Monday, 21 May 2012

SINGGAH SELALU, DANGA BAY, JOHOR BAHRU


ADDRESS - tengok kat namecard bawah. Senang je nak cari sebab betul2 sebelah highway depan Danga Bay. Ada lagi cawangan2 kat JB seperti di Kipmart Tampoi, Kotaraya dan latest nak bukak di Pasir Gudang depan Kipmart.

Dah lama saya tak datang sini (lebih 5 tahun kot!) so hari tu bila sampai nampak banyak dah berubah. Parking space dah luas dan ada gerai2 kat luar restoren tu. Steamboat dan arabic foods (cawangan Hadramawt KL) pun ada. Suasana tetap ceria macam dulu jugak, tersangat ramai customers. Very spacious! Agak nya restoren yang terbesar di Johor kot.

Menu utama sini ialah seafood tapi saya order yang simple2 je malam tu sebab datang bertiga je. So enjoy la yer gambar2 yang saya klik klik klik!

P1040329
P1040291
P1040294
P1040290
P1040285
P1040298
P1040295
P1040282
P1040305
P1040288
P1040281
P1040277
P1040322
P1040320
P1040280
P1040275
P1040318
P1040312
P1040307
P1040314
P1040321

29 comments:

  1. tak pernah try lagi kat sini..
    wah akan dibuka kat kipmart masai, harus try ni sebab kalau g sana mesti makan kat tempat sama je

    ReplyDelete
    Replies
    1. NORINA OMAR ....bukan dalam kipmart masai tapi bangunan baru depan kipmart...dah ada sign board besar saya nampak hari tu

      Delete
    2. nasi ayamm penyet ade x kat cnie

      Delete
  2. bila la boleh ke sana. hari tu papa kata nak datang terengganu? jadi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIK WAN...jadi tapi pegi Kemaman bukan kuala trengganu. Duk kat The Legend di Cherating. Byk jugak longgok keropok lekor hehe. Siap pegi pasar kuala kemaman bawak balik ikan2 fresh masa tu bot nelayan baru sampai

      Delete
    2. oh..best2..at sini memang banyak ikan segar..selalu jugak beli ikan macam tu..kalau musim sotong, hari2 la makan sotong segar.. :))

      Delete
  3. kat sini mmg variety makanan dia

    ReplyDelete
  4. salam ziarah..wah kalau gi jb leh refer kat blog kamu..

    ReplyDelete
  5. selalu jgk makn tnghari kt cni dulu...dkt kipmart tampoi pn ada jgk...mmg bnyk pilihan...tmpohari makan sup kambing ...boleh tahan juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. RITA...branch dia kat kipmart tampoi tu macam tak terjaga skit kebersihan dia.

      Delete
  6. Hi Papa-NtiQ, Boss tu suruh Singgah Selalu, you pun 5 tahun tak singgah? LOL

    I lebih dari 5 tahun tak singgah sebab last pergi tak berapa sedap. Tak apa lah, you pi makan,gua datang sini cuci mata cukup so berat badan tak naik. hahaha

    Have a nice day

    ReplyDelete
    Replies
    1. AMELIA...hehe marah nanti boss dia kita tak singgah selalu

      Delete
  7. ABc mmg yg terbaik di sni.. dan juga nasi goreng nenas..!~
    ayam paprik pon sedap, selain tomyam yg special..
    nice one.. Papa-Ntiq..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIKDEERA...uih macam dah biase sangat dia kat sini...sure dating la tuh apa lagi

      Delete
  8. selalu balik johor teringin sangat nak singgah restoran nie tapi tak tau kat mana....

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAYRUL-SHAH....kalu nak describe susah skit so pakai Garmin atau PapaGo lebih senang. Saya ada upload namecard and address kat atas tu. Len kali bolih cuba lagi ya.

      Delete
  9. me plak.. kalo dtg sini suka makan pau goreng dia.. sedap... cicah kuah kari

    ReplyDelete
    Replies
    1. WAN HABIBAH...saya tak penah try lagi pau goreng dia. Akan order next trip nanti TQ!

      Delete
  10. Aku xde la nak kate singgah selalu ni sedap sangat, tapi bagi aku kategori biasa2 aje....tapi yg membuatkan aku marah dan membakar darah...ade ke patut tuan empunya SS di tmn bukit dahlia menghalau customer mcm aku yg dah book mkn berbuka puasa kat SS tu. Coz alasan die klu aku park kereta kat dpn restoran die nanti customer lain TAK nampak restoran SS yg baru bukak....so mulai hari itu, aku dan family bertekad dan nekad BANNED trus restoran tu dlm kamus makanan aku......ish tak paham aku apa yg owner SS ni fikirkan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak patut! Mana bolih halau jer customer camtu dah la nak buka posa...memang patut pun kene ban.

      Delete
  11. car rental / kereta sewa jb

    http://keretasewasinarjb.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Papa dah try blom die punye nasi arab.ok x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. CgGuM...saya belom try nasi arab kat sini.

      Delete
  13. Baru singgah cuti raya haji yang lalu. Food banyak variety. Rasa biasa saja. Cleanliness kureng sket!

    ReplyDelete
  14. baru pergi tadi..makanan ok ok saja tapi harga tidak seperti yang tertera di menu. bila kita tanya, mereka jawab itu harga lama..sekarang sudah harga baru

    ReplyDelete
  15. Isnin lalu ada pergi sini..harga agak mahal + government tax n service charge lagi..tomyam biasa2 sahaja.... masakan laen juga...

    ReplyDelete
  16. Br lps mkn situ mlm td.
    Plg suka butter prawn

    ReplyDelete
    Replies
    1. NORHANITA...ye ke...dah lama saya tak gi makan sana..

      Delete

Sudi2 la yer nak komen apa2 kat sini..ermmm...kalu nak berkenalan pun ehhhh apa salah nyerrrr.....boley sangat!!