Monday, 3 June 2013

BURGER BAKAR ABANG BURN, RESTORAN B.POINT STATION, JOHOR BAHRU

Dulu saya dah masukkan entry pasal Burger Bakar Kaw-Kaw yang femes di KL (klik sini) .....tapi malang nya takde pulak branch di JB ishhh.

Kali ni nak cakap pasal Burger Bakar Abang Burn pulak. Ada 14 cawangan di KL, Selangor, Melaka, Seremban....dan yang best nye JB pun ada! Kalau nak tahu alamat, contact number, harga dan waktu berniaga bolih lawat website www.abangburn.com. Ada macam2 jenis burger dan harga pun lain2 so sebelum pergi tu baik survey kat website tu dulu
nanti pening kepala bila dah sampai sana.


Yang menarik tentang Burger Bakar ni ialah service yang pantas walau pun ramai yang beratur.

Meat balls pun ada jugak...dia cuba nak copy macam IKEA tu (klik sini) tapi tak berapa menjadi sauce nye sebab rasa lada hitam kuat skit. Walaubagaimana pun harga murah dan rasa ok! RM9.90 jer dapat 10 bijik meatballs dan cheesy wedges. Berbaloi kan.

Cawangan JB ni terletak dalam Restoren B.Point Station, dekat dengan CIQ checkpoint nak masuk ke Singapore. Bolih nampak signboard "B.Point" bebesorrr tepi highway so sure tak miss nye!

Jommmmm terjah Burger Bakar Abang Burn pulak.......!!!

 photo P1070351_zps874831a2.jpg
 photo 20130524_193304_LLS_zps6c8f86c3.jpg
 photo 20130524_193107_LLS_zpscd89156d.jpg
 photo 20130524_193120_LLS_zps5e657592.jpg
 photo 20130524_193221_LLS_zps185cc487.jpg
 photo 20130524_192713_LLS_zps67e6e811.jpg
 photo P1070361_zps292cc914.jpg
 photo P1070352_zpsde478825.jpg
 photo P1070353_zps92674616.jpg
 photo P1070354_zps4c8934ea.jpg
 photo P1070349_zps6f96f5c5.jpg
 photo P1070346_zpscf4de022.jpg

26 comments:

  1. Nice...tempat makan diorang memang selesa ...nak bawak awek pun takde hal kan...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAZMAN...lagi syok makan burger bakar ngan awek! haha

      Delete
  2. sedap. eka paling suka beef patty dia. memang juicy. Eka makan supremo beff burger. Cuma meatball dia je, ada rasa lada hitam yg kuat. Tekak eka ngan tunang eka la. Tekak orang lain tak taula. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIK EKA...sama kite...supremo beef. Meatball kureng skit.

      Delete
  3. ooo, sy lebih suka burger bakar no 1 dari burger bakar Abg Burn.. tapi belum try plak meatballnya. Tak sedap ke???

    ReplyDelete
    Replies
    1. SERI KANDI...meatball very sedap hanya sauce nye yang tak kene skit ngan tekak saya

      Delete
  4. nampak menarik compare yang ktaorg makan kat ampang.. anyway, sudi la jadi follower blog sy.. TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZAMRI...tempat ni memang menarik dan luas. Kalau weekend lagi la ceria. OK nanti saya follow TQ.

      Delete
  5. Hye hye. Atas jemputan Papa-Ntiq sy datang singgah blog ni. Hihi. Cantiknya Abang Burn dekat JB. Kalau dekat KL pon macam ni kan best. Condusive sikit. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. NURIESYA NADIA... eh TQ bebanyak la sudi singgah sini :)

      Delete
  6. hi..terliur lak tengok burger abg burn ni..ciku balik mesia tadi..tak sabo lak nak g shah alam mkn burger ni lagi..hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIKU...amboi jenjalan jer dia...hepi nyer....saya nih bizi memanjang jer so camner la nak ronda2 cam ciku...:)

      Delete
  7. dekat today market seri alam pun dah ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. ONLAJER...betul2 saya pernah gi sana 2 kali. Sebelah hujung yang banyak gerai2 tu kan. Besar jugak area burger abang burn cover dalam tu

      Delete
  8. Memang burger bakar kat Malaysia ni terbaik semua kalau dtg chef luar negara menangis tgk burger Malaysia ni hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAHAMAHU....kreatif orang2 kite nih. Sampai bertingkat-tingkat burger di buat nye :)

      Delete
  9. Hai papa-ntiq, thanks ye sudi visit blog kami. best je blog ni, rasa nak makan je tengok. dah follow blog papa-ntiq. sudi-sudi follow blog kami ye :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. BLuRpL3....thanks bebanyak sudi masuk blog saya. Nanti saya singgah ya!

      Delete
  10. hai, salam buat orang johor
    nanti ai balik johor, boleh refer belog nih utk JJCM
    salam kenal dari ai :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ELISE HAMIN...hi Elise thanks! makan untuk idup dan idup untuk makan hehe

      Delete
  11. Macam mana servis lain dan harga selain dari gerai burger bakar di sana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. SAIFUL BAHRAINE....saya pegi sini sekali jer jadi susah nak buat kenyataan yang tepat.Agak nye service ok kot sebab ramai yg datang sini

      Delete
  12. Salam sejahtera...

    Burger bakar kini terdapat dalam pelbagai variasi. Keenakkannya adalah berbeza mengikut citarasa pelanggan yang datang dari pelbagai tempat.. :)

    ReplyDelete
  13. saya nak cuba burger

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!