Thursday, 15 November 2012

RESTOREN MALAM INDAH SELALU, SENIBONG, JOHOR BAHRU


Dulu saya dah tulis satu entry pasal restoren nasi lemak Simple Street di JB (Klik Sini). Kali ni satu lagi port nasi lemak yg femes di Senibong.

Nama bukan main romantik lagi....Malam Indah Selalu!....tapi malam tu tak berapa indah laaa sebab hujan separuh masa pertama dan referee suruh pindah bawah bumbung haha!

Lokasi nye cantik tepi selat tebrau bolih nampak Singapore dari jauh. Kalu dating ngan awek petang2 kat sini pun berbaloi. Customers datang sini tak putus2 penuh sesak!

Walaupun ada macam2 hidangan seafood tapi biase orang datang sini order nasi lemak je dan kalu pekena dengan kupang sambal pedas dan kerang rebus memang yummm yummm!! 

........tapi nak komplen skit......anak saya sorang tu order meehun tom yam.....taste nye tarakkk dan mee hun nyer lembik giler!.....tukang masak demam ke haper malam tu?.......nasib baik laaa yang lain nye nasi lemak ok.

Senibong ada banyak restoren2 seafood (Klik Sini dan Sini) tapi kalu nak kelainan bolih terjah nasi lemak pulak!!



P1050968
P1050982
P1050933
P1050938
P1050934
P1050960
P1050955
P1050957
P1050949
P1050935
P1050952
P1050966
P1050941
P1050970

22 comments:

  1. Saya pernah makan di sini beberapa kali dulu. Okaylah nasi lemak dia memang terasa santannya. Dan dimakan dengan seafood yang lain...takpernah try tom yam pon

    Blog Qashmere
    Style Me Gorgeous By Qashmere For Plus Size Fashion

    ReplyDelete
    Replies
    1. MUMMY AKMAR....tak yah la try tom yam dia. Pengalaman pahit!

      Delete
  2. Bro...cuba terjah nasi lemak dkt Johor Jaya...dkt traffic light depan Public Bank...rasanya lg power drp yg dkt senibong nie...

    ReplyDelete
  3. COOL DADDY....wow kene cuba nih....

    ReplyDelete
  4. Salam!! Nt turun KL,shah alam...dtg la AFC!!,,ayam goreng dekat situ sgt2 rangup! Wpon sy take away tp bila mkn terasa mcm bru je masak!,,, kerangupan ayam tu yg sgt2 best!mkn byk kali pon best taw!

    ReplyDelete
  5. Oooo...AFC tu kat mana? mana leh terjah kalu Papa-NtiQ tak tahu address..best best!

    ReplyDelete
  6. Wa dah lame xmai pekena ikan bakaq kat Senibong sambil melihat port Singapore

    ReplyDelete
    Replies
    1. ARIF@JAP....jom jom!! masa belum terlambat hehe

      Delete
  7. Memang cantik pemandangan di sini..

    ReplyDelete
  8. Salam PapaNtiQ.bila lah Nekcik dapat menghayati keindahan dan kelazatan makanan bandar JB ni ye?? 2 tahun Nekcik bermastautin di Larkin sbb belajar di EC iaitu tahun 78..sehinggalah hari ini..hanya sempat lintas hormat sesekali bila balik kampong..Nanti ada kelapangan dan izin Allah..Nekcik nak backpacking JB..jln mahmoodiah, sungai segget..pantai lido..nak cari bekas tapak kaki nekcik 30 tahun yang lepas!!!!!! Insya Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. NEKCIK...kelakar la Nekcik nih...mana leh cakap nak backpacking ke Jln Mahmoodiah hishhh...lain tempat bolih la...
      Alaa duk jauh tak pe nanti sekali sekala balik kampung leh la nostalgik skit jalan2 kat pantai lido sambil berpegangan tangan ngan cik abang hehe

      Delete
  9. Bestnye dpt menikmati makanan dlm keadaan camni... tenang je rase...

    jom visit:
    http://atierashid.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. ATIE.RASHID....TQ sudi komen dan follow blog saya nih
      Dah balas visit blog Atie tadi...hmmmm..profile duk kat Segambut yer
      Bila cuti2 tu datang la JB nih leh bawak anak ke Legoland sure hepi dia...atau pun bawak dia ke Universal Studio di Singapore...best tau!

      Delete
  10. salam,

    ni restoren yg jumpa mula2 sekali kan... sy belum penah cuba...

    tp yg restoren 6 corner yg papa review tu, dh 2 kali sy pegi mmg belum mengecewakan lagi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. AREEF IBN NAIM.....betul betul yg depan tu.

      Wah dah dua kali pegi 6 Corner tu.....banyak belanja tu hehe.

      Nanti Areef pegi pulak kat Selera Senibong Seafood (SSS) sebelah Restoren Malam Indah Selalu tu. Saya pun ada review jugak SSS tu.

      Yang lain tu saya belum pegi lagi.

      Ada satu lagi restoren yang baru bukak kat situ jual asam pedas. Betul2 sebelah pondok yg kite bayar cukai RM2 masa nak masuk tu....nanti saya nak gi review sana lak

      Delete
    2. erm, sekali tu bawa family, lagi sekali buka puasa ngan kwn2... mahal sikit asal puas ati takpe.. yg buka puasa tu share ngan kwn2...

      yg sss tu sy ada baca review mmg ok... tp bru ni kwn sy pegi dia kata tk ok pulak... 6 corner dia kata lg ok... huhuhu..

      Delete
    3. AREEF...owh gitu. Kadang tu standard tukang2 masak nih tak sama dengan hotel 5-star kan....tak consistent kejap ok kejap tak ok...jadi customer pun tak consistent
      First impression tu paling penting...

      Delete
  11. salam..dah lama x makan nasi lemak kat cni...sbb prnh makan tp x ok..tu yg x g lg tu...mgkin skrg dh berubah...tntang nasi lemak kat taman johor jaya tu mmg ok bg saya...lg pun murah, ayam nya besar...selain tu macam2 pilihan lauk lain jgk ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. RITA...hi!!...hmmm nasik lemak kat johor jaya tu yang mana ek?....tak tahu pulak saya.....Anggerik ke?

      Delete
  12. Bukan yang Anggerik...tp kat Ros Merah (johor jaya)...dkt trafik light...kalu yg anggerik tu dkt ARRajhi bank ...

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!