Sunday, 13 January 2013

BURGER BAKAR KAW-KAW, PUCHONG UTAMA, SELANGOR

Sekarang Sheikh nak bawak korang semer jalan2 carik makan burger bakar pulak.

Kat mana2 je dah jadik trend burger bakar nih...tempat Sheikh di JB pun banyak tapi blom sempat merasa lagik.....

Kalu kat KL, antara yg femes...ni la dia....Burger Bakar Kaw-Kaw.....banyak masuk dalam  rancangan2 TV dan newspaper seperti TV3 JJCM. Tujuh branch merata-rata jadi call la nombor supervisor dia kat bawah nih kalu nak tahu alamat. Start bisnes kol 6 petang.

Seksyen 2, Wangsa Maju  (0173059896)
Mentara@Tiara, Ampang   (0173205211)
Arena Cafe@Seksyen 5, Wangsa Maju    (0176959586)
Mayang Oasis, Petaling Jaya   (0122654464)
Kota Damansara  (0129862971)
Subang Jaya  (0172079351)
 

Dan yang Sheikh pegi malam tu di MEDAN SELERA LOKAS MAKANA, JALAN PU 13/1, PUCHONG UTAMA.....tak jauh dari Carrefour....beratur panjang weiiiiii jadi get ready la ngan kipas, payung, air-cond yerrr

Burger nye memang la besor2 dan lebor2...tapi....kos pun besor2 hehehe.

Bergantung pada set dan kombinasi tapi kalu single layer RM7 - RM12....double layer RM13 - RM17....triple layer RM18 - RM22. Malam tu kita orang ambik 3 single (mengah nak habiskan!!) dan dua anak sedara share double (pun mengah!!)

Jommmmmmm terjah burger bakar Kaw-Kaw pulak....!!


P1060300

P1060302
P1060301
P1060309
P1060315
P1060311
P1060312
P1060289
P1060305
P1060293
P1060292
P1060304
P1060322
SenaraiHargaBurgerKawKaw
P1060297
P1060295
P1060287

29 comments:

  1. papa-ntiq, mana lagi sedap? bkk ke rbb?

    ReplyDelete
    Replies
    1. JULIANA JALIL.....blom pernah rasa rbb so tak dopek den nak compare

      Delete
  2. Saya baru makan di Danau Kota. Tapi bukan dari pengusaha asal burger bakar Wangsa Maju. Ok gak..dalam RM15 untuk double layer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. RAJA AZRUL....oo gitu. Sekarang banyak jenis dan style tapi saya tak suka yg banyak cheese rasa muak. RM15 standard la tu untuk double kan.

      Delete
  3. Me suka la pics kat entry ni cantik cantik :-)

    ReplyDelete
  4. Saya pegi dalam pukul 10 lebih dah tak ramai orang..so xyah beratur panjang2...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIKTA...aduih lewat nye lapor la sheikh hehe

      Delete
  5. Dulu burger bakar puchong utama tuh kene tunggu lama...45minit gitu...skang dah cepat...sbb peralatan dorg dah sikit modern...huhu...oh ya, lupa nak bagitau...burger bakar tu tutup setiap hari khamis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AKUUNTUKKU....yer ker. tak tau lak tutup khamis nasib tak pegi time tu TQ bebanyak

      Delete
  6. slm.. masa mama pegi dulu org tak ramai lg.. br2 buka situ.. hehehe.. skrg kalu gi pun papa la yg beratur.. mama tunggu kat meja.. tak kuasa nak beratur2.. hahaha

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. SWEETMAMA...ari tu tersilap order extra cheese..next time nak kene order yg biase je sbb saya tak suka sangat cheese sauce tu

      Delete
  8. lapar lak tgk burger ni...nasib baik sy g dulu time x ramai org...

    dah folo blog penuh makanan best ni...:)

    ReplyDelete
  9. ehhh biler papa mai puchong nie...awat x habaq...dekat dah ngan umah azue nie...bestt kann burger dier...kalau azue amek yg single yg biasa tu jerk pun kena share 2 org....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. AZUERIENA NORASH.....eh duk sini ke? alaaaa kalu tak leh suh blanje hehehe

      Delete
  10. cakk..apekabo ya sheikh? hihi..akak rasa akak bwk balik ajelah burger ni..beso beno nak mkn situ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK JUN....hehe eh nanti kak jun buat la satu resepi burger bakar yg best masuk dalam yummilicious

      Delete
  11. nmpk menggiurkan...n murah jugak
    nnti leh try burger kt sini plak
    https://www.facebook.com/foodrepublique

    ReplyDelete
  12. aduiaaiiii... memang mengujakan bila tengok burger tu di depan mata.. ini kena makan bila betul2 laparrr laa.. kan.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. KELLA...betul tu klu tak...tak abis nye hehe. TQ sudi jenguk blog saya nnt follow yer klu sudi KELLA!

      Delete
  13. ckp pasal burger bakar ni, alahai... kecur air liur. pertama kali sy mkn, kt ampang. mmg sedap. kali kedua sy mkn, kt salah satu cawangannya di shah alam. masa tu, mmg patah selera sy nk mkn. dlm daging burger tu, ada ketul2 rawan. ada jgk ketulan tulang. hilang mood mkn. sedap2 kunyah, tetiba tergigit ketulan2 tu. adoi... skrg ni, sy cukup berhati2 nk mkn burger bakar ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. FATMAWATI LAMBUK....kesian nye nak kene jaga2 len kali..

      Delete
  14. Papa,
    lepas ni cuba gi cari Burger Bakar Abang Burn pulak... ogyep selalu makan kat Sg Ramal Junction Food.. Kat situ ada satay yang sedapppppp jugak.. Willy Satay... pasti tak nyesal...

    p/s: hari tu x jadi turun JB la.. ada aral.. InshaALLAH.. next change..

    ReplyDelete
    Replies
    1. OGYEP...wah nanti saya terjah tempat makan sini lak hehe...ooo tak jadi turun JB ek xpe len kali ye

      Delete
  15. bestnye tngok burger tu...kt jb mana nak dpt burger bakar yg best?...sbb masa mlm sblm tahun baru lps ada gak try kt dataran masa ada krnival (x ingt krnival apa)...sbb dh ramai yg kata best..try lah..tp gigit ckit trus x leh masuk sbb daging ada bau...trus hilang selera makan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. RITA....saya pun tengah mencari gak burger bakar best kat jb nih tapi belum jumpa lagi....RITA tunggu nanti saya masuk entri kat sini hehe

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!