Monday, 23 April 2012

MARISSA BURGER AND WESTERN, HUTAN BANDAR, JOHOR BAHRU



Sapa2 yang lapar malam hari kat bandar JB, jangan risau bolih singgah Hutan Bandar (dekat RTM Johor). Gerai ni bukak pukul 6 ptg sampai 2 pagi dan femes dengan western foods yang MURAH....harga bolih tengok kat bawah....chicken chop hanya RM5 biar betul! Baca review Utusan Malaysia kat sini.


Malam tu saya baru balik dari bus station Larkin ambik anak tiba dari melaka. Pukul 10 malam perut dah main keroncong moden jadi pikir punya pikir teringat kat Hutan Bandar nih. First time datang sini. Saya order chicken chop and grille lamb chop...bolih tahan jugak rasa nye...tapi JANGAN la expect macam 5 star hotel ok...padan la dengan harga nyer kan? Asal kan sedap dan murah. Customers punya la ramai so saya kena tunggu meja kosong 10 minit.


Kalau datang friday nights dapat dengar Live Jazz Music.....perghhh bukan main lagi marbeles!..tapi bukan kat depan gerai tu...kene jalan sikit sebelah area kolam...dekat je 2/3 minit sampai.


Apa lagi tunggu2...jom la terjah Hutan Bandar pulak!


Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

19 comments:

  1. Hi Papa-NtiQ, for RM5 no complain, this is the cheapest chicken chop in JB and taste wise I find it quite tasty.

    And it's always pack especially weekend, Kena sabar sikit tunggu lor RM 5 punya pasal. hehehe

    Have a nice day, hujan lebat ... tempat you tak banjir?

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMELIA so you pun biasa kat sini...yup hujan lebat petang so far tak banjir lagi sini hehe

      Delete
    2. Hi Papa N-tiQ, RTM my client, so very familiar with Hutang Bandar. Itu Medan Selera Larkin sebelah Bomba punya kacang Pool Haji dah try? One of the best!

      Tsk... aysik makan .. mati lah tak lama macam 40 gallon drum.

      Delete
    3. AMELIA i dah try kacang pool haji...tapi kat branch plaza larkin bukan sebelah bomba... memang sedap...dah masuk dalam blog 10 Feb 2012...tengok gambar pun dah rasa lapar hehehe... tak apa makan untuk hidup dan hidup untuk makan haha

      Delete
    4. Hi Papa-NtiQ, lupa nak inform you itu chicken chop RM5 ada branch kat Jalan Yahya Awal @ TNB quarters lama. Sana not so crowded tak payah tunggu sampai leher panjang.

      Itu burger mini, next time I buat double deck standard size for you. So you tak payah penat ngap 10 biji. LOL

      Ada nick name lain tak beside Papa-NtiQ... ini kan untuk orang yang sudah 85 yrs and above??

      Delete
    5. AMELIA..i tahu kat situ nama 'hutan bandar bistro' tapi ramai jugak and lagi susah nak parking tepi jalan je. No other nicks...hmmm kena tukar Clint Eastwood kan baru glamour haha

      Delete
  2. Salam Papa-Ntiq,,, wahhh meriahnya blogs semuanya kisah makan2 sha suka! tq so much yaaa kerana dengan adanya blogs makan2 macam ni, lepas ni nak makan mana singgah sini dan kais mana tempat2 yang best kan kan... tq so much.. :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. SHARIAH....TQ sudi singgah sini. Alaaa Sha punya masakan lagi sedap so tak perlu la makan kat luar hehe.

      Delete
  3. Salam kenal papa (tetiba panggil papa ni, tak kesah ke?) Saya pun org Johor tapi tak pernah round sekitar bandar jb, sesekali balik sesat pula. Tak pernah tau ada Hutan Bandar. Nanti boleh tanya adik ipar yg study sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZANA...eh apa salah nye nak panggil papa..nak panggil antik pun bolih sebab saya dah tua kerepot hehe. Bila balik JB dari Sabah tu bolih la ronda2 kat restoren2 yg saya mention kat sini. TQ la zana sudi komen dan follow blog saya yg biase nih...blog ni takde sembang lain...makan jerrr

      Delete
  4. next timw buatlah entry pasal laksa penang pulak...mesti terangkat :P-------

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmmm HARUMI ISAO...macam nama orang jepun nih...nanti saya cuba survey kat mana laksa penang yg best kat JB nih...bisa di aturrr!

      Delete
  5. kat mane ni??bukan orang johor , tapi selalu la g sane... area skudai aje..nak cari mee racun pun x jumpe2 ag..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi MISZ SHEYLA...dalam area bandar JB jugak tempat nye. TQ singgah dan follow.

      Delete
  6. Bestnya... murah-murah makanan kat sini jika dibandingkan kat KL. Nanti kalau Kak Noor gi JB bolehlah singgah kat sini makan-makan. Lagipun Kak Noor dah berpuluh tahun x menjejakkan kaki di bandar Johor. Seingat Kak Noor masa usia 15 tahun dulu ada le...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK NOOR..dah lama tu tak datang JB. Bukan jauh sangat pun 4 jam je hehe. Pastu bolih gi Singapore jalan2 bawak famili ke Universal Studio..wajib tuh!

      Delete
  7. Hello Papa NtiQ, bila saya balek kampong one of these days, I certainly will look you up...let you take me to a nice place like these in your posting. The dishes look really fantastic!
    But, preferably where they serve fish head curry, ha ha. And sambal belachan.
    My treat.

    I can see you live to eat, good for you.
    I stayed in JB once upon a time, at Bukit Serene, dekat Mechinta, Straits View hotel, and that you know big mansion. And had enjoyed JB foods.
    Have a great weekend.
    Best regards, you keep well.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks UNCLE LEE for dropping by ya!!

      Delete
  8. restoran angah d&c kat BBU pn sedap..rm5 juga chicken chop...rsanya better than hutan bndar :)

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!