Tuesday, 17 July 2012

MALAY VILLAGE RESTAURANT, JALAN KOLAM AIR, JOHOR BAHRU

ADDRESS: (1) NO. 9A, JALAN KOLAM AIR, JOHOR BAHRU
                   (2) NO.51, JALAN BESTARI 1/5, TMN NUSA BESTARI, JOHOR BAHRU

Salah satu port makan yang marbeles kalu sapa2 kebetulan singgah bandar JB. Ada dua cawangan tapi yang saya pegi ni kat Kolam Air dan tak jauh dari Thistle Hotel dan Pantai Lido.
Pelbagai jenis masakan yang ada, western, indonesian, chinese...etc.... Bolih refer kat menu photos yang sama ambik. Malam tu saya makan Bamboo Rice dish...hmmm lebih kurang macam mix nasi lemak dengan ayam penyet la kot.
Konsep sini ala natural gitu...nak makan bersila pun bolih kat gazebo. Meja2 makan pun dia orang atur kat celah2 pokok2 rendang. Kalu ber-dating waktu petang lagi best kot....teduh dan nyaman!
Betul2 sebelah restoren ni ada satu lagi restoren BBQ dan Steamboat (bukan tokey sama) so nanti saya upload pics masa makan kat sana dolu2....

Lets JOM! makan kat sini pulak....!!

P1050233
P1050235
P1050283
P1050279
P1050280
P1050226
P1050228
P1050250
P1050249
P1050245
P1050239
P1050252
P1050253
P1050255
P1050257
P1050258
P1050227
P1050230
P1050237
P1050236
P1050232

28 comments:

  1. menarik...belum pernah tau pasal bamboo rice ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. BITT(DOUBLE IS)....hmm perkataan bamboo tu hanya gimmick je kot nak tarik pelanggan. Saya rasa cam nasi lemak biase je hehe..

      Delete
  2. Kew teaw goreng die pun sedap.. Moment bersila lps pnt bekerjaaa pun terapi minda.. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. LIDIA SURAYA...malam tu isteri saya order kuaw teaw goreng memang confirm sedap rasa!

      Delete
  3. BITT(DOUBLE IS)....hmm perkataan bamboo tu hanya gimmick je kot nak tarik pelanggan. Saya rasa cam nasi lemak je hehe..

    ReplyDelete
  4. Hi..dah datang n follow..tq sudi datang blog nadiacomeneci.blogspot.com ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. NADIA COMANECI...tq tq follow nanti saya return visit

      Delete
  5. kalau time xde org servis die mmg tiptop la, tp bile ramai org,lg2 time mlm...mmg layanan ke laut la..dgn staf2 indonesia die xphm bahasa + muke 1sen...sakit je mate memandang..

    rasa makanan pun consistent..

    ReplyDelete
    Replies
    1. MISZSPECKY....owh ye ke..hmmm first time saya pegi malam tu so ok je hanya sinki kat sebelah meja saya tu melimpah-limpah jatuh air kat tanah bila orang guna...staff dia buat saje je....

      Delete
  6. Azue baru balik dari JB...x sempat nak JJCM sebab hujan lebat kan 2-3 hari nie...sempat mkn Mee Rebus Stulang jerkk...tu pun tapau...huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. AZUERIENA NORASH....alaa kesian nye dia...rugi kan.... Tak pe tunggu next time datang pastu belasah habis-habisan haha

      Delete
  7. besh x kedondong asam boi tu? huhu dulu pergi x try..myb next tym kena try la..huhu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. WAWA ABDULLAH...kedondong asam boi best! kat rumah pun saya selalu buat sbb ada 3 pokok kedondong lebat lak tu hehe...kene try..semesti nye!!

      Delete
  8. As'kum Papa-NtiQ wahh semakin cantik sekarang resto tu yaa.. nampak lebih meriah... dah lama tak kesitu hatitu pun orang sponsor hehee... cutenya si manje tu.. alolooooo cutenya... wahhh lepas ni kat mana pulak ler papa nak bawak ya... tq sudi singgah blogs sha ya papa..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. SHAHRIAH...bawak yg bongsu sbb saya bolih perasan muda haha padahal yg sulong dah 19 tahun :))
      lepas ni nak upload pics masa makan makanan arab kat Sahara Tent di Shah Alam...x sempat lagi nih...2/3 hari lagi kot
      Thanks Sha!...you have a nice and loving family.

      Delete
  9. nasi buluh tu sy x suka..x kena dgn selera sy..tp ramai ckp kuew tiow derang best

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIK BETTY...betul tu kuew tiow dia best...confirmed!

      Delete
  10. Hi Papa-NtiQ, yoooo.....sedap, I mau itu kedondong asam boi, nasi tak mau. LOL

    Nice environment for dinner so bila mau pi dating?? hahaha... sshhhhhh...joke joke aje.

    Have a nice week ahead. Regards.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMELIA....memang sesuai kalu kite dating...pilih meja jauh2 sikit orang tak nampak apa kita buat wink* wink*

      Delete
    2. Hi Papa-NtiQ, LOL....berani yo.... tak takut Mama NtiQ?? Nanti you kena titon kat sofa, makan sardine dan maggie. Then gua susah pulak, kena hantar dessert kasi you kenyang perut. hahaha...

      Selamat berpuasa, minta ma'af kalau ada salah cakap dan selalu kacau you sampai titon tak lena.

      Have a nice day, regards.

      Delete
    3. AMELIA....Mama NtiQ sporting haha...dia dah kasik green light...dia cakap bolih dating dengan amelia...betul!!!...have a nice weekend ya

      Delete
  11. Salam Papa Antik,

    Saya dah makan di Malay Village beberapa kali. Kalau dari segi kesedapan rasa, overall pada saya is average. Cuma restoran ini sesuai kalau kita datang dgn group besar yang mana selera masing-masing berbeza... sebab menu list ada variety. Tempat dia pun sesuai kalau kita datang dengan a few friends untuk bersembang selepas makan.

    Seperti komen seorang pembaca di atas, kalau masa ramai pelanggan, service dia slow. Ada sekali tu, saya kensel satu dish sebab lambat sangat.

    Anyway, last visit saya ke sana was awal bulan Julai kelmarin sebab my father wanted to try out the place after being invited by the restaurant's owner.

    Happy birthday bro... dan selamat berpuasa.

    ReplyDelete
  12. OLDSTOCK....setuju with your comments...owhhh masih ingat dia besdey kite TQ bro!!

    ReplyDelete
  13. Woww, first time tengok bamboo rice ni. Ada rasa macam lemang tak papa-Ntiq hehehe... Maybe bila balk JB boleh try cawangan yang ni pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. REENA ONN ....rasa macam nasi lemak actually...oooo orang JB la ni yerrrr

      Delete
  14. salam PapaNtiq..la teruja lak Nekcik tengok bamboo rice tu..tapi bila balik JB ni semua kedai tutup..sbb rayer...siksa nak makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. NEKCIK...ala kesian lak dengar..

      Delete
  15. Salam papaNtiQ,
    Ogyep cadang2 nak meredah ke JB for d weekend. Boleh rekomen hotel kat JB?

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!