Saturday, 10 November 2012

PUTU BAMBU JURIAH, AIR HITAM, JOHOR

Sekarang kita jalan2 N makan2 ke Air Hitam pulak......bukan ke restoren tapi gerai Putu Bambu!!

Sapa2 yang bukan peminat putu bambu patut sangat pegi sini. Sekali kena terus gian!

Kalau kebetulan soping2 barang2 kawin kat Air Hitam tu, WAJIB WAJIB WAJIB singgah sini. Lokasi nye kat hujung deretan warung2 di penjuru simpang empat bandar Air Hitam...uih? konpius ek?...... Dari tol Air Hitam menghala ke bandar kite akan jumpa simpang utama dan gerai ni terletak di sebelah kanan. Alaaaa kalu nampak banyak keter parking dan ramai yg beratur tu makne nye dah sampai la tu.

Harga murah je...RM2 untuk 6 biji.  Rasa nye teramat marbeles especially makan masa panas2 sehingga menjilat jari!! Saya dah gian dan ketagih nih!

Jom terjah putu bambu Juriah pulak.......

P1050523
P1050525
P1050530
P1050538
P1050540
P1050541
P1050549
P1050535
P1050527
Photobucket
P1050532
P1050548

29 comments:

  1. mmg sedap putu bambu kt sini.. saya, kalau balik rumah mentua kt yong peng, mesti singgah beli putu bambu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. NONIE SUPIAN....memang dekat jer kalu on the way ke yong peng. Saya ngidam dah nih putu dia!

      Delete
  2. Askum Papa Ntiq, beli lebih tak?? nak 6 bungkus!!! kecur dah ni... hehehheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. SHAHRIAH ABDULLAH....saya discover gerai nih lepas baca entri kat blog Sha....

      Delete
  3. kunjungan balas...
    ayu lama follow blog papa ntis..
    tak silap entry kat res zz dulu kot...

    hehhehe.. pi bp. xsinggah gerai nie xsah.... kann

    ReplyDelete
    Replies
    1. CITARASA RINDUAN (Ayu).....oooo TQ ye Ayu dok follow blog saya...eh betul tu wajib singgah!

      Delete
  4. papa cuba baca entry parsia restoran di tmn U..

    ayu ada komen

    ReplyDelete
    Replies
    1. CITARASA RINDUAN (Ayu)....saya dan tengok komen TQ bebanyak

      Delete
  5. Wa...nak!!!!! Cuti ni saya nak turun johor...kena cari putu bambu juriah ni...
    Kat sini pun ada tpi x sedap..huhu

    ReplyDelete
  6. Memang mablesss putu bambu ni.. Saya dah rasa. Tapi masa saya beli bulan lepas, sepeket (6 kpg) RM2.50 plak.. Hmmmmm musykil. Tapi memang berbaloi baloi lah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TAHIR JAAFAR....owhh bulan lepas RM2.50? heran tuh. Tak pe janji berbaloi kan...masa makan panas2 tu uihhhhh tak terkata kan

      Delete

  7. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete
  8. Dh terjah sini Papa bulan lps..kebetulan ada tugasan di Universiti Tun Hussein Onn..masa sampai gerai tu hujan gerimis..kena lak putu bambu+kopi panas..perghhh!

    ReplyDelete
  9. Salam maal hijrah PapaNtiQ...semuga mendapat segala keberkatan tahun mndatang..insyaallah..
    Cuba tengok betol betol..bukan Putu bambu JARIAH ke tu!!
    Nekcik suka jugak putu bambu tapi peberet sesangat kat putu piring kuning tu..kat kl takde lah kuning...

    ReplyDelete
    Replies
    1. NEKCIK...salam kembali lama tak sembang hehe. Putu bambu JARIAH??? hahaha...perasan ke heeee....

      Delete
  10. salam papa ntiq...best la blog nih memaparkan tpt makan sekitar johor..senang kite nak terjah..
    kite pun ada post pasal kedai putu bambu juriah ni..mmg marbeles..dh kecur ni esok nk cari ah..nsb baik dok pt raja je..hehe

    kite folo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SALMIZA...thanks ya sudi follow dan komen kat sini. Ramai bloggers email kat saya kata dia orang guna blog saya sebagai reference bila turun JB...best kan? hepi jer rasa....

      Delete
  11. masa cuti sek g gak air hitam, saje jln2 smpai batu pahat,,nak cri asam pedas best...tp sbb pergi pn bidan terjun...asal jmpa kedai masuk je ,,,nasib baik ok...tulah bila balik singgah air hitam, tngok gak tmpt ni ramai org beratur,,,dh kita ni xminat putu bambu x leh berhenti...ni lain kali g nk kna brhentilah..thank ye sbb bg info ni...

    ReplyDelete
  12. Isk.. terlambat pula menyelak page ni. Minggu lepas pergi Ayer Hitam.. nampak signboard Putu Bambu Juriah ni tapi tak tau gerainya kat mana.. Tak cari dan tak singgah pun. Ada alasan baru nak ke Ayer Hitam.. sambil tu boleh singgah ke Claytan lagi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. KOKOCINCAU.....tu la len kali bukak blog saya dulu sebelum gi jalan hehe wajib try putu bambu dia....makan masa panas lagi nikmat

      Delete
  13. Replies
    1. FATIMAH AISYAH......sabtu dan ahad la dia buat untung so mesti bukak nyer

      Delete
  14. yang sejuk beku tak dak ka? teringin nak makan tp kat kuching mcm takde ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. SHAHRUL NIZAM....dia tak jual yg sejuk

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!