Sunday, 11 December 2011

BANAFEE Restoren, Jalan Abdullah Tahir, Johor Bahru (BUKAN BANAFEE VILLAGE!)

MALAM TADI kebetulan shopping kat JB ngan famili pastu on the way balik singgah jab kat Restoran Banafee. SILAP Laaaa...sepatutnye pegi kat BANAFEE VILLAGE atas skit bukan nyer BANAFEE RESTOREN. Kat sini service tak bagus. Meja lambat bersihkan. Makanan lambat. Nak ambik order pun lambat. Pendek kata semua lambat. Lepas ni tak datang lagi tempat ni.
Menu nye biase cam style warong2 tapi ada kebab. Dia punye nasi ayam penyet TAKDE SUP!...heran jugak. Mulanye saya ingatkan dia tertinggal tapi bila tanye memang confirm betul. Kering la tekak kak. Saya order lamb kebab, nasi ayam penyet (dua), nasi paprik, dan satey 20 batang jumlah kesemua RM55 termasuk minuman.
Surau di sediakan dan car wash pun sebelah je. Yang sebenar nye restoran ni dibukak 8/9 tahun lepas dan kepunyaan keluarga Betty Benafee yg femes sekejap dulu. Lepas makan pergi jengguk New York Hotel kat depan nak tengok menu buffet dia. Not bad lah RM20++ dewasa dan RM13++ kanak2 (incl sat/sun!!). Padan la nampak ramai orang duk makan sana. Hmmm....jadi next stop jommm ke sana hehe.

Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

16 comments:

  1. Sudah 2 kali repeat dia punya grill chicken chop....

    ReplyDelete
  2. ada dua kan? banafee village dgn restoren banafee kan?? yg banafee village tu siap ada nyanyi2 kan..??

    ReplyDelete
  3. betul. mlm tu saya tersilap pegi yg kecik punye...hish nyesal....sepatut nye pegi yg village tu kat atas skit. memang nk plan pegi semula hehe

    ReplyDelete
  4. pegi-pegi.. dan pastikan bawak mencukupi. boleh tahan rege dia.. nanti update ok.

    ReplyDelete
  5. haha orait cik nad...nnt saya update

    ReplyDelete
  6. yeayy dah pernah makan kat sini gak ;)

    ReplyDelete
  7. xpenah pegi..teringin nak makan.nmpak cam sedap..

    ReplyDelete
  8. kalu erra nak gi sana...make sure pegi banafee village bukannye banafee restaurant. yg tu sebelah jer dan lagi happening dan luas...betul tak cik ada...hehe

    ReplyDelete
  9. eerr... i pernah terjumpa anak lipas dalam kuah dhall dia... dulu suka makan ayam penyet dia sebab sambal nye yang power tapi lepas kes lipas tu... dah lama tak pi... hehe.. tak koser...

    banafee village, sedap tapi agak pricey sebab portion kecik (untuk nasi goreng dia la.. yang lain i tak ingat sebab 2 kali je pi sana)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eee jijik kan?? x nak lah saya gi sana lagi...maybe nk try yang banafee village tu pulak tgk camne.

      Delete
  10. erm baru sedar blog ni bukan kepunyaan akak2 :) maaf tuan blog. beenafe ni pernah try dia punya roti sardin. sedap. tp tu masa en boss praktikal belanja. Kalau tak, tak singgah jugak.

    Ayah sy kata, masa mula2 dulu, ayah kepada betty berniaga dekat dgn masjid sultan abu bakar. Lama-lama perniagaan dia berkembang dan dibantu pula dengan keadaan masa tu Betty jadi artis. :)

    tp rasanya org suka lepak makan malam kat situ sebab nak tgk pelayan2 malam yang banyak dekat area hotel kat situ. Agak bahayalah kalau bawak family makan kat situ hujung minggu. :)

    ReplyDelete
  11. ooo ye ke Nurul. saya plan nak gi banafee village yg nampak happening skit banding ngan banafee restaurant nih. TQ nurul kerana info menarik

    ReplyDelete
  12. pernah makan ayam penyet kat sini.boleh lahhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. AZIM @XIM...kat sini tak berapa ok...yg sebelah tu lagi ok...sama tokey tapi lebih besar dan lebih happening

      Delete
  13. Recently ade pencurik ragut beg kat dpn banafee tu....tgh mkn anjat tgk mat motor tarik beg makcik...ialah sambil tunggu cuci kereta. So hati2lah....byk mat motor tunggu mangsa kat situ

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!