Thursday, 6 September 2012

NMR NASI BERIANI GAM, TANGKAK, JOHOR


Baru setahun beroperasi dan lokasi di sebelah kanan main road Jalan Sialang (arah Tangkak ke Jasin)....address kat bawah. Senang je nak carik tak jauh dari town centre.

First time singgah restoren ni masa hantar anak ke MRSM Jasin lepas cuti raya baru2 ni. Nasi beriani sini terrrsangat menyelerakan dan memang lain dari yang lain sebab kurang spicy dan kene dengan citarasa saya (rasa macam kukus je). Tak macam kebanyakan masakan beriani yg penuh rempah!  Beras pun jenis panjang dan harum wangi. Saya belum pegi lagi kat Batu Pahat yang femes tu tapi setakat pengalaman makan nasi beriani nih.....uihhh kat sini paling best!!.

Kalau nak try saya rekomen lauk kambing....lembut, lazat dan marbeles!!....tapi lauk ayam dia erkssss macam kureng jek (tak tau la samada kebetulan je tapi ayam dia keras semacam...terlebih goreng ke ape tu boss?)

Jom terjah Nasi Beriani Gam kat Tangkak pulak...gerenti puas hati!

Selamat menjamu seleraaaa..... 
P1050387
P1050389
P1050392
P1050377
P1050383
P1050373
P1050375
P1050374
P1050391

18 comments:

  1. Bro, saya pernah sekali makan kat restoran ini. Setuju, nasi beriani dia sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. OLDSTOCK...helo!!!...lama tak dengar berita...bila nak ngeteh nih hehe

      wah ada jugak jumpa orang yg penah pegi kat restoren ni...ingat kan saya sorang je :)

      ramai tak tahu pasal restoren ni tapi memang best la

      Delete
  2. mmg kat johor byk nasi beriyani best, sy pun org johor jugak. tp yg kat bangi sy makan tu, not bad, cume die tak guna papadem, jimat kos, suke mkn situ sbb big portion and murah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. INTAN IZANI....ooo gitu yer...TQ singgah sini Intan!

      Delete
  3. Nnt kalo menyinggah ke tangkak,blh la mak singgah ke sini nnt.

    Menarik jugak page papa nih. Bnyk tmpat makan yg sedap blh dikongsikan dgn reader2 lain.

    Nice to meet u papa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi MAK MAHSURI...salam perkenalan. Macam ngam la kite nih sorang Mak dan sorang Papa kan kan kan. Datang2 la selalu yer TQ

      Delete
  4. memang suami saya pun suka nasi beriani gam nie.. insyaallah tahun depan g bertandang umah bakal adik ipar kat muar leh p pekena nasi nie :)

    p/s: mak ayah bakal adik ipar pun pakar buat nasi beriani nie..teringat lagi kelazatan masakan mereka masa g meminang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi ADYNA....kat KL pun ada nasi beriani gam femes kalu Adyna mengidam hehe...kat Keramat dan Sungai Buloh....so tak perlu tunggu balik Johor kan...

      Delete
  5. Salam Papa-NtiQ. Saya pernah bertugas setahun setengah di JB. Kegemaran saya, MS Pondok Beriani di Bandar Baru Uda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. UMMUMADIHAH...TQ kerana sudi follow blog saya. Saya tahu MS beriani kat BBU tu hanya belum pernah sampai. Kalu kegemaran ummu sure best kan so nanti saya terjah

      Delete
  6. cam sedap je..balik kg nak kena try nih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. BUDAKSEJUK...orang Tangkak ke? untung la dia yer dapat makan kat sini selalu hehe

      Delete
  7. slm papa, restoran ni dari kolej matrikulasi tangkak jauh tak?

    ReplyDelete
  8. slm papa, restoran ni dari kolej matrikulasi tangkak jauh tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. BREEPBREEP...tak jauh. Dari simpang utama kat pejabat polis tu ambik jalan yang menghala ke jasin. Restoren ni dalam 5-10min je dari simpang empat ni.

      Delete
  9. Salam Papa,
    pernah lalu depan kedai masa dari Jasin ke Tangkak. Anak form4 kat TGB. Cakap dengan my wife one day mesti singah...

    Briani gam is my favourite...kat KL,keramat kg pandan semua dah try. sure wii try Tangkak one of this day..Briani Mat Shah lama tak kena pasal highway tak lalu BP. I am from Kluang now stay in KL.

    ReplyDelete
    Replies
    1. JUARA JOHOR.....TQ ya sudi singgah dan komen kat blog saya nih. Nanti you bolih singgah sini bila antar/ambik anak kat Jasin TGB. Anak saya dah Form 5 dan tengah exam SPM sekarang ni kat TGB so lepas ni tak frequent lagi ke Tangkak.
      Saya ada jugak masuk entri pasal beriani mat shah kat sini.
      Senang2 tu follow ye blog saya TQ

      Delete
  10. Masa mula2 bkk nasi beriani dia mmg ok..harga pun boleh tahan...klu sedap mahal pun xda hal..tp baru2 ni p beli tapau nasi beriani kambing rsa myesal plak sbb da la mahal rasa hampeh...sy ckp mcm tu sbb kat tangkak ni ada beberapa lg kedai briani..nk bezakan dgn yg kat bt pahat tu mmg la jauh beza...layanan pun agk kurg mesra..mntg2 la sy keja berhampiran restoran ni je...xpa la rsanya itulah kali terakhir sy beli beriani kat ctu...next time xde lagi la...

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!