ni nk byr mahal2, pastu mkn sikit je, walau pun bole sambung balik mkn lepas solat.
    kalau perut naga takpe la jugak... hehehe...
    poi pasar ramadhan @ masak sendiri yo la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ANIE....w'salam. Saya pun tak berapa minat berbuka di buffet. Lagi suka beli lauk2 kat bazaar.

      Delete
  2. bila ramadhan sana sini promo buffet :)
    sediakan duit je

    ReplyDelete
  3. saya nak cari buffet yg kat melaka. ada cadangan tak

    ReplyDelete
    Replies
    1. FAZLEYATUL AINI.....kat melaka saya selalu makan buffet di Century Mahkota. Not bad!

      Delete
  4. Hi Papa-NtiQ, Selamat Berpuasa.
    Congratulation on your blog hits. Keep up the good job.
    Which buffet nak pergi and when? I mau ikut. LOL

    Have a great week ahead.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi AMELIA my masterchef celebrity hehe.....jom jom....tapi you kena puasa dulu tauuu

      Delete
  5. Wah..tahniah dengan result hit tu..! semoga blog ni suksess..senang nanti sampai johor nak review makan apa..
    salam ramadan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. MIZZURA....TQ ya sudi singgah blog saya. Jangan lupa tauu refer kat sini bila datang JB

      Delete
  6. 400,000 hits??? Terasa saya seperti kuman je berhadapan dengan giant ;). Thanks entry ni... memang tengah mensurvey tempat pun.. Selamat berpuasa Papa-NtiQ n family :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ~KOKOCINCAU~....survey jangan tak survey hehe...mlm ni ada 4 tempat buffet lagi saya tambah dalam entri ni...sabo sabo..

      Delete
  7. wahh..banyaknya buffet ramadhan..nnt bebila ciku singgah JB bleh refer this blog,.tq yeah

    ReplyDelete
  8. papa ntiQ....dlm banyak2 tempat tu, tempat mana yg u suggest untuk di kunjungi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. WAN MOHD NASIR....paragon dan new york hotel bagus.

      Delete
  9. memang masuk je bulan puasa, buffet lagi mahal kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. SHARINGINFOZ.....memang tepat sekali. TQ ya sudi singgah blog saya yg serba kekurangan nih

      Delete
  10. Salam Ramadhan PapaNtiq..mana iklan promosi buffet TERATAK 66...FOC JER!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. NEKCIK..hehe meh sini banner teratak66 saya nak paste kat entri nih..jgn lupa letak harga buffet terang2..eh lupa..FOC! alamak lagi best nih

      Delete
  11. Tapi kena ingat ikut kemampuan bukan nafsu ye

    ReplyDelete
  12. salam papa ntiq.....menarik blog papa ni...smua cite pasal makanan...citer pasal family n anak2 tade ker??? kalo ada yg bekenan nanti bole msk meminang...ehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. KU-CIT...kakaka kelakor la ku-cit nih. Kite tak nak citer pasal famili sebab orang2 malas nak baca tentang tu....mengikut kajian saya yang terperinci dan menyeluruh (cecece...) orang suka baca tang makan jerrrr :)

      Delete
  13. Hi Papa-NtiQ,
    Sebelum Ramadhan pergi,
    Sebelum Idul fitri datang,
    Sebelum operator sibuk,
    Sebelum sms pending mulu,
    Sebelum pulsa habis,
    Mohon maaf zahir batin.
    Selamat Hari Raya to Papa NitQ & family.

    Have a wonderful holiday. Regards.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMELIA...sorry yer lambat reply baru balik dari kampung semalam. Thanks a lot!

      Delete
  14. selamat hari raya PapaNtiq sekeluarga.....laa da rayer dah Papantiq...buffet dah habis tu..
    Semalam Nekcik berayer dengan PAKCIK PARK....kedai dia open...ada sorang lagi anak buah dia kat jb tu blum mai lagiii..dia tunggu tu!!he..he..
    keep on blogging!!

    ReplyDelete
  15. NEKCIK.....selamat hari raye kat Nekcik sekeluarga! Semoga rezeki bertambah-tambah..amin. Hari sabtu lepas saya gi kat kedai pakcik Park satu keluarga TAPIIIII hampa nyerrr....nampak notice tutup sampai isnin aduihhhhh sedeyy. Isnin pagi saya dah bertolak ke JB !!!. Anak sulung saya paling frust.
    Takpe takde rezeki....

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!