Thursday, 26 July 2012

SAHARA TENT RESTAURANT, SHAH ALAM

Ehhh tak kan Arab lagi kot??

Memang sah lerrr Sheikh Papa-NtiQ nih peminat makanan arab! kalau gi mana2 asyik duk carik kedai arab jerr....


Ante bolih refer kat entry yang lepas2.......
(1) Arabic ZamZam, Shah Alam - Klik Sini
(2) Wadi Haidramaut, Ampang - Klik Sini
(3) Parsia, Johor Bahru - Klik Sini
(4) Wadi El-Arab, Johor Bahru - Klik Sini
(5) Al-Arabi, Johor Bahru - Klik Sini


Sahara Tent ni terletak dalam bangunan Plaza Shah Alam (Sebelah Concorde Hotel). Hiasan deco amat menarik dengan kain2, carpet dan macam2 lagi yang tergantung sana sini. Nak duduk bersila pun ada tempat di sediakan....tapi Sheikh Papa-NtiQ nih terlebih boroi so ana dok ateh kusi jer laa..


Menu lebih kurang sama je. Ana belanja RM133 untuk berempat. Biase la tu pak2 arab nih memang charge mahal skit sebab ayam/kambing berketol2 atas nasi...tengok la badan dia orang.

Sahara Tent ada 2 lagi cawangan di Bukit Bintang dan Putrajaya (address kat bawah tu).


Lets JOM makanan arab...!!
P1050260
P1050271
P1050270
P1050211
P1050170
P1050173
P1050197
P1050195
P1050198
P1050199
P1050203
P1050200
P1050192
P1050266
P1050188
P1050189
P1050185
P1050186
P1050187
P1050172
P1050175
P1050210


25 comments:

  1. Eynda suka restoran ni :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. EYNDA....saya pun..best kan kan kan?

      Delete
  2. alamak rindunya nak makan kat sahara tent...hai bila pulak nak turun shah alam tah

    ReplyDelete
    Replies
    1. NOOR HAFIRDAUS....kalu kempunan bolih pegi buka posa sana :)

      Delete
  3. wamboii..Papa Ntiq..dah keluar kawasan nii sekodeng makanan yer!!..lagi satu yang agak fofular Rawsha ..arabic jugak..kat bulatan kpg pandan..bangunan macam castle tuh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. NEKCIK...hehe yer la tu!....selalu dengar al-Rawsha tapi belum kesampaian lagi...Saba femes jugak tapi tak jugak pegi lagi. Selamat berpuasa Nekcik sekeluarga!!

      Delete
  4. Replies
    1. KAMALUDDIN IDRUS....TQ sudi singgah blog saya ye!

      Delete
  5. jauh papa-ntiq JJCM. terima kasih sbb tinggalkan komen kat post saya tentang sahara tent, alamanda :). saya dah jadik dah pengikut papa-ntiq cuma saya tak brp antik je. heehehe..slmt berpuasa & slmt berbuka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MISS FOREST... haha saya nih antik yg mahal rege. Berebut orang nak hehe. TQ bebanyak sudi singgah dan follow.

      Delete
  6. saya tak pernah lagi makan kat sini. nanti boleh la dicuba suatu hari. saya pun peminat nasi arab :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ELISS MIE...bolih try buka posa sana...tapi tak tahu lak brape package dia...TQ

      Delete
  7. Boleh genglaa kita kalo g 2, papantiq weh. Tp, dah byk tmpt papantiq g. Kita siket ajer. Nanti kita pollow yea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. AKUZLE AYU....haha meme la buleh geng kito duo AYU wey. Takpo la sikit2 lamo2 jadi bukek. Beto dok?....ok nati demo polo la kawe okeh? TQ banyok2 la weyy

      Delete
  8. Assalamualaikum! - mula mula sekali nak puji cantik blog you penuh dengan makanan .....my fav subject! :D

    note: I makan di sahara ni dua kali saja. tapi mungkin tekak I yang tak berapa jalan dengan makanan kat sahara kot....... :D

    oh yes? restaurant seafood kat johor dalam blog u buat I teringin nak ke JOHOR!

    Ms Pearl :D

    ReplyDelete
  9. MS PEARL....TQ la puji blog saya nih...idup untuk makan dan makan untuk idup haha! jom jom ke johor!

    ReplyDelete
  10. wahh nampak sedap...thanks jengok blog saya...saya dah add awak..awak bila lagi? hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. OJOLALY...TQ jengok n polo...ok ok nnt saya gi blog u

      Delete
  11. ada langsir langsir macam dalam tent kan... ana rasa cam di fadang fasirrr laaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. LIDIA SURAYA....ermmm tak rase cam fadang fasir pn sbb yg serve tu macam mak indon je haha

      Delete
  12. Haaalllllooo... Papa-NtiQ salam perkenalan... I follow
    Hemmm nak makan nasi ARAB ni kena org yg memang suka makan.. baru berbaloi-baloi

    actually word Papa-NtiQ ni mmg sangat antik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. MYSTORYPIC.. TQ sudi follow saya...saya memang dah antikkk hehehe

      Delete
  13. semalam kunun2 nak makan nasi arab.. Nak beli kat nasi arab di seksyen 7 je.. tapi tak jadi.. antara Sahara Tent dgn Zam - zam i mmg suka ST.. tapiiiii.. servicenya tooo sloww... we all sefamily pun suka nasi arab ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AZIAN ELIAS....ohhh ye ke dia slow...hmm tak perasan pulak saya...macam ok je....selamat berposa dan berbuka YAN!!

      Delete
  14. This post seem very yummy!!! I love chocolate!
    Technology, Free Software and Best Tutorial
    your blog is good! I'll visit again :)
    God Bless You

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!