Sunday, 25 November 2012

RESTOREN MALAYA, TAMAN PERLING, JOHOR BAHRU

ADDRESS: NO. 9, JALAN BAIDURI 1/1, TAMAN PERLING, JB.

Satu keunikan restoren ni ialah masakan SUP TULANG MERAH. Di JB nih bolih dikatakan TAK ADA langsung restoren2 "melayu" yang serve masakan ni. Yang ada pun dua kedai mamak kat area Bandar Baru Uda. Biasenye saya akan pegi ke Beach Road Singapore kalu nak yang ori (klik sini nak nengok review)

Jadi bila saya tahu Restoren Malaya nih ada serve sup tulang merah...apa lagi...terus terjah lah!! Kesimpulan?....Sedap dan bolih rekomen! Malam tu saya order jugak sup tulang dan set bubur nasi. Semua nye yummylicious!

Mengikut boss nye En Izat, restoren ni baru jer sebulan beroperasi. Sila lihat menu kat bawah untuk masakan2 lain. Western food pun ada.

Jom ramai2 kita support dan terjah RESTOREN MALAYA pulak....!!!

Senang je nak cari....dari JB naik highway baru dari Danga Bay ke Nusajaya pastu bila nampak roadsign Taman Perling, keep left dan buat U-turn ke arah JB pulak. Restoren ni bolih nampak betul2 sebelah U-turn tu. Tak jumpa lagi? call En Izat 0197072340  

P1050997
P1060016
P1050992
P1050990
P1050988
P1060002
P1060013
P1060008
P1050996
P1050995
P1060006
P1060007
P1060004
P1050985
P1060015
 

10 comments:

  1. salam,

    wah, ada rezeki nnti nak gi cubalah... sy penah makan akak ipar sy masak...

    ReplyDelete
  2. Hi Papa, yuhhuuuuu... lama tak singgah sini. Very very the busylah and then kena update blog lagi. Tak update nanti orang ingat I sudah pergi heaven. LOL

    Delicious sup tulang, lama tak makan. Last time selalu makan kat Kangkar Tebrau, warung tepi jalan. But now sudah pindah entah kemana. Everything look delicious, tak tapau for me ke?

    Balik dulu, treasury department year end closing, so will be busy with various Jabatan sampai end of December.:(

    Have a nice day.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMELIA cayang....tu la banyak sangat orang komen in your blog sampai 50...60......laku sangat pun susah jugak nak reply hehe
      Year end memang busy...KPI la...report itu la report ini la...haha...sabar sabar luv!

      Delete
  3. boleh cuba restoren ni..dekat sgt dh kt umh..wow, nnt sdare mare n member2 blh wt tmpt lepak and ngeport..terjah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. KKU...best la camtu dekat ngan umah!

      Delete
  4. Papa,

    masa ogyep sibuk menggoogle tempat2 yang best nak makan... terlupa pulak la about blog papa... camne boleh lupa ya... pas ni x nak lupa lagi la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. OGYEP..ermmmm...ketuk ketampi 3 kali.

      Delete
  5. Wow! Best la bro... mesti try nih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. OLDSTOCK....lama tak sembang hehe....sure mesti try!

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!