Monday, 4 March 2013

HUIZHU RESTAURANT, TAMAN RINTING, JOHOR BAHRU

Sapa2 yang biase makan di area Jalan Balau di Taman Rinting pasti terpukau dengan beraneka restoren2 kat sini. Berderet tepi main road dan tiap2 malam meriah sangat.

Biase saya pegi kat port masakan pantai timur Gosen tapi kali ni nak ajak tuan2/puan2 (cecece....) ke kedai ala masakan cina Huizhu pulak.

ADDRESS: 107 Jalan Balau 3, Taman Rinting, Johor Bahru (016-7170263)

Jalan Balau ni panjang dan restoren ni terletak sebelah kanan...pintu yang ketiga dari ujung...alaaa cari la sendiri sure jumpa nye.

Menu ada macam2 dan rase nye sedap mengikut citarasa tekak saya. Harga jauh lebih murah dari chinese seafood yg standard2 kat bandar tu. Hanya satu jer yg nak complain kat sini.....service SLOW laaaa beb sebab tukang masak sorang je.....aduiiihhh sedeyyyy. Walaubagaimana pun saya nak rekomen 100% memandangkan tuan kedai yang masih muda dan tak henti2 ke hulu ke hilir dok melayan pelanggan.....jadi boley maap la ok.

Apa lagi tunggu2 ??? Jommmmm kite terjah HUIZHU.....!

 photo P1060438_zps34d63e1e.jpg
 photo fd6d0f48-f24c-4a99-8d00-d068d0096b0f_zpsfa12597b.jpg
 photo P1060420_zpsc5fca723.jpg
 photo P1060435_zpsad486190.jpg
 photo a31333ed-78c8-4436-8f29-98139f1aafe7_zpsc5534709.jpg
 photo 8c5a44ef-a2c1-42d2-b5cd-8b99d1d78753_zpse94dda9e.jpg
 photo fc6e57b0-f012-495c-8811-f1b2042253a3_zps7fac6554.jpg
 photo P1060433_zps4ee37eab.jpg
 photo siakapsteamhongkongstyle_zpse9570d16.jpg

20 comments:

  1. saya suke makanan cina....
    walaupun kekadang tu nyampah sebab x pedas, tapi hati ni cenderung gak ke situ... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. IMMA YUSRI....betul tu tapi yg saya suka makanan cina nih masakan dia memerlukan bahan2 yg fresh macam ayam, daging dan ikan. Kalau tak fresh, rasa tak manjadi.

      Delete
  2. Service, harga & taste dia ok tak? Dh racun wife byk2 utk mkn sini tp blm brjaya lg...selalu lepak dkt d rinting ajer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. NADRI MOHD....pekabor :)
      Harga ok....taste pun ok.....TAPI service tak ok sebab slow so saya cadangkan pegi time weekdays sebab kalu weekends customer ramai dan makin slow.

      Delete
  3. ok ok bro...kalo mahu try lagi best gi kat kampung orang asli...Damai Seafood Village...rating 4 bintang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi bukan masakan cina muslim kan?

      Delete
  4. KAMSANI YAKOB.....a'ah saya tahu dulu dah pegi. Nk kene terjah semula nih hehe

    ReplyDelete
  5. he...he..pi mmg best baca....tempat yg dicadangkan semua tahu cuma ada yg belum pergi lagi.....tempat ni dkt sangat dgn rmh akak di Tmn Rinting.......tpi x terfikir nk gi.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhhh dekat jer tu kalu dok kat area taman rinting

      Delete
  6. Hi Papa.. how you doin'? I still exist belum one way ticket tau! You tak belanja I makan Chinese New year dinner ke? Tapi tau mau pergi ini restaurant walaupun semua namapak sedaplicious. Mau bayar duit, mau tunggu lamaaaa......by the time makan sampai dah takde mood nak makan. LOL

    Have a nice day. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMELIA....hi cayang...ooo you still exist ke bagus la hehe
      Maybe kebetulan je i pergi dia slow....you cuba la maybe service dia bagus...
      Jom jom I belanja makan belated CNY celebration hehe

      Delete
  7. Siakap steam tu my favourite, nampak macam sedappp je.
    Salam kenal Sheikh papa-Ntiq. Saya memang suka bab makan ke makan ni hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. LINA MD. MUNIR...salam perkenalan!!...singgah2 la selalu yer dan jangan lupa follow blog saya :)

      Delete
  8. Terperangkap kt blog ni... aisshhh... siyes makanan semua best. Hadoi.. nikmat donia~

    ReplyDelete
    Replies
    1. DariMataHati...bagus la terperangkap kat sini....dalam genggaman saya hehe. Nanti singgah2 la selalu yer Cik Suhaila dan follow blog saya

      Delete
  9. Tiap-tiap hari lalu depan Huizhu tapi tak pernah singgah.. Sesekali nanti boleh cuba kot. Mencari western food yang sedap tapi takla mahal amat...

    ReplyDelete
  10. dulu restoran ni ada kat mutiara rini, tp skang dah tutup tp x tau la owner yg sama atau lain.. tp nak kene g test ni.. klau org yg sama udang butter dia sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhh yer ker...tak tahu lak saya

      Delete
    2. yup..dulu kedai ni dekat taman mutiara rini cook dia dengan tukang buat air orang yang sama.sekarang dah pindah ke taman rinting

      Delete
  11. dulu restoran ni ada kat mutiara rini, tp skang dah tutup tp x tau la owner yg sama atau lain.. tp nak kene g test ni.. klau org yg sama udang butter dia sedap..

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!