Monday, 29 October 2012

SIMPLE STREET NASI LEMAK, JALAN DATO ABDULLAH TAHIR, JOHOR BAHRU

Sapa2 yang mengidam nak makan nasi lemak malam2 bute kat bandar JB, saya rekomen tempat ni. Opening hours 6 ptg sampai 2 pagi. Nasi betul2 lemak punye dan wangi!

Gaknye ramai orang2 JB tak perasan restoren ni jadi len kali perati betul2 k!

Lokasi nye depan Hotel Selesa (dulu Hotel Grand Continental). Bila masuk je Jalan Dato' Abdullah Tahir, menghala ke New York Hotel, tengok sebelah kanan kat sebelah car wash. Parking lot banyak jadi tak perlu risau. Sambil makan bolih jugak upah basuh keter!

Jalan Dato Abdullah Tahir ni femes sebab Restoren Banafee Village dah lama bertapak kat sini (sila KLIK untuk baca entri).

Saya tertarik dengan layanan tokey dia yang peramah dan pandai jaga hati customers. Macam2 lauk ada dan sambal dia fabulous! Satu jer nak complain...nasi sikit sangat mana cukup orang macam saya yang terlebih front bumper nih!....lagi pun orang datang sini nak makan dinner kan so taruk la lelebih skit ok boss? aduihhhhh

Jom kite terjah makan nasi lemak pulak....!!   
  

P1050693
P1050695
P1050686
P1050691
P1050690
P1050687
P1050689
P1050674
P1050685
P1050694
Photobucket
P1050697

26 comments:

  1. Catchy. Rasanya 3 years ago masa saya menginap di Selesa, kedai nie belum ada kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AZIELA...gak nye kot. Saya pun cam tak perasan mula2 hehe tapi nasi lemak dia first class!...hanya sikit je dia serve mana cukup. Nak mintak tambah malu lak tu

      Delete
  2. tengok fotonya pn nampak first class..

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAMA REY...hi Mama TQ sudi singgah dan komen....hmm orang sabah kan

      Delete
  3. Saya kalau ke JB selalu menginap di New York Hotel dan makannya di Restoran Banafe. Nampaknya bolen mencuba di port yang baru pulak nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. MIE...hello brader....wah bagus jugak blog saya nih jadi reference untuk MIE bila datang ke JB nanti kan....

      Delete
  4. Replies
    1. CIK NAD.....amboi lama tak dengar berita dia sejak semenjak bergelar isteri nih hehehehe...kite selalu mengikut perkembangan dia tauuuu...

      Delete
  5. hai Papa... tue laa klu rasa nk makan lebey order 2 bungkus laa hehe..

    saya g last year masa Maharaja Lawak Mega 2011 di JB..mmg penuh kedai nie.. kisah di sini http://ellismelia.blogspot.com/2011/12/simple-street-nasi-lemak-johor-bahru.html?showComment=1351866456128#c8516910953061174682

    klu ke JB..jgn lupa ke Stulang Laut..:-) (dekat the Zone Regency)

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEQLIS....TQ kerna singgah sini. eh kite memang orang JB hehe so dah puas dah pegi makan kat Stulang Laut tu

      Delete
  6. Hi Papa, this is betul betul simple yet delicious nasi lemak. Anyhow bunkus daun pisang nasi lemak is still the best. :)

    Got to go, very sibuk with my work. Today no time to merepek.

    Have a nice day.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMELIA...yup tradisional style memang best.

      wah first time dengar Amelia tak de time nak merepek biase selalu je haha...

      thanks ya for replying that guy punye soalan

      Delete
  7. Salam..
    nampak sedap, silap tak baca blog ni awal2 dulu, kalau tak sure lagi banyak tempat kitorg boleh cover masa g JB bebaruni.. btw thanks for dropping by.

    cheers. :)

    ReplyDelete
  8. wahhh boleh pergi ni for my next trip to Johor. Thanks for the info...

    kalau ada ibu2/parents rajin2 singgah2 lah ke blog saya www.storiesnhushhush.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  9. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete
  10. sedappnyerrr.....mgg depan nak pegi Johor nie....nak JJCM kat saner ler pulakk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. AZUERIENA NORASH....haaa jangan lupa refer kat blog ni sebelum sampai JB...selamat cuti2 malaysia AZU!!

      Delete
  11. Minta maaf hamba tumpang tanya.. Harga nasi lemak + lauk tu berapa ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya lupa brape harge. Kalu tak silap dalam RM6

      Delete
  12. askm, saya nak rekemen utk papa-ntiq sekeluarga makan nasi lemak di gerai nasi lemak, tepi jln, berdekatan dengan restoran habib di nusa bestari. nasi lemak, mi rebus, lontong, soto, murtabak, roti canai. paling suka nasi lemak. cumanya... gerai ni kekadang on off bukak ikutsukahatidia... hehehe... *area situ ada 2 lagi gerai nasi lemak, dekat depan ambank, dan dekat hsbc, tapi... biasa2 je kut nasi lemaknya... slmt mencuba ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhh ye ke...hmmm jarang gi area nusa bestari tu...takpe saya tulis nota dalam buku merah saya nih jadi kalu kebetulan sampai sana leh carik tempat makan betul tak....yesszaa

      Delete
  13. Replies
    1. ZACK ZIKRY....sebelum terjah tu nak kasik warning dulu...portion nasi lemak dia sikit jer sekali ngapppp habis!!

      Delete
  14. tempat ni dah lama.. ader dkt 10 tahun rasanya. dulu kecik je. selalu singgah sini masa ader kursus kt Hotel Selesa. Rasa memang terbaeeek!!

    ReplyDelete
  15. Bulan puasa ni bukak tak?

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!