Monday, 14 May 2012

6 CORNER SENIBONG SEAFOOD, JOHOR BAHRU

Senibong memang femes dengan restoren2 seafood yang berderet. Tak sah datang JB kalu tak singgah sini. Bolih di katakan semua nye marbeles tapi kali ni saya nak citer pasal 6 CORNER ni sebab dah masuk dalam TV3 Jalan2 Cari Makan so sure special kan.

Tempat nye sangat luas, selesa dan servis yang bagus layan customers. Ade sorang tu kerap kali datang tanya samaada semua makanan dah sampai ke belum. Bolih di katakan hidangan cepat jugak sampai tak perlu tunggu lama2.

Konsep di sini kita sendiri pilih ikan, ketam, udang, sotong dan sebagai nye untuk kepuasan. Semua gerenti fresh.

Sambil makan bolih tengok scenery selat melaka di tiup angin sepoi2 yang nyaman...uihhh best kalu gi dating nih. Dari tempat makan dah bolih nampak Singapore kat seberang tu.

So apa lagi tunggu2? jom terjah 6 CORNER pulak...!

P1040469
P1040455
P1040453
P1040372
P1040444
P1040441
P1040416
P1040419
P1040410
P1040398
P1040407
P1040380
P1040378
P1040381
P1040445
P1040438P1040393
P1040412
P1040411
P1040331
P1040337
P1040330
P1040458
P1040463
P1040467
P1040462
P1040464
P1040465
P1040370
P1040349
         

46 comments:

  1. Hi Papa NtiQ, wow...this is really food heaven. Thank you for sharing. Ini mesti makan sampei finger licking good, hehehe

    Nice environment for dinner tapi Papa you jangan cari pasal ingat nak pi dating tau. Date ngan your Mama Ntiq sudah lah, jangan pikir lain lain. hahaha
    Jangan marah I just kidding.

    Have a nice day, regards.

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMELIA...erksss dating dengan you bolih kan haha...lepas seafood kita makan desserts yang you buat...tapau dalam tupperware la.

      Delete
    2. Hi Papa-NtiQ, my cakes and dessert kalu you nak makan I bolih tapau kasi you, semua halal. I selalu cari orang tolong saya makan separuh sebab takut jadi tong drum 40 gallon. Bila senang singgah pondok I makan bubur cha cha.

      tsk..tsk..berani nak dating ngan I? Gua takut you muntah, takder selera nak makan seafood tengok muka I. Gua bukan Amoi lei, sudah masuk batu 50 under massive construction. LOL

      Nak tengok muka I singgah pondok tengok gambar profile. hahaha

      Have a nice day. regards.

      Delete
    3. AMELIA...i pun masuk batu 50 jugak tapi belum renovation lagi sebab surface jalan masih licin takde potholes lagi hahaha. Jom la makan bubur cha cha sama2

      Delete
  2. Hi Papa NtiQ... saya pernah makan kat sini.. memang best.. harga pun boleh tahan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. NONIE SUPIAN...biase la tu kan kalu makan kat mana2 restoren seafood sure kene standby cash lelebih skit hehehe

      Delete
  3. seriously terliur sgt.. pernah jugak mkn kat sini..tp x selalu.. mybe nxt tym kena pergi lagi.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. WAWA...saya tgk kat blog you tu hepi nye dia jalan2 sana sini....syok kan.

      Delete
  4. salam
    zana pernah pergi makan kat senibong
    maybe salah gerai kot....tak sedap langsung di tambah mahal kemain lagi...
    tp tengok entry Papa-NtiQ nampak semua sedapp

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi ZANA NORDIN....masa tu saya ambik 2 ekor ketam yg besar. So mahal jugak sebab dia charge saya RM90 sekilo. Total saya kene RM170...nasib baik bawak cash lebih masa tu hehehe. Kalu pilih siakap tak la mahal sangat kot....biase la tu seafood takpe la lagi pun bukan tiap hari makan camni paling kerap pun sekali dalam 4/5 bulan.

      Delete
  5. TQ sbb sudi singgah blog sy. Psl Senibong, mmg servis dia ok dan makan sedap. Cuma sy tak tahan harga. Heheheheh....actually, kat sini (Selangor) ade byk restoran tepi laut yg setanding di Senibong tp harga jauh lagi murah. Boleh bt comparison. Tp sy consider dgn harga mkn kat JB yg terkenal dgn mahalnya. Mgkn sbb berjiran dgn S'pore. Walau apapun, sy happy gak sbb ade experience mkn kat situ. Tp sekali je la...hahahahah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. POK AMAI-AMAI...agak nye customers dari singapore ramai kot kat JB nih. Masa saya makan situ pun ramai orang singapore datang siap order lobster lagi...RM150-170 sekilo tuh!!

      Delete
  6. OMG.... x tahan wooo... meleleh air liur tgk... uhuu

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. CIK TINI... total saya kene RM170 sebab ambik dua ekor ketam size L yang RM90/kg. Mahal ke murah tu? entah la saya tak de reference.

      Delete
  8. Walla Papa... suasana sama macam yg ada kat port klang ni... harga nya mcm reasonable ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. OGYEP...nampak gaya saya nak kene terjah port klang pulak nih

      Delete
  9. sedapnya...
    salam saya baru je follow awak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. LOVELY...TQ ye...orang nye pun lovely.

      Delete
  10. Stg grg tpung tu tak thn la tgk ja. Peberet tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. SI MATATAJAM...TQ ye follow saya. Org JB ke ni?

      Delete
  11. salam...mmg selalu ke 6 corner...suka ketam black pepper, kerapu stim limau, lala masak sambal, sotong tepung...harga memang blh tahan ...terutama bila kita makan ketam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. RITA...saya nampak blog rita pun pegi 6 Corner gak...macam sama je kita order hehe. Cikgu ni ye? rajin pulak tu part time study ijazah...bagus bagus. Selamat Hari Guru!!

      Delete
  12. Uih..lokasi tempat makan menarik. meja&kerusi pun tersusun siap ada lapik meja. Standard la makan seafood mesti mahal. Nak..nak.. kalu order ketam dan udang. hoho. tapi xleh makan selalu ler

    ReplyDelete
    Replies
    1. JUADAH..kat utara sana sure banyak restoren2 seafood

      Delete
  13. thanks...mmg sama order...cuma hari tu x order ketam sbb bru makan bln lps...hari guru tmpohari pn sek sambut kat 6 corner...tp makan tnghari sbb dh tmph awal2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. FAMILY RITA...sure byk belanja guru2 buat sambutan kat restoren ni

      Delete
  14. thanks...mmg sama order...cuma hari tu x order ketam sbb bru makan bln lps...hari guru tmpohari pn sek sambut kat 6 corner...tp makan tnghari sbb dh tmph awal2...

    ReplyDelete
  15. thanks... for ur info... balik JB nanti boleh terjah tempat ni!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. WANA YUSUF...TQ sudi singgah blog saya

      Delete
  16. tnia lbh suka kat 6 corner. sebab dorang punya layanan terbaiikkk.. makanan dia pown sdp2.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. THANIA...owh yer ker...saya rasa dua2 sama kot. Yg lain saya belum try lagi hanya Corner 6 dan SSS jer.

      Delete
  17. huhu..nama jer sy ni dok jb dah dkt 2 tahun, tapi lum pernah lagi sampai mkn kat senibong...tgk gambar meleleh liuq..ni tak leh jadik ni, ujung bulan dpt gaji rasa nak g melantak kat sana...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi ZATIESHAH...ish ish ish nak kena ketuk ketampi nih orang JB tak penah datang sini..haha...

      Delete
  18. rugi nya rasa... baru minggu lps turun jb tp mse tu tak tau pasal seafood kat senibong nih... aduhai terlepas nak menikmati masakan nya... ni yg wat nak turun lg nih... huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. PRETTY ROSES....ish ish ish memang rugi youuu. Len kali Cik Rose yang pretty rujuk kat blog saya dulu sebelum datang JB....tu la pasal.
      Tak pe..tak pe...jangan di kenang kisah nan lalu...next time bila nak turun JB ....erkssss....ermmmmm.... contact kiter dulu jadi leh bawak pegi tempat2 makan best ok Cik Rose??...masa tu tak leh panggil Papa-NtiQ panggil jer Abang-NtiQ

      Delete
  19. Salah satu tempat akan dikunjungi bila ada gaji belanja famili :)

    singgah blog saya http://izamsblog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  20. Senibong mhal la...korg try kt psr gdg plak.port tg lgsat 2.kt tepi sblh kiri ad kg.lpe nme kg 2.msuk dlm kg 2 dlm 2-3 km.ad kdai nme seri bahagia.kdai ats jeti.sy mkn kt c2 bru 40sekilo.4kg sy bedal 3org.x trmsuk lauk smpingn lg..ktam blackpaper perghh!!!..hgga mnjilat kaki...sekali smggu sy bntai ketam kt c2...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ cadangan bagus tu. Nanti saya google camne nak gi kedai seri bahagia tu. Pastu bolih terjah!

      Delete
  21. Salam Tuan.

    Jemputlah cuba mee bandung kuah kacang 'odeon' batu pahat di JB

    Gerai Makan MBJB Skudai Kiri
    Gerai makan No.7 (Sebelah Cimb Bank)
    Bertentang dengan Bangunan Petronas Bandar Baru Uda, JB
    Waktu niaga: 3.30ptg hingga 10mlm

    Restoran Anjung Warisan
    Jalan Petri, Johor Bahru (Belakang Yayasan Warisan Johor)
    Waktu niaga: 7.30mlm hingga 12mlm

    ReplyDelete
  22. Askm papa-ntiq..
    Terbaeq...
    Sy pnh dtg mkn kt cni..
    Sdp...
    Tp lupa jln..mbr bwk..
    Lau yg kedai 1st selera senibong seafood..
    Yg 6 corner no.bpr..
    X silap sy..ad menu package tuk couple rm 60.00...
    Thanks papa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. AEIRYN AEIRYNAZ....selang 3 kedai jer. Bolih nampak signboard besar nama kedai tu. Tak ingat pulak pasal package menu dia. Thanks ya sudi singgah blog saya.

      Delete
  23. Tks for sharing gd info tot of going today price ok tk mahal tk

    ReplyDelete
    Replies
    1. REESHMA ALI......mahal.....biase la klu seafood

      Delete
    2. REESHMA ALI......mahal.....biase la klu seafood

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!