Tuesday, 14 May 2013

RESTORAN WARISAN, SENIBONG, JOHOR BAHRU

Senibong di Johor Bahru biase nye terkenal dengan restoren2 seafood tapi kali ni ada satu restoren baru yang menyediakan lauk2 campur tapi femes dengan asam pedas......yang ni jer bukak pada siang hari....jadi suasana tak la se meriah macam malam hari.

Restoren ni yang pertama kita akan lalu bila sampai di area parking lot.

Tempat makan luas dan selesa dan keseluruhan restoren ni terapung atas air. Olih kerana baru bukak jadi tak ramai yang tahu dan meja pun tak penuh. Tapi saya bolih puji asam pedas dia! SANGAT BEST dan macam2 jenis masakan ikan yang ada. Lauk2 lain pun ada.

Malam pun dia bukak dan serve masakan seafood tapi kalau dah datang ke Senibong ni lebih baik pegi try seafood di 6 CORNER SEAFOOD (klik sini) dan SELERA SENIBONG SEAFOOD (klik sini).....Wajib!!!

Selamat menjamu selera di Restoren Warisan!!

 photo 59e0319e-fcf3-404d-a844-44729c2132aa_zps57c30ec6.jpg
 photo P1070133_zpsad80b449.jpg
 photo P1070136_zps90a04331.jpg
 photo P1070129_zps976767e0.jpg
 photo P1070128_zps5a584f84.jpg
 photo P1070124_zpscb87fd9a.jpg
 photo P1070132_zps8d0180b9.jpg
 photo P1070106_zps74230005.jpg
 photo P1070117_zps80b79e4b.jpg
 photo P1070118_zpsb11c6ee4.jpg
 photo P1070111_zps53c592d9.jpg

15 comments:

  1. lain kali boh le no.telphone tempat makan tu senang nak call2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous...linknyer ada kat fb disini...
      https://www.facebook.com/RestoranKoperasiWarisanKgSenibong...malam pun best menyediakan ala-carte...kalau nk banding harga..jauh berbeza beza...cuba dulu baru tau...

      Delete
  2. no 6 tu kurenggg la boss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo ye ke saya rasa cam ok je hanya mahal banding yg lain

      Delete
  3. Kalau makan asam pedas saya suka ikan jenahak....tapi kalau makan kat restorang terapung mesti lagi feeling

    ReplyDelete
    Replies
    1. HAZMAN....saya lagi suka ikan parang tapi seksa nak makan tak leh gopoh2 :)

      Delete
    2. linknye disini...https://www.facebook.com/RestoranKoperasiWarisanKgSenibong

      Delete
  4. https://www.facebook.com/koperasiwarisan.kgsenibong
    Link untuk mendapatkan info Restoran Warisan Asam Pedas & Seafood Kg Senibong

    ReplyDelete
  5. Masa sy pegi servis dia tak memuaskan...mkcik kaunter je baik...hrp ada improvement....

    ReplyDelete
  6. Dah byk kali makan lunch dkt sini pasal asam pedas dia menyengat selera...

    ReplyDelete
  7. ada 1 lg tempat makan baru...terletak di Taman Molek....namanya Restoran Warisan R&Z, menyediakan masakan melayu asli...tapi hanya di buka bermula jam 7.30pg hingga 7.00ptg sahaja Isnin - Jumaat, ditutup hari Sabtu, Ahad & Kelepasan Am. Silalah berkunjung ke sana...alamat nya No.11, Jalan Molek 3/10, Taman Molek JB...bersebelaha dengan Restoran Syed Taman Molek

    ReplyDelete
  8. Baru baru ini ada makan di sana...pesan asam pedas jenahak...tunggu lama...akhirnya sampai habis makan pun tak dapat....rupa rupanya salah hantar ke meja lain....bila tanya semula ....jawapannya Tak tahu...!!!!!! @#$%&^%$#*&^

    ReplyDelete
  9. Saya pun suka asam pedas dia...klw datang mlm sy suka mkn ketam masak telo asin..sedappp

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!