Tuesday, 11 September 2012

WARUNG POKOK CERI, JOHOR BAHRU

Jom pekena makanan kelantan di tengah2 bandar JB pulak!!

Walaupun femes dengan nama Warung Pokok Ceri tapi signboard nama kedai takde...nombor alamat pun macam tak de je? Lokasi depan Hotel Puteri Pan Pacific dan Persada Johor. Kene bukak mata luas2 kalu tak termissss pulak haha.


Kalu saya datang sini WAJIB try pulut panggang, laksam dan ikan percik...paling best dan ORI!!  Lain2 lauk dan kueh mueh kelantan pun ada kat sini....jangan lupa BUDU yessszaaa!

Suasana santai, teduh dan berangin dok bawah pokok ceri yang rendang.

Bukak 24 jam so kalu lapar tengah2 malam...terjah je sini

Orait jangan cakap banyak2....jom layan gambor2 kat bawah. Saya pegi sini SEMALAM masa visit PC Fair kat Persada Johor

P1050442
P1050440
P1050441
P1050438
P1050424
P1050433
P1050407
P1050400
P1050403
P1050404
P1050405
P1050411
P1050410
P1050431
P1050408
P1050409
P1050402
P1050434
P1050435
P1050428
P1050429
P1050426
P1050427
P1050419

37 comments:

  1. Klu pagi ade nasi kerabu daging bakar x?td baru pi pusing2 tgk tmpt ni sblm mkn sup gearbox kt zz.hehe

    ReplyDelete
  2. CgGum...saya tak pasti pagi sebab biase pegi lunch time je. Sure ade kot sebab nasi kerabu ni kan tradional kelantan. Masa pusing2 tu nampak tak warung ni? bukak mata luas2 hehe.

    CgGum ni laki ke pompuan. Orang JB jugak ke? Area mana duk?

    ReplyDelete
  3. dah nmpk......depan telekom 2 kn.mmg mase pegi ramai kete beratur.hohoho.sye kn duduk kt perling,kn dah ade ckp kt page Wadi El Arab.pengikut setia blog papa.hehe.lupe nk ckp sye ni laki,suke makan.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. CgGum...oooo ada jugak pengikut setia saya kat perling hehe TQ bebanyak. Nanti follow la ek...

      Delete
  4. Hi Papa NtiQ, ini ari baru you terjumpa tempat makan ni?
    I lalu aje tapi tak pernah makan kat sini. Apa macam sedap tak? Tapi pulut panggang tu nampak sedap best. Mana gua punya share, you tak tapau for me? hahaha

    Have a nice week ahead.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMELIA...alamak terlupa nak tapau la my luv....dating lagi best dari tapau kan wink wink

      Delete
    2. Hi Papa-NtiQ, ala..... mulut manis pangil my luv tapi time makan lupa gua sampai abuk pun takde.
      Nak dating kat pokok ceri makan pulut panggang atau kat pokok asam jawa makan nasi lemak?

      Ini kat Selera Anggun ada serve "air mata kekasih" bila minum you boleh berangan 30 years old once a upon a time......hahaha

      Lain takde kacau you aje gua pandai...LOL
      Nak makan Berlebat Ubi dan Bingka Ubi singgah pondok I.

      Bye.... see you.

      Delete
    3. AMELIA...hehe pandai darling mengusik Papa. Tergoda pulak rasa

      Delete
    4. Hi Papa.....yuuuhhhuuu...dah makan? Wah........papa sudah upgrade sebut 'laling' hahaha...... nanti titon tak lena!!!

      Byeee.....have a nice weekend jalan jalan cari makan. Psssttt....don't forget to tapau! Gianni Trattoria Italian food boleh tak? My feberet restaurant. :)

      Delete
    5. AMELIA my darling forever haha...

      Delete
  5. Ehhh mcm tetau je tengah mncarik2 lsksam.. Ehhh betul ke sedap ni.. Mmg nk kn test ni.. Hope x terlepas., klo terlepas pun sanggup i pusing blik ni.. Btw betul ke 24 jam?? Ye meh??

    ReplyDelete
  6. Ehhh mcm tetau je tengah mncarik2 lsksam.. Ehhh betul ke sedap ni.. Mmg nk kn test ni.. Hope x terlepas., klo terlepas pun sanggup i pusing blik ni.. Btw betul ke 24 jam?? Ye meh??

    ReplyDelete
    Replies
    1. LIDIA SURAYA...amboi hepi nye dia kat Legoland!! uihhh memang la sedap laksam sini...yup 24 jam tapi malam tak sure apa dia masak sebab saya biase gi sana masa lunch je

      Delete
  7. Dulu kat Sri Pulai, ada satu kedai makan "Yati Nasi Ayam"..owner dia nama Pak Sidek..menu special kat situ, Nasi Ayam/Daging/Ikan/Sotong/Udang Cili Padi..sesuai utk orang yg tahan pedas jer..hehehe

    Tapi itu dulu la..sekarang tak tau ada lagi ke tidak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ENCIK H....nanti saya cuba terjah sana TQ

      Delete
  8. wow.banyaknya makananan best2..singgah sini dari blog encik h...bagus untuk cari port makan ni kat blog papa...follow terus..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. YM BUNDLE....owhhh TQ kerana pujian anda hehe..idup untuk makan dan makan untuk idup!

      Delete
  9. Masyaallah banyaknya makanan..poning Nekcik nak milih!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. NEKCIK....memang banyak tapi saya pilih ikan percik je kegemaran saya

      Delete
  10. Terima kasih kerana berkongsi.. Nur baru tahu tempat makan ni.. Ada masa nanti mesti singgah ke warung ni.. Nampak sedap sangat pulut panggang tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. NUR-NBA....yes pulut panggang dia the best dalam seluruh alam johor. Saya dah try banyak tempat tapi semua hampeh banding dengan pulut sini hehe...wah puji gile

      Delete
  11. Tak penah pasan lagi Warung Pokok Ceri ni. Padahal Persada tu selalu je pegi especially bila ada PC Fair. Leh r nanti try! Tengok cam meriah gila je makanan dea! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. LIYAA MF...tu la pasal. Saya pun gitu dulu tak perasan.

      Delete
  12. Aslmkum papaNtiq. Mcm2 ada...bestnya kalau singgah warung gini.Makanan Kelantan....mmg favorit sy....

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAMASYA...salam kembali dan tengkiu la sudi singgah sini dalam kesibukan Mamasya kat negeri arab tu. Kat KL ada dua tiga tempat yg saya pegi kalu ngidam makanan kelantan hehe

      Delete
  13. oow.. namanya pokok cerry.. mmg ramai situ.. oow.. makanan org pantai tikur.. tak penah cuba situ.. hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIK NAD...lama tak dengo kabo. Semoga sihat walafiat

      Delete
  14. salam..lama x jengah blog ni...restoren ni mmg favorite kami sekeluarga..hampir setiap minggu kesana sbb kt jb mmg susah nak cri mkanan kelantan yg best...pulut panggang dia mmg sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. RITA...best best saya pun sama! ntah2 kite duk meja dekat2 kot tapi tak cam hehe

      Delete
  15. mybe kot..dok sebelah meja tp x cam ...hihihi.. x pe lain kali mana tahu kalu trserempak kt sana blhlh bertegur sapa..

    ReplyDelete
  16. Papa, papa buat facebook pulak lahh baru best... alternatif...

    ReplyDelete
  17. Thank you papa for this blog. Kalau tak, tak akan sampai kami kesana. Love the food. Authentic indeed... Bila saya post kat fb kekawan selalu tanya. I usually direct them to ur blog. Terima kasih dari sg! -lina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks lina sahabat ku dari singapura hehe...apa nama facebook you?

      Delete
  18. Assalam tuan punya blog.. saya ambil info dari blog tuan ye.. saya letakkan kredit n link ke blog tuan sekali...

    admin[at]singgahmakan.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ADMIN SINGGAHMAKAN.....no problem sila kan. TQ sudi jenguk blog saya. By the way, bagus nama website "singgahmakan"!...nanti saya akan singgah sana baca2 entri2 menarik!

      Delete
    2. TQ tuan,

      Web saya almost kepada directory... lebih kepada koleksi lokasi tempat makan.. kalo tuan free boleh la add sekali entry dalam tu.. terbuka kepada sesiapa saje nak add... kalo nak share link pun boleh..

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!