Monday, 18 March 2013

MEDAN STEAMBOAT LUTON VAN, DATARAN BANDARAYA, JOHOR BAHRU

Nengok kan gambar2 kat bawah tu dah dapat agak tempat nye meriah dan sesuai untuk santai2 malam minggu. Tukar la selera sikit asyik kedai mamak je hehe. Lokasi betul2 sebelah padang dataran bandaraya, depan Hotel Thistle. Senang je nak carik sebab dari coastal highway Pantai Lido dah bolih nampak.

Tak tahu pulak mana asal nye nama glemer Luton Van nih!...cam tak kene je kan.

Peniaga banyak kat sini dan susah jugak nak pastikan yang mana satu paling best tapi kalu pergi kat Majidee Steamboat (van nombor 19) nih gerenti puas hati. Saya pun selalu makan kat sini dengan member2....makanan fresh!.....sup best!....kuah kacang best! Gak nye steamboat yang lain pun ok kot sebab tiap kali ronda2 nampak semua meja penuh jer.

Jom kite ramai2 terjah Medan Steamboat Luton Van.....!!!



 photo P1060944_zpse275e662.jpg
 photo P1060966_zps45ca036c.jpg
 photo P1060963_zps0d2253ca.jpg
 photo P1060940_zps2365faa4.jpg
 photo P1060968_zps724faa25.jpg
 photo P1060964_zps8688183a.jpg
 photo P1060939_zps1373c811.jpg
 photo P1060933_zps0b06b66a.jpg
 photo P1060968_zps724faa25.jpg
 photo P1060958_zps41e4d0e9.jpg
 photo P1060946_zpsb7d5076b.jpg
 photo P1060952_zps5d9391da.jpg
 photo P1060942_zpsd1781eeb.jpg
 photo P1060938_zps8d89d741.jpg
 photo P1060941_zpsa6dfb702.jpg
 photo P1060960_zps80920d75.jpg
 photo b7666688-685d-46ab-8d84-93fed8b9e21e_zpsb16991bb.jpg

15 comments:

  1. awat xnmpak gmba eh?
    U upload pic xguna blogger ker?

    ReplyDelete
  2. Saya dah pergi...yeayy! Saya dah buat entry juga. Saya try burger bakar kat situ selain steamboat, tapi agak mengecewakan burger tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AZIELA...saya tak perasan lak burger bakar kat situ tapi nasib baik la tak makan haha

      Delete
  3. Sesekali saya memang akan ke sini bersama kengkawan. Memang best!

    ReplyDelete
  4. majidee steamboat la yg paling sedap! peberet!

    ReplyDelete
  5. Cantik la gmbr...

    ReplyDelete
  6. kite penah makan kat sini masa trip pegi johor haritu.

    sedap. kita paling suka tauhu bakar + cakoi bakar. sedap kot.ade satu kedai tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIK EKA...TQ sudi singgah sini. Len kali sblom dtg jb nengok blog saya dulu jadi bolih survey tempat nak gi makan :)

      Delete
  7. Charkeow tiow lori no 30 terbaik..kuah kacang pun best..rugi xcuba..

    ReplyDelete
  8. ADE NO CONTACT MAJIDEE STEAMBOAT NI TAK..SY NK BUAT MAJLIS ON FEBRUARI NI..NGAT NK PANGGIL DIE PERGI RUMAH SY.

    ReplyDelete
    Replies
    1. FREDA......bolih contact tokey dia WAN =0187848408 dia bolih provide service catering steamboat kat rumah

      Delete
  9. Papa-ntiq, terima kasih sbb blog ni dah 'bawa' saya pergi makan! Mlm td dah mkn di sini. Bkn stimbot aje yg jadi hidangan. Sup gearbox pun lagi sedap dari yg di Batu Pahat yg kawan suami rekomen. Kami mmg suka jjcm dan baru aje pindah ke Johor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEENZLEEN......selamat datang dan berpindah ke johor! jangan lupa sokong team bola JDT hehe...

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!