Friday, 13 June 2014

WADIHANA ISLAMIC STEAKHOUSE, JALAN PADI EMAS 1/5, BANDAR BARU UDA, JOHOR BAHRU

Nak cari restoran halal yang serve western foods agak susah di bandar JB. Warung2 tu banyak la....

Wadihana Islamic Steakhouse ni baru je dibuka tahun lepas dan bolih dikatakan tiap2 malam ramai customers yang datang sini terutama sekali pada weekends. Bila penat shopping kat Jakel dan Ariani, bolih lepak2 sini. Dekat je.

Malam tu kita orang order Lamb Shank (RM31.90), Sirloin Steak (RM26.90), Lamb Chop (RM34.50) dan Chicken Chop (RM22.90). Harga drinks pulak antara RM5-RM7. Yang paling yummylicious lamb shank....lembut, besor dan puas hati. Tapiiiii.......Sirloin dan lamb chop LIAT!! Nak tercabut gigi dibuat nye!!! Kalau tokey kedai baca post saya nih...tolong refund duit saya atau pun belanja semula free of charge....

Huh...lega dapat release tension hehehe.....

Walaubagaimana pun, suasana di restoran ni amat selesa, luas dan sesuai kalau nak lepak2 dengan famili.....hanya jangan order sirloin steak dan lamp chop jerrrrr....

Jom nengok gambor2 yang saya snap......

 photo 20140419_210404_zps2a0df293.jpg
 photo 20140419_203533_zpseb164ea3.jpg
 photo 20140419_205947_zps9b117fc2.jpg
 photo 20140419_205924_zps8b207ce7.jpg
 photo 20140419_212714_zps7edb911a.jpg
 photo 20140419_203756_zpsa786ab68.jpg
 photo 20140419_203736_zpse5631cce.jpg
 photo 20140419_203232_zpsac079d01.jpg
 photo 20140419_203156_zpsd0ec8e95.jpg

20 comments:

  1. Alamak, liat ke papa? Nampak macam sedap jer. Potion pun banyak. Lamb shank tu fev hubby tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AZIELA.....chef demam kot masa tu hehe...

      Delete
    2. mmg liat, da try .. ngidam na mkn ms mengandung 7bln .. so bantai je la, sayang duit .. hehe..!

      Delete
  2. Hi Papa-NtiQ, how you doing? Lama I tak singgal or lama you tak update? LOL... Nice makan-mania..... belum singgal sini lagi. :)) I tunggu papa belanja ley.....hahaha

    Have a nice day, regards.
    Amelia

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMELIA.....helloooooi my famous master chef!!....ya lorrr malas nak update hehehe tapi banyak pictures restoren2 niiiii....
      no problem i masuk sikit2....

      Delete
  3. Hi Papa N-tiq, baru jer baca komen Papa pada Blog saya. My favourite menu kt WISH ialah ...Plater dan Beef Rib Steak, lembut pun lembut, besaar pun besar, siap tolongkan makan lagi untuk nenek yang kami raikan Hari Ibu haari tu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. DANIAL...ooo nnt saya order ribs pulak nmpk mcm sedapppp je

      Delete
  4. Papa..address silap la..penat saya pusing2 bbu cr jln 2/5...rupa2nya 1/5 la papa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. TEACHER BONDA.....alaaaa mintak maap banyak2 tapi saya copy alamat tu dari receipt bayaran. Nanti saya amend title post. TQ bebanyak....
      Camne ok ke daging dia? liat tak?

      Delete
  5. Papa oh Papa

    You cuba Mozer at Bukit Jelutong. They received raving reviews at tripadvisor.
    Kita ke sana dah sebanyak kali!

    ReplyDelete
    Replies
    1. OK saya selalu balik Bukit Jelutong. Nanti bolih terjah sana. Apa address?

      Delete
  6. Roger....khamis depan buka puasa sini.

    ReplyDelete
  7. AISHAH AHMAD...ooo gitu...tapi ingat jangan tersilap order daging liat hehehe

    ReplyDelete
  8. Waa best nye jumpa blog tentang mkn2 lg2 area johor.
    Saya sekeluarga baru berpindah ke JB dan mmg nak explore JB sementara tinggal sini.

    Last week try juga wadihana. Ada yang ok, ada yang kuciwa
    Apa2 pn, salam perkenalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. AYU ANIDA.....hi Ayu....selamat berbuka puase dan menyambut hari raya yaaaa

      Delete
  9. Aslmkom papa....saya org penang salu singgah kat pa punya blog ni.....dlm 2 bulan ni dah 2 kali saya turun jb....alang dah smpai sini nak carik sup tulang merah yg dkt perling tu tp dah tutup plak.....carik nasi ambeng x jumpa lak.......teringin sangat la pa....boleh pa rekomenkan yg tiptop......TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. NORRIZ FARMY.....tak tahu pulak kedai kt perling tu dah tutup. thanks ya tolong bagi tau saya nanti saya delete entry tu. Kalau datang JB nanti bolih cuba seafood di Senibong. Laksa Johor yg femes bolih try kat Plaza Larkin

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!