Tuesday, 11 November 2014

AWANA ASIAN KITCHEN, TAMAN DESA CEMERLANG, JOHOR BAHRU


Restoran ni berkonsepkan tradisional thai seafood dan sebelum orang start songel pasal halal ke tak....saya paste sijil halal kat bawah. Address No.42 Jalan Rawa 2, Taman Desa Cemerlang.... 5 minit je dari Jusco Tebrau menghala ke Tiram. Bila nampak overhead bridge terus susur kiri dan belok kanan. Senang je nak cari....

Masa tu member yang belanja makan jadi of course la semua rasa sedap hahaha.....Seriously sedap! Saya sangat2 rekomen kalau nak rasa kelainan dan kempunan gulai2 yang pekat dan pedas!....yang tak pedas pun ada jangan risau...

Nak tahu lebih lanjut bolih visit official website dia KLIK SINI

Sorry la tak sempat nak snap menu dan harga sebab nak jaga standard depan member....nanti nampak macam kampung pulak kakaka....

Jom layan gambo2 kat bawah dan terjahhhhhhh makanan siammmm di AWANA ASIAN KITCHEN......selamat menjamu selera.....

 photo 20140409_133200_zpsfbf09ede.jpg
 photo AwanaAsianKitchen_zps29b76930.jpg
 photo 20140409_140023_zps27b71fbd.jpg
 photo 20140409_140003_zpsa1eefc6e.jpg
 photo 20140409_140459_zps3feedc9f.jpg
 photo 20140409_133200_zpsfbf09ede.jpg
 photo 20140409_133154_zpsec3e1039.jpg
 photo 20140409_133147_zpsa32ed7d8.jpg
 photo 20140409_132528_zps00a29d4e.jpg
 photo 20140409_132518_zps749dc7cb.jpg
 photo 20140409_132908_zpsc6105580.jpg
 photo 20140409_140030_zps1443ebdb.jpg

18 comments:

  1. Tabik spring ler kat PapaNtiQ ni yang sentiasa mencari tempat makan yang best best...keep it up...ewah cakap omputih lah pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. NEKCIK....jommm....byk lagi nih restoran2 yg dh pegi tp malas btol la nk upload dlm blog hehe

      Delete
  2. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
    Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete
  3. saya pernah juga makan di sini .. boleh tahan makanannya .. cuma hari tu mungkin pelayannya pms .. buat muka bila ada pelanggan meja sebelah menegur. Overall makanannya tidak mengecewakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ROSDI EUNOS.....hehe kelakar....thanks ya sudi singgah sini

      Delete
  4. Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
    Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete
  5. Baguslah blog ni, kena rajin singgah lepas ni,kalau nak g memana, dah tahu nak g makan kat mana lepas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ALONG xp......thanks ya along sudi singgah sini

      Delete
  6. wow...memang nampak sedap semuanya....terliur SA dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMANDA SURIA......jommmm kite makan hehe

      Delete
  7. salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi.
    Jika Anda mau share dan download files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
    Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
    Coba servis kami tanpa registrasi:)

    ReplyDelete
  8. Assalam papa ntiq. Kalo nak cari kedai mee bandung terbaik kat bandar Jb kat mane ye?

    ReplyDelete
  9. Hi Papa N-tiq, how you doing? The interior of this restaurant look very nice. The food also nampak sedaplicious. Senang cari??? Tak sesat ya cos my car no GPS. hahaha.....

    Merry Christmas to you and family. Best regards.
    Amelia

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMELIA....Hi my celebrity chef sayanggg...senang je nak cari.
      ehhh lupa la nak wish the very best (ermmmm and belated) christmas celebration to you and your beloved family...sori ekkk

      Delete
  10. Salam Papa-Ntiq..
    Baru first time view blog nie sebab baru je terjumpe..hehe..
    Best la bace all recommendation tempat2 makan best..
    Btw, nak tanye suggestion Papa-Ntiq..
    Kalo area Danga Bay or area2 yang terdekat dengannye, port makanan seafood mane yang best ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. NURLIYANA RADZI.....area tu takde seafood yg halal. Kene pegi Senibong kat Permas Jaya.

      Delete
  11. Owh, boleh pergi satu hari nanti. Hantar sambal hitam pahang.

    ReplyDelete
  12. Sedapnya nampak makanan-makanan ni.. Boleh try nanti :)
    Anyway, jemput ke entry saya untuk mencuba nasi ganja pula..
    http://miaqaisarah.com/2015/04/15/nasi-ganja-perlis/

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!