Friday, 28 September 2012

RESTOREN SEAFOOD PAK SOH, STULANG LAUT, JOHOR BAHRU

Di Johor Bahru, ada dua tempat yang femes dengan jaluran restoren2 seafood. Pertama di Senibong dan kedua Stulang Laut.

Tekak saya ni kurang serasi sikit dengan Stulang Laut KECUALI Restoren Pak Soh yang teramat marbeles SIAKAP STIM LIMAU dan tomyam seafood. Sapa2 yang first time rasa dua masakan ni pasti jatuh cinta!!

ADDRESS: 56-C Jalan Ibrahim Sultan, Stulang Laut, Johor Bahru

Kedai ni mengadap Selat Tebrau....pemandangan cantik.... angin nyaman....kalau ada awek sebelah gerenti bukan setakat siakap jer yang stim!!

Sempat jugak tu klik klik menu untuk tontonan bloggers ku semua cecece.....bolih la survey harga2 sebelum bawak awek dating. Malam tu saya bayar RM80 untuk 4 orang makan...siakap (large uihhh), tomyam seafood, sotong goreng tepung, bistik, nasi goreng cina, nasi goreng pattaya dan minuman. Bolih laaa....mana ada seafood yang murah akhir zaman nih.

Jom terjah Restoren Pak Soh pulak.....!! 

P1050458_zps1d4dfc09
P1050449_zps70ea7f14
P1050447_zpsb76ec9b7
P1050476_zps9c52777f
P1050468_zps6a3e9f8d
P1050467_zps658a2bd8
P1050473_zpse74bf477
P1050471_zps1c4c2e50
P1050465_zps6acbaf77
P1050464_zpsa6604925
P1050455_zps06144569
P1050456_zpsfe1c64da
P1050457_zps48a54906
P1050470_zpse20a6e6f

19 comments:

  1. Hi Papa, oh....Papa, sampai hati tak tunggu, tak ajak buah hati you ikut. How can like that??

    Makan SEA FOOD ikan siakap XL, Udang....semua sedapsss tapi you make me SEE FOOD!!! Cam ni I nak merajuk lah, you no good....nak balik pondok I...sob,sob,sob.....

    Pssttt...merepek aje,joke joke tau...arrrhahha. Jangan kecil hati dan simpan dalam hati. Nanti jantung traffic jam susah lorr! I no more a nurse sudah berhenti, so emergency cannot help you.

    Have a nice day, byeee........I see you when I see you, ok? hahahaha...........

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMELIA...hahaha kesian. Takpe my luv....masa tengah makan I actually was thinking of you tauuu.
      Masa cubit isi siakap I imagine tengah cubit pipi you tauuu

      Delete
    2. Hi Papa, arhh... tau pun kesian I juga. Eh.... nak cubit pipi I, sakit leyyy....hahaha...

      Have a nice day, bye....

      Delete
  2. Salam,

    Sedihlah, dah berapa kali datang ke Pak Soh tapi susah betul nak dapat parking sekarang.. last-last gi Sayam jer sebab malas nak menapak jauh2.. :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. SARI YUSA IBRAHIM...alamak betul tu parking memang susah. Masa tu nasib baik la dapat parking kat public car park depan traffic light tu. Kene jalan skit.

      Restoren Sayam tu saya belum pegi lagi tapi setengah review nampak macam kureng skit.

      Kalu u gi Pak Soh ni....order simple je...nasi putih, siakap stim limau dan tom yam seafood tu jer...perghhhh bestttt...yg lain tak perlu order

      Delete
  3. papa ntiq dah try nasik goreng seafood kat stulang tue lum???
    sedap gak tue tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. LIDIA SURAYA....hmmm belom lagi. Apa nama kedai tu? saya leh singgah nanti.
      Saya biase gi Pak Soh jer kat stulang tu.

      Delete
  4. yummmehhhh....sedapppnyer ikan siakap tu azue mkn mee rebus kt stulang tu..sedappp jugakk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AZUERIENA NORASH....saya belum sampai lagi mee rebus stulang laut tu...kempunan rasa hehe

      Delete
  5. This post is worth everyone's attention. Where can I find out more?
    Feel free to visit my homepage - wedding cars cheshire prices

    ReplyDelete
  6. Teringin nak try lah kat cni..sbb biasa makan siakap stim limau kat 6coner senibong..tp warna kuah tu merah ..lps tu ada lemon...dh 2 kali gak lah makn siakap stim limau kat 6coner tu...ni blah lah try kat cni...hrga pn mcm murah je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. RITA...a'ah bolih try sini saya lagi beh dari 6corner stim limau dia

      Delete
  7. Tadi berkali2 ulang alik depan stulang laut tu tapi tak nampak pulak restoran pak soh ni..dia sebelah kedai/bangunan pe?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya cadangkan you parking keter kat depan simpang tiga trafik light (sebelah The Zon tu) pastu jalan perlahan2 arah ke JB. Beberapa minit jer. Kalu naik keter memang senang terlepas pandang

      Delete
    2. dia memang menghadap laut ke?ataupun kena masuk ke satu lorong?sebab ada perasan sabuah kedai dalam salah satu lorong lepas sekolah cina tu..

      Delete
    3. memang mengadap laut....jalan beberapa minit jer dari parking sebelah The Zon tu...tak sure pulak sebelum atau selepas skolah cina

      Delete
  8. Kedai ni mahal sangat..hri tu mkn nasi grg seaf00d 1, nasi paprik 1, air buah 2, s0tong celup tpg 1, total =RM28.50..tgk list hg x smpai mcm tu..ntah caj aper..dh la x sedap.. nsi grg letak kicap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gak nye dia tersalah kira kot....saya lepas makan kat mana2 kalu dengar lain macam je harga suruh pelayan tu kira semula sampai terketar2 dia..kadang tu dia kira lebih dan kalu kita perasan dia akan masuk poket duit lebih tu

      Delete
  9. Kumpulan FILM INDOXXI Terbaru 2020

    Nonton MULAN
    Nonton THE NEW MUTANTS
    Nonton AFTER WE COLLIDED
    Nonton START UP
    Nonton SPACE SWEEPERS
    Nonton Film Terbaru

    Nonton Disini Drakor Terbaru
    Nonton Disini Serial MandarinTerbaru
    Nonton Disini AnimeTerbaru
    Nonton Disini Film India Terbaru
    Nonton Film Gratis
    BIOSKOP LAYAR KACA
    TERBARU DAN TERLENGKAP SILAHKAN KLIK LINK DI ATAS YA :)

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!