Friday, 25 May 2012

RESTORAN HATINIE, SEKSYEN 10, SHAH ALAM

ADDRESS : No 20 Jalan Selendang 10/10, Seksyen 10, Shah Alam

Sapa2 yang berminat dengan masakan pantai timur, saya rekomen tempat ni sebab pelbagai pilihan yang ada. First time saya sampai disini...susah nye nak jumpa padahal tak jauh dari Concorde Hotel.

Hari tu kita orang pilih lauk kerutuk ayam, gulai kawah, limpa, ikan percik, ayam percik pastu pengat pisang, bubur kacang, bubur jagung, pulut dan bubur durian. Nak ikutkan hati, banyak lagi nak ambik sebab macam2 lauk. Aduiii mengah lepas tu nak drive!

Satu cadangan nak kasik kat tokey kedai ni.....tolong la cat baru sepanjang dinding kat luar tu... dah teruk sangat nampak. Sekali pandang macam tak berselera langsung .....kita nak kasik image yg bagus terutama kat first time customer macam saya nih. 


Jom terjah Restoren Hatinie dan selamat menjamu selera ya!!


P1040952

P1040507
P1040504
P1040492
P1040501
P1040512
P1040485
P1040479
P1040474
P1040471
P1040473
P1040475
P1040480
P1040490
P1040497
P1040498
P1040488
P1040489
P1040494
P1040499
P1040495
P1040496
P1040516
P1040513
P1040514
P1040515
P1040503
P1040486
P1040493

20 comments:

  1. Ini restoran feberet kami sekeluarga makan pagi dihujung minggu. Pilihan makanan memang byk dan puas hati, cuma agak mahal sikit. Ada satu lagi kedai nama Azira di Seksy 10. Boleh tahan juga popularnya.. :D

    ps: Papa antiq minta izin dulu tak kalau nak snap picas, ke main snap aje. Ibu Yusuf teringin nak buat entry byk gambar mcm ni, tapi malu2 nak snap2..

    ReplyDelete
  2. ZEFA NORASMARA....iyer ker Zefa untung la kedai dekat rumah. Saya nih sekali sekala je bila pegi Bukit Jelutong (kakak) dan Subang Jaya (abang).
    Hmmm cakap pasal snap gambar nih saya buat selamba je. kadang tu saya cakap dulu kat yg jaga cashier tu. Zaman blogging dan facebook nih dah jadi kebiasaan so orang dah tak heran lagi.

    ReplyDelete
  3. mmg menarik tertarik menu2 dia...tuan dia mesti menawan...sbb yg nama tinie nih menawan2 belaka..kih3x

    ReplyDelete
    Replies
    1. T'NIE...suka ngusik hish...jangan lelebih nanti terbabas saya...

      Delete
  4. salam kenal..

    fames nanti Kedai ni kan.. akak pun ada buat satu N3. Tapi gambar tak banyak cam awak lah..

    akak suka makan kat sini gak. sometimes kat azira..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AZIAN...TQ sudi komen dan follow. Azira punye laksa johor pun not bad. Saya dan nampak entri Yan pasal restoren hatinie ni masa tengah surfing your blog.

      Delete
  5. Yea...saya dh jd follower...hi3. Wah bestnya banyak makan2 kat blog nih...biasa saya makan kat seksyen 2..Shah alam ih banyak menu makanan kampung...kita suka!

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT...tengkiu bebanyak sudi masuk blog saya...jommmm makannnn

      Delete
  6. Papa-NtiQ: Laa Nekcik memang selalu lupa diri kalau tengok menu bermacam nii!! lupa pasal batok dan kolestrol!!! tapi berbanyak syukur kerana Allah bagi merasa nikmat makan..syukran

    ReplyDelete
    Replies
    1. NEKCIK...lupakan kolestrol dan segalanye....hidup untuk makan dan makan untuk hidup hehehe...tengkiu yer Nekcik masuk dan follow saya

      Delete
  7. Mak aiii..byknya makanan...jenuh conpius nak pilih...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZILA...memang konpius! pengat dan bubur saja dah 7/8 jenis..pastu ada nasi dagang, laksam, nasi kerabu, dan macam2 lagi uih pening!

      Delete
  8. mcm2 ader kat sini...azue mmg suka masakan klate nie...tspi x pernah try mkn kat sini....nanti nak pegi intai2 ler jugak..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. AZUERIENA...bagi saya terbaek dan ori restoren hatinie nih!

      Delete
  9. slalu breakfast sini, rasa cam sumer pun nak, memang kelabu mata lah, last skali asyik amik nasi dagang jer tiap kali pergi, sebab pening semua pun nak,kuih2 adala jugak sikit2 sumbat perut yg kenyang sbb teringin sangat, roti canai pun sedap dan lembut tapi xterorder lagi, order utk anak jer

    ReplyDelete
  10. mahai giler restoran ni .... org seksyen 10 dah lama boikot ... cuma org luar aje yg teruja

    ReplyDelete
  11. Sni ada laksa johor x??

    ReplyDelete
  12. Salam...
    Nak tanye skit... nmpak menarik ; )
    Nasi dagang n nasi kerabu n kuih2tu sampai mlm pun ade ke? Ke pg je?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sure pulak. You bolih call nombor yang tertera pada namecard tu. Dia bolih kasik penjelasan lagi

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!