Friday, 13 April 2012

SRI BAYU PERDANA, LARKIN PERDANA, JOHOR BAHRU

Address: No. 15-17 Jalan Susur Dewata 1, Larkin Perdana, 80350 Johor Bahru. Satu lagi cawangan di Senai Airport.
Restoren ni bukak siang hari je TAPI nak ikutkan pengalaman saya, kalau sampai pukul 2 lebih dah hampir habis lauk2 sebab terrrrsangat laa ramai yang datang sini tak kira hari minggu atau pun time keje. Apa yang special sangat tempat nih???....pilihan lauk yang banyak...berderet sepanjang dinding! Bagi saya, tak ada lagi restoren lain kat JB nih yang dapat menandingi! bukan tu saja...sedap pulak tu.

Selain dari main dish, ada banyak jugak dessert macam kueh2, cendol, ABC, pisang goreng DAN yang paling saya suka ialah jejemput kecik molek...wajib tuh!!

So apa lagi tunggu2? ...jom terjah sini pulak! 
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

18 comments:

  1. kalau dpt tunjukkan gambar segala lauk pauk musti lg terangkat...anyway the interior is very nice

    ReplyDelete
  2. Hello Papa-Nitiq, I guess tempat makan ni mest pergi bila betul perut kosong....
    From your description, got to make a lot of decisions apa yanf nak makan, all those lovely dishes.
    Da tentu over eating, tali pinggang pun kena lepas dua lobang, ha ha.
    Love the pics.....
    You have fun, keep well.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi Uncle Lee...your picture nampak fit and handsome so mana bolih belt lepas 2 lubang...kalau i memang terpaksa lepas 3 lubang hehe

      Delete
  3. datang ziarah ke blog ni.thanks sbb sudi bace blog eina.nnt dtg johor boleh la try mkn mcm ape yg syorkan dlm blog ni.hehe!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo silakan silakan Einazarina!..

      Delete
  4. Waa..mmg meriah ek lauk pauk gitu..mesti termenung jap pikir nak amik lauk mana satu..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hasue tak perlu gi tempat2 camni...masak je kat umah dah pasti lazat resepi2 Hasue!

      Delete
  5. Hai papa! mekasih singgah blog cikwan..meriah blog papa.. jalan2 cari makan =) jom follow cikwan.

    ReplyDelete
  6. Salam kenal... very informative blog u have here...

    ReplyDelete
  7. perghh! nampak sedap makanan dia papa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. SAKURA...memang sedap! jom terjah bukan jauh pun sakura pun orang JB

      Delete
  8. Hi Papa-NtiQ, I selalu lalu tapi belum pernah singgal lagi. Thank you for recommend tempat makan ni, suasana pun cantik dan makan pun nampak sedap best.

    Have a nice day.

    ReplyDelete
  9. This blog is very nice. Everything is design in well manner. I am finding this type of information from long time.

    ReplyDelete
  10. Satu perkara yang mesti dijelaskan ialah, makanan2 di SBP dijual dengan harga yang mahal.

    Boleh dikatakan, harganya setaraf bila makan di restoran mamak. Bezanya, restoran mamak lauk-pauknya kurang enak.

    Restoran memang bersih & selesa. Pilihan lauk-pauk pun banyak. Tapi, bersedialah untuk mengeluarkan belanja yang banyak bila makan di sini. Terutamanya, kalau datang makan bersama ahli keluarga yang ramai.

    P/S: Tak semua orang bekerja sbg Senior Manager. : )

    ReplyDelete
  11. salam...nk tny hr ni buka tak....and then ada sesiape yg ada nmbr fon restoran nie tak...takut nnti dtg tutup plak...any one...sesiape boleh bantu sy..

    ReplyDelete
  12. I Baru bawak family makan disini last weekend...ada family member recommend. Memang sangat banyak variety dishes...serba serbi ada..desert sekali..tapi agak mahal...bila ambik lauk sikit2 dgn kuah pun charge mcm full serving..mmmmm...sedap tapi mahal.

    ReplyDelete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!