Thursday, 6 December 2012

RESTOREN AL HANIN, LARKIN, JOHOR BAHRU

Hmmm...dah lama sheikh tak pekena makanan arab so ari tu gi ronda2 kat area Larkin sebab dengar kabar ada satu lagi restoren arab kat sana. Interior design cantik dan tempat nye luas dan selesa. Nak makan bersila pun bolih...tapi sheikh tak bolih laaa sebab bumper depan beso skit!

Chicken Mandy Rice nye sedap tapi kambing dia terlalu berminyak bila makan Lamb Maqlubah Rice dan Lamb Mandy Rice.....hmmm macam kurengggg sikit. Walau bagaimana pun beras nye panjang, wangi dan di masak dengan perrrrfect sekali!

Kalau nak tahu apa lagi dishes yang ada disini dan rege nye, jenguk menu kat bawah tu....penat duk nyorok2 ambik gambor!

ADDRESS??......PUN ada kat bawah tu.....PUN penat duk nyorok2 ambik gambor name card!!

Ehhhhh....check-out laaa entri2 sheikh yang lain pasal restoren arab kat JB dan KL.......meh laaa KLIK KLIK kat link bawah nih :-

(1) PARSIA - JB

(2) WADI EL-ARAB - JB

(3) AL ARABI - JB

(4) WADI HAIDRAMAUT - AMPANG KL

(5) SAHARA TENT - SHAH ALAM

(6) ARABIC ZAM ZAM - SHAH ALAM


P1050785
P1050770
P1050776
P1050735
P1050731
P1050775
P1050752
P1050748
P1050753
P1050742
P1050760
P1050763
P1050773
P1050777

20 comments:

  1. WADUUUH SEDAPNYA ..AKAN NEKCIK TERJAH SATU WAKTU NANTI..TUNGGU DISANA YE PAPANTIQ

    ReplyDelete
  2. Waa, dah lama rasanya Papa tak bersiaran. Nampak macam menarik jer nasinya tu. Kalau nasi arab nie, nasinya tak sedap memang potong selera terus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AZIELA...betul tu. Kat Malaysia nih yg paling best dari segi rasa, service dan harga ialah Saba kat Cyberjaya. Nanti saya masukkan entri kat sini.

      Delete
  3. Hi Papa, yuhhuuuu...I tengah masak, lepak sekejab. LOL
    Nice place with delicious food, thanks for the recommendation, I belum pernah singgah sini.

    Tak tapau for me ke? hahaha Alamak....balik dulu..... ikan sudah hangus....LOL

    Have a great week ahead. Byeee............

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMELIA.... i dah naik pangkat jadi Sheikh! hahaha
      Saturday pegi KL ambil anak bawak balik JB

      Delete
  4. TQ sebab kongsi.. Kena terjah juga ni.. Nampak sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. NUR-nba....apa kabar? TQ sudi singgah sini

      Delete
  5. Salam papa. Last 3 weeks saya ke JB, tapi tak sempat nak explore semua makanan..sempat makan di UTM je (sebab urusan kat UTM). Overall makanan kat JB memang sedap! Teringin satu hari saya nak jelajah seluruh JB dan makanan sedap kat sana :)

    ReplyDelete
  6. RAJA AZRUL....owhhh klu nak jelajah jb jangan lupa bukak blog saya dulu baru best jalan2 cari makan!! tak rugi saya penat2 tulis entri makan2 sini

    ReplyDelete
  7. salam..mmg makanan Arab kat cni ok jgk..trutama beras yg digunakan...bru minggu lps makan tp bkn direstoren tp ustaz tuan punye kedai ni jual masa g ambik duit ank kt smka hri tu...

    ReplyDelete
  8. Slm....
    Sungguh x best. Service slow n ode pun salah anto wpun sy mkn 2 org.
    Air n nasi salah buat!!!
    Bad xperience.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian dengar. hilang satu customer. Ni masalah restoren2 melayu kadang2 tu tak faham penting nye service.
      Kedai mamak jugak yg first class dari segi cepat dan tepat ambik order

      Delete
  9. Baru pekena nasi arab tapi compare dgn alparsia tmn u memang yg ni tak berbaloi.First service very very poor,minuman dtg lambat dan salah,tapi tak mintak maaf.Ada customer br sampai dah dpt makan tp aku yg awal sampai tk dpt lg.Lepas lama tunggu dah naik angin,sound kat waiter kalau tak sampai lg 5 minit saya cabut,tiba2 je makanan boleh sampai.tapi semua makanannya sejuk macam dah lama hidang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kesian...tak payah gi sana lagi kalu macam tu

      Delete
    2. restoran ni servis memang teruk. lama nak tunggu orang ambik order. dah panggil pun tak datang2. last2 cabut tak makan pun. tak hormat customer. nak makan restoran ni mcm nak mintak sedekah. berbeza dengan layanan restoran nasi arab di kg melayu dan tmn u. pelayan foreigner tapi servis bagus.

      Delete
  10. makanan terbaik sedap sedap...tak penah rasa macam ini... harga pun murah ....terbaik lah

    ReplyDelete
  11. Rezeki masing2, saya datang makan kat al hanin ni ok je. servis cepat. layanan mesra.. balik pada niat kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZUL ZACK.....service kene consistent. kalu sekejap ok sekejap tak ok memang customer tak puas hati. Saya rasa masalah disini bukan di sebabkan tuan kedai tapi pelayan yang tak consistent melayan kot....ntah la.....
      Saya advice tokey restoren kene study kenapa berlaku komplen2 ni.....utk improvement.....

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!