Sunday, 6 January 2013

WARUNG KG MELAYU MAJIDEE, JOHOR BAHRU

Tempat ni betul2 sebelah Masjid Jamek Kg Melayu Majidee (across Jalan Masjid). Special sebab tempat ni antara warung2 makan yang paling lama bertapak di JB. Setakat ingatan saya, 25 tahun lepas dah ada...uihh lama tuh!

Ramai pengunjung terutama waktu lewat petang dan malam sebab ada macam2 kat sini tapi yang paling femes  AZO 96 - Murtabak Kg Melayu!

Kadang datang sini lepak2 ngan famili (sejak anak2 dalam pram lagi! hehe) dan kadang tu ngeteh ngan member2 lepas nengok bola. Makanan sini average je ...erkssss....BUKAN la sedap sangat tapi saya suka suasana rilek nye dan harga pun ok laaa.

Dah biase makan murtabak Azo96 jadi malam tu order yang lain pulak......Lamb Steak, Chicken Chop, Sup Daging, Yong Tau Fu, Bubur Nasi dan Satay.

Jom layannn gambor k!

P1060029
P1060024
P1060046
P1060028
P1060027
P1060034
P1060033
P1060030
P1060032
P1060022
P1060021
P1060025
P1060023
P1060035
P1060039
P1060048

17 comments:

  1. Ada koordinate GPS tak? Teman tak biasa dgn area JB nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. IZNI HAFIZ....coordinate takde tapi bolih search Jalan Masjid kat GPS sure jumpa nye. Sori bebanyak.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. sedapnya...makan2 aja..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ERRAH.....idup untuk makan, makan untuk idup haha!

      Delete
  3. Salam, Sheikh..

    Selalu lalu sini tapi macam tak berhajat nak singgah, lain kali boleh cuba lagi2 murtabak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SERI KANDI....ooo bolih try murtabak tu. Time ramadan laku sangat.

      Delete
  4. bukan area murtabak tomok eh? ni yang lain eh?
    Kat belah mane ek? sbb kg melayu tersangat banyak kedai makan.. pasni kalau nak makan luar.. rupenya kt kg melayu banyak yg best.. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIK NAD.... kat sebelah masjid tu....dari warung dapat nampak masjid seberang jalan dan biase memang saya parking keter dalam area masjid

      Delete
  5. eh baru perasan.. da naik sheikh.. hamboih.. kemain sheikh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIK NAD....biase la tu haha!....kite nak kene jumpa la sbb intim sesangat!

      Delete
  6. pergi johor nnti blh singgah ni..terliur tgk:)

    ReplyDelete
  7. Hi Papa, I mau chicken chop.... tapau for me!!! LOL

    ReplyDelete
  8. kt kg melayu ni sy suke gile makan mee bandung muo kt tepi esso tu.huhuu.tiap kali balek kg,msti singgah sini. :D
    slurrpppp..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CENDAWANPINK...saya dengar byk kali org ckp pasal tempat ni tapi belum pegi lagi. Nak kene try nih!

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!