Sunday, 17 February 2013

KAYU MANIS (Chinese Muslim Seafood), BUKIT JELUTONG, SHAH ALAM

Bila singgah rumah kakak kat Bukit Jelutong, saya kerap pegi makan kat restoren seafood ni. Semua jenis ikan dan ketam dimasak fresh sebab ambil direct dari akuarium. Restoren ni pernah masuk dalam TV3 rancangan JJCM jadi gerenti best punye.

Hari tu gi ramai2 dengan keluarga kakak sebab abang ipar yg belanja...eh lagi la best kan......dua ekor ikan kerapu merah besor2 masak sweet and sour, dua hidangan beef, dua hidangan ayam, sup dan sayur2.

Kita orang makan nasi putih je masa tu tapi saya dah try nasi goreng dia dan rekomen SANGAT2 !!...ada macam2 jenis nasi goreng semua nye best!

WARNING ===> HARGA MAKANAN SINI MAHAL!

ADDRESS: 31 Jalan Pelapik B U8/B, Bukit Jelutong, Shah Alam

Jom terjah seafood Kayu Manis pulak ok....!!

 photo P1060139_zps44b1533b.jpg
 photo P1060103.jpg
 photo P1060170.jpg
 photo P1060154.jpg
 photo P1060148.jpg
 photo P1060135.jpg
 photo P1060144-1_zpsd03a0ed8.jpg
 photo P1060138.jpg
 photo P1060113.jpg
 photo P1060117.jpg
 photo P1060119.jpg
 photo P1060129.jpg
 photo P1060128.jpg

24 comments:

  1. Macam best jer.... teman nak cuba juga lah... ada masa nanti, teman plan kesana....

    ReplyDelete
  2. Hidangan semuanya nampak menyelerakan? Bagaimana dgn harganya papa Ntiq, kalau sederhana bolehlah diterjah. Almaklum, Bukit Jelutung tu kawasan orang 'ada-ada'.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZERA NORASMARA....hi lama tak dengar kabar...ermmm kat sini mahal skit tapi bolih kalu nak cuba sekali sekala. Tapi kalu nak cuba masakan biase ok harga nye macam nasi goreng, tom yam, sup dan lain2. Nasi goreng dia ada macam2 jenis...

      Delete
  3. amboih..byknye entry makan-makan..bolehla refer sini lenkali :)

    ReplyDelete
  4. salam PapaNtiq...ni Nekcik...mak sedara Azian..hi..hi..nampak gayanya orang Johor lagi terrer cari makan kat kl ni ye!!! selamat mnjamu selero Sheikh PapaNtiq

    ReplyDelete
    Replies
    1. NEKCIK...ooooo mak sedara Yan padan laa....amboi mak sedara dan anak sedara blogger tegar yerr

      Delete
    2. salam Tok Sheikh...mestilah kuah tumpah ke nasi..kan kami sama kaki makan, kaki jalan...ha.ha

      Delete
    3. NEKCIK...perghhh kan main lagi die

      Delete
  5. cam best jer, tergoda dgn blog makan2 ni..cikgu azie follow sini..jgn ler segan2 follow cikgu azie

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIKGU NORAZIMAH......bangun semua....selamat pagi cikgu hehe...TQ bebanyak

      Delete
  6. dah dekat dengan rumah nie... pasni boleh ajak daddy qalesya makan kat sini :)

    kat sini banyak makan2.. follow sini... ^_~

    ReplyDelete
    Replies
    1. LIYA HANIF...best la kalu dok area bukit jelutong. Satu lagi tempat yg salu saya gi makan ialah Restoren Mak jah..satu deret dengan Kayu Manis...nasi lemak special dan ubi kayu rebus cicah sambal pedas dia the best!! TQ follow blog saya

      Delete
  7. assalam..ehem mama baca terbaca komen yg SPN dropkan pasal satay kajang hj samuri tu..baru2 mama kesana..sataynya kurang sedap mcm dulu2..wah ronda satu malaysia utk menikmati makanan yg sedap2 ek..thanks atas info tentang restoren2 ni..slm kenal dr mama..hb mama pun org johor..he2x..segamat !!.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAMA...TQ ye sudi follow saya. ermmm nengok kan interest dia macam jiwang2 je hehe. Bila dtg JB leh refer kat restoren2 yg saya review kat sini jadi tak perlu pening2 mencarik.

      Delete
  8. Salam.. wah nampak sedap.. kalau nk mkn nasi goreng ayam panggang yg sedap bole try kat kedai kopi pak ngah seksyen 8 shah alam.. memang puas hati:)..

    ReplyDelete
    Replies
    1. NUR ..ye ke nanti saya pegi sana try

      Delete
    2. yup :).. tapi ari ahad kedai kopi pak ngah tutup..

      Delete
    3. salam..sori menyampuk..sek 8 belah mana? masuk ikut simpang nak ke IPK ke?

      Delete
    4. salam.. ha'ah simpang nk ke ipk tu

      Delete
  9. I think u forgot to mention one thing, I went there y'day...pergh!!! Mahal giler...2 ekor ketam shj dh RM90...

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. UMMI HANIFAH ABD HALIM....blum pulak. sedap ke?

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!