Friday, 21 June 2013

THE LOAF, SOGO COMPLEX, JALAN TAR, KUALA LUMPUR


The Loaf berkonsepkan Bistro And Bakery dan big boss nye ialah Tun Dr Mahathir...uitsss jangan lupa kite cakap pasal makan sini ok bukan nye politik.....

Mula dari Langkawi dan sekarang dah ade 10 branches!!..kebanyakan di area KL. Bolih KLIK SINI untuk kesemua lokasi dan menu yang disediakan.

Tak semua branch yang sediakan makanan yang sama jadi kalau nak rasa yang paling best sekali saya rekomen ke PAVILLION KL sebab western dinner dishes memang the best la brader!!...halal pulak tu jadi telan steak pun tak tersekat-sekat!

Gambor2 kat bawah ni saya ambik masa pegi Sogo dan restoren ni betul2 sebelah kiri main entrance (dulu nye Secret Recipe). Masa tu makan sup dengan bread...tea time la kata kan...lepas penat shopping. Yang sebenar nye nak rehatkan kaki so konon2 nye pegi la jamah2 skit kat situ...order nye sikit jer tapi relax memanjang hehe....

Jommmm kite terjah The Loaf pulak nak?.....
 

 photo 20130608_134727_zpsc5ac6761.jpg

 
 photo 20130608_135213_zpsa22da906.jpg
 photo 20130608_135009_zps9d357418.jpg
 photo 20130608_134534_zpsaafd428a.jpg
 photo 20130608_134239_zps39de0d35.jpg
 photo 20130608_135411_zps9d6c0f1c.jpg
 photo 20130608_134049_zpsaa94ad64.jpg
 photo 20130608_134354_zps93397313.jpg
 photo 20130608_134343_zps34875f34.jpg
 photo 20130608_134222_zps1b8a14b0.jpg

26 comments:

  1. salam
    wah banyak pilihan roti2 tu
    nampak sedap ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. FAZLEYATUL AINI ....The Loaf memang pakar tang2 roti dan pastry

      Delete
  2. Laa Papa ni..nekcik 'allergic' ngan roti...penuh bakul mengutipnya..srmuanya sedap...meh JJCM kat Kuching Papa Ntiq

    ReplyDelete
  3. Hi Papa, makan seorang, tak tapau for me? Tak payah banyak, one each will do my b'day coming soon. :))

    Have a great day ahead.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMELIA....hepi bethdey to youuuu....hepi bethdey to youuuu....hepi bethdey to ameliaaaaaaaa...hepi bethdey to youuuuuuuu

      Delete
    2. Hi Papa-NtiQ, thank you for your birthday message. Actual day is today lah. :)

      Have a great day ahead.

      Delete
    3. AMELIA....ooooo have a wonderful and prosperous life ahead ya my dear Amelia!!

      Delete
  4. salam kenal, roti the loaf mmg sedap..!
    sy pun suka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. FIRDAWATI RASHIDI...ooo ye ke..geng la kite

      Delete
  5. salam...
    wahh kat sni lagi besar dan lg besh lau dpt mkn situ kan..kat subangnyer tu kecik je..roti pon xbnyk pilhn..huuu ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIK YAYA...yup saya dah makan kat branch subang empire. sunyi skit banding ngan kat sogo nih tapi roti nye sama quality.

      Delete
    2. ye..cume xbnyk pln sgt rasenyer.. =)

      Delete
  6. Croissant dia sangat menggamit selera! Tak kisahlah nampak sedikit hangus pun kat dalam gambar ni... waaa lama tak makan croissant fresh from oven...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KOKOCINCAU.....nak kata fresh tu tak la jugak hehe tapi sedap la jugak

      Delete
  7. hello... singgah semula dari santai leeza .. entri the loaf..

    ReplyDelete
  8. Nampaknya mmng betul2 dah lama tak dtg sogo. kat sini pun dah ada the loaf.
    Roti "benggali" dia best. leembut.
    Tapi mahal roti2 dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. JUADAH...kalu nak makan best pegi kat The Loaf di Pavillion KL atau Bangsar..tapi pocket nak kene get ready hehe

      Delete
  9. papa Ntiq....ada satu roti tu Mun sukeeee sgt...yg cranberry cheese tu...balik umah reheat..ee nyam2.!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. MOONIRAH....owhh ye ke nanti saya cube rase

      Delete
  10. err . sedap je tengok . terliur air liur ni . haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. IEYRA....jgn nengok jerr..jommm terjah

      Delete
  11. oh rupa2nya tun mahathir punya.. mmg strategik tempat situ.. penat jalan lapa boleh singgah

    ReplyDelete
    Replies
    1. EVA..yup memang strategik tapi masa saya gi situ macam sunyi je walaupun kat luar ramai giler orang lalu lalang...sebab mahal kot jadi orang avoid

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!